Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Yakup Karaman

Sayfa: [1] 2
1
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 27 Mayıs 2012, 02:55:56 »
Çok teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için. Saygılarımla..

2
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 26 Mayıs 2012, 01:51:30 »
Değerli hocam, konu yakıt tüketiminden nerelere geldi, bakar mısınız.. :)
Comfortline yazmışsıınız fakat ruhsatta Trendline  yazıyor. İnanmalı mıyım bilemiyorum.. Net ağırlık ise 1315 kg.

En son bugün kontrol ettim ve gördüm ki şehir içi 13 litre, şehirler arası ise 8-9 litre LPG harcıyor. Size göre bu değerlerde abartılı bir anormallik var mıdır ? Aslında arabayı yeni aldığım için ben de henüz alışamadım bunu kabul ediyorum; belki biraz daha alıştıktan sonra durum farklı olacaktır ama ilk bakışta "ciddi bir anormallik var, bu kadar olmaması lazım" diyebileceğimiz bir durum var mı yok mu bunun araştırmasını yapıyorum. Saygılar..

3
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 25 Mayıs 2012, 16:25:05 »
Alıntı yapılan: csari
Sanırım sadece bunu öğrenmek için kimse ücret ödemek istemez.
Sayın csari, duygularıma tercüman olmuşsunuz. :)


Alıntı yapılan: ogretmen_ankara
Ac kaputu cek fotoyu,ekle şuraya,  arkadaslar 1,6 mı 1,8 mı söyler
Hocam, madem resme bakarak söylenebiliyor; istediğiniz resim olsun. İlginize teşekkür ederim.





4
Arabayı anahtarla kapıdan açıp bu şekilde biraz beklerseniz tüm camlar otomatik olarak açılıyor tam tersi ise yine anahtarla kapıdan kilitleyip bu şekilde biraz beklerseniz tüm camlar otomatik olarak kapanıyor diye bir bilgi öğrendim.

Hemen bunu tatbik edeyim dedim. Anahtarı kullanarak şoför kapısını açtığımda sadece şoför kapısının açıldığını gördüm. Belki saçma gelecek ama bu uygulamayı bagaj kapağında deneyince oldu. Bagajı anahtarla açtım ve anahtarı bekletince tüm camlar otomatik açıldı. Fakat kilitleyince camlar kapanmadı. Sizce bu bir sorun mudur ? Neden bu işlem bagaj kapağından oldu ?

5
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 24 Mayıs 2012, 08:33:37 »
Diğer yazdıklarınıza odaklanınca PS'nin açıklaması gözümden kaçmış, kusura bakmayın.

Bu durumda ruhsatta yazan diğer bilgilere de güven olmaz öyle değil mi ? Mesela 1.6 yazıyor ama belki de 1.8'dir. Anlaşılan o ki, benim bir servise gitmem gerekiyor. Bunun kaçışı yok. Ya tamam gideyim de, böyle hiç bir şey yaptırmadan sadece bazı sorularıma cevap verdikleri için kalkıp benden servis ücreti isterlerse moralim bozulur. (Sizce ben cimri miyim ?)

6
Sırf şu panic tuşundan dolayı bu çalışma ilgimi çekiyor. Eğer yaptığın işi detaylandırabilirsen yedek anahtarımı feda etmeyi göze alabilirim. :)

Geçenlerde pencereden bir baktım ki ne göreyim! Adamın biri totoşunu yaslamış arabaya öylece duruyor. Elbiselerimi giyindim aşağı iniyordum ki gittiğini gördüm. İşte panic özelliğim olsaydı benim onun yüreğini ağzına getirmesini biliyordum da neyse işte..

7
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 23 Mayıs 2012, 15:58:07 »
Haklısınız csari, ruhsatta 100 yazıyor. Sizce 100 kW değil de 100 HP mi demek istemişler ? Aslında oraya 74 mü yazılmalıydı diyorsunuz ?
Bir de PS'nin açılımı ve ne olduğunu da söyler misiniz ?

8
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 23 Mayıs 2012, 14:32:08 »
Peki sayın hocam, bu konuda kime veya neye güvenmeliyim ?
Bu bilgilerin en doğrusunu nasıl öğrenebilirim ?

9
Passat / Ynt: Climatronik Kullanımı
« : 23 Mayıs 2012, 00:06:58 »
Ben de bu tuş ne işe yarıyor diye merak ediyordum. Yanlış bir şey yapmamak için kullanmıyordum da.. Şu kullanım klavuzunu bir türlü bulamadık ki baştan sona okuyup öğreneyim.

Her neyse.. Çok teşekkür ederim ilgilendiğim için. Saygılarımla..

10
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 22 Mayıs 2012, 16:36:05 »
Valla siz öyle deyince benim de içime kurt düştü, hemen sahibinden.com'a girip filtreledim. 2000 model 1.6 benzinli Passat var.

11
Passat / Climatronik Kullanımı
« : 22 Mayıs 2012, 13:22:06 »
Merhaba,

Biliyorsunuz analog klimalı araçlarda A/C düğmesine basılmadıkça klima çalışmıyor, ısıtma ya da soğutma sadece fanlarla gerçekleşiyor. (Eğer bu konuda yanılıyorsam lütfen düzeltin.) Böylece klimanın gereksiz kullanımının önüne geçilebiliyor ve özellikle yakıttan tasarruf edilebiliyor.
Benim arabamda digital klima (climatronik) var. Benim böyle bir şansım var mı ?

12
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 18 Mayıs 2012, 15:10:08 »
Tekrar merhabalar,
Arabanın 100 beygir değil 100 kW olduğunu öğrendim. csari arkadaşımızın da belirttiği gibi..
Diğer bir konu ise yakıt tüketimi.. Son kontrolümde uzun yolda yaklaşık olarak 9 litre LPG harcadığını gördüm. Sanırım bu miktar çok fazla değil. Uzun yoldaki yakıt tüketimi bu olan araba şehir içi kullanımda olması gerekenden fazla yakıyorsa biraz benim kullanımımla ilgilidir diye düşünüyorum.
Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlar teşekkür ederim.

13
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 15 Mayıs 2012, 12:43:46 »
Arkadaşlar,
LPG litre fiyatı 2,50 lira iken 100 km.'de 33 - 36 liralık yakıt tüketimi nasıldır ? Normal midir yoksa herhangi bir tedbir alınmalı mı ? Lütfen fikirlerinizi, yorumlarınızı, tecrübelerinizi paylaşınız.

14
Passat / Ynt: Yakıt Tüketimi
« : 14 Mayıs 2012, 17:22:02 »
 :-\  :'(
Beygir gücü konusunda kandırılmış olmam ve beygir gücünün düşük oluşunun iyi mi yoksa kötü mü olduğu konusu şöyle dursun; tekrar soruma dönecek olursak, sizce yakıt tüketimi nasıl ?

Sayfa: [1] 2