İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - formalist

Sayfa: [1]
1
Polo 9N / Ynt: ABS-EPS, KOLTUK ISITMA VB.ARIZALARIM
« : 15 Şubat 2012, 23:42:27 »
Benimde aklıma ilk o geldi ama araç şimdiye kadar 1 kere bile ikinci kez marş yaptırmadı, karla kaplıyken dahi tek kontakta çalışıyor, ama yinede kontrol ettireceğim, tşk ederim.

2
Polo 9N / ABS-EPS, KOLTUK ISITMA VB.ARIZALARIM
« : 06 Şubat 2012, 22:56:02 »
selamlar,

1.4 16v 100 lük 2002 model polo highline modelini kullanıyorum Ben alalı 4 ay civarında oldu ve oldukça masraf yaptım ve sorunlarım hala bitmedi, alırken bariz kazıklandım anlayacağınız.

Halen devam eden yaptırmak için üzerine çok düşmediğim bazı sorunlarım var, bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.

- Zaman zaman abs eps lambam aynı anda yanıyor, kontak kapatıp açana kadar gitmiyor.
- Koltuk ısıtmalarım ısıtmıyorlar yada çok çok geç ısıtıyorlar gibi geldi bana.tam anlayamadım.. :)
- Gaza aşırı yüklendiğimde örmeğin drag kalkışı gibi bir kalkış yaptığımda arac resmen hızlanma aşamasında yığılıyor, sanki yakıt kesiyor gibi. Devir düşüyor ve sonra aniden tekrar ok gibi hızlanmaya başlıyorum.

Sayg.

Özkan

3
Polo 9N / Ynt: direksiyon açı sensörüüü
« : 18 Kasım 2011, 10:03:46 »
Selam, tek söyleyebileceğim açı sensörü vardır..

Bence sizin kullanmanızda problem yoksa seste başka türlü düzeliyorsa açı sensörünü değiştirtmeyin, ayrıca 250 tl civarı olması lazım sensörün, alacağınız zaman mutlaka araştırarak alın..

4
Arkadaşlar Merhaba,

1.4 polo 100 lük aracım var, araçta TRW tip elektroservo direksiyon pompası var,

10 gün önce park ederken direksiyon lambam yandı ve direksiyonum kütük gibi sertleşti, daha evvelde direksiyon lambam bir sefer yanmıştı ve kontak kapatıp açınca düzelmişti, bu sefer düselmedi ve o kütük gibi direksiyonla ertesi gün özel bir servisin yolunu tuttum, pompayı söktük, kendim elektronikçi olduğum için tamir edebileceğimi söyleyerek pompayı aldım, evimdeki atölyede zorbela söktüm, ama elektronik aksamının yani motor sürücü devrelerin ve motorunun olduğu bölüm olduğu gibi su içindeydi ve kısa devre yaparak 4 tane mosfet transistörlerden iki tanesini yakmıştı, bende kartı temizleyerek transistörleri söktüm, aynı transistörlerden karaköy piyasasında bulamadım malesef, ama aynı işi görecek transistör aldım, 4 taneyide değiştirerek araca monte ettirdim ama tepki vermedi.

Bende bu işi beceremedim diyerek 250 tl karsılıgında başka bir çıkma pompa aldım ve araca taktırdım, hoş oda tepki vermedi yani çalışmadı, elektriksel de bir sorun olduğunu düşünerek işin ehli diye bir yere aracımı gönderdiler, orada yapılan inceleme sorunu elektriksel bir arıza olduğu kanaatine varılarak aracımın direksiyon pompası çalışır hale getirildi,

Velhasıl, şu anki sorunum, aracın direksiyon pompasının ses yapması ve bu ses yapma esnasında aracın farlarının ve diğer ışıklı olan ne varsa, gösterge paneli gibi, göz kırpmaya başladı, belliki elektriksel bir sorun var yada aldığım çıkma pompadada bir sorun var..

Benim sizlere sormak istediğim, vas yada pc ile arıza okuyabilecek, sorunu tam tespit edip arabamı kobaya çevirmeden tamir edebilecek güvenilir iştende hakkaten anlayan bir usta tavsiyeniz varmı ?

Biliyorum fazlaca uzun yazdım ama belki başınıza benzer bir sorun gelmiştir ve izlediğiniz bir yol, bir usta tavsiyeniz vardır.

bu sebeple yardımlarınızı bekliyorum, yorulmadan okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İstanbul dayım

Özkan

5
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: POLO hidrolik direksiyon yağı yardım
« : 16 Kasım 2011, 12:17:27 »
eger bu pompaysa ekleniyor, on sol farin altina dogru bakildiginda yesil kapagini derinlerde gorebilirsiniz.

Kapagi cikarin kapakta yag cubuguda var o sekilde kontrol edebilirsiniz, cok onemli bi hususta burdaki yag kesinlikle orj. olsun

6
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: 2006 POLO torpidoda soyulmalar
« : 13 Kasım 2011, 15:36:00 »
Selamlar ben eski aracımda sorunu şu şekilde aştım, biraz zahmet vermişti ama değdi..
Konsolu yerinden söktüm, sonra konsolu bulaşık makinesine koydum, diğer irili ufaklı plastik parçalarla birlikte, en yüksek ısı derecesinde yıkma yaptırdım, çıkardığımda neredeyse tamamı soyulmuştu, bende tekrar bi yıkama daha yaptırdım ve tamamen soyudular, iyice kurulayarak parlak akrilik vernikle üzerine ince ince fazla yüklenmeden iki kat vernik  attım evde, cam gibi oldu, tekrar eski yerine taktım, gayette güzel olmuştu..

7
Bana kalırsa arızayı sildirin, tekrar yanarsa LED leri sökerek eski ampüllerinizi takın tekrar arızayı sildirin, şayet tekrar yanarsa bahsettiğiniz arıza lambası eksoz sistemi ile alakalı olan lambadır.

Lambda sensörleriniz arızalanmış olabilir, yada katalitik konvertörünüz artık işini yapmıyor olabilir..

kolay gelsin

8
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: POLO hidrolik direksiyon yağı yardım
« : 13 Kasım 2011, 15:28:31 »
Arkadaşım selamlar, çok muhtemel resimdeki tipte direksyon pompan var, evet elektirikli sistem ama yinede yağ kullanıyor, arkadaşlarında dediği gibi yağ azalmış bitmiş olabilir, elektronik bir arızada olabilir, hiç ihmale gelmez çünkü arıza halinde yenisi oldukça pahalı tamiri mümkün tabi ama randıman alamayabilirsin, vakit kaybetmeden düzgün işin ehli bir servise gidin.


9
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: Gösterge Paneli Acil Yardım!
« : 06 Kasım 2011, 20:06:53 »
tarif ettiğiniz şekli doğru anladıysam fren balatanız bitmiş, yada balata sensörü kablosu kopuk yada bozuk,

10
2004 ten sonra maliyet düşürme politikası nedeniyle kaldırdılar o kapağı, çıkma bulursanız sanırım üzerine birebir uyum sağlar bence dert etmeyin öyle kalsın, sesle ilgili rahatsızlık duyuyorsunuz muhtemelen ama ben denemiştim çakarıp bir fark görememiştim, kullaklarım fena hassas olmasına rağmen  ^-^

11
Polo 9N / Ynt: 9n Kasası Olanlar
« : 06 Kasım 2011, 19:53:31 »
Arkadaşlar selam forumda aradım ama bulamadım, 9n kasa tek kapı polom var, aracımın ön kısmını 9n3 e çevirmek istiyorum,

benim bildiğim ön çamurluklar, kaput, farlar ve tampon değişmesi gerekiyor.

Bunun maliyeti bana ne olur bilgisi lan varmı ?

12
Polo 9N / Ynt: bilgisayarda çıkan klima arızası
« : 31 Ekim 2011, 21:21:16 »
dostum selam, 2 tane polo 9n kasa arracım oldu her ikisindede benzer havalandırma sistemi kapak arızası vardı, sendende duyunca direk kronik sorun olarak nitelendiriyorum.. göğüs sökülmek zorunda sanırım, rahatsız olmuyorsanız öyle kullanın gitsin bence

13
Polo ve Lupo / Ynt: Sitemizde kaç polo var====> 138kişi
« : 31 Ekim 2011, 21:14:14 »
159--   9n polo 1.4 100 ps highline 3 kapı istanbul

Sayfa: [1]