İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - forgotten2006

Sayfa: [1] 2
1
Polo 6R / Ynt: 16 tdi yakıtını ölçen arkadaşlar????
« : 23 Ekim 2011, 22:17:15 »
Şehiriçi şehirlerarası karışık depoyu doldurduktan sonra yakıt ışığı yanana kadar ortalama 700km civarı gidiyorum. 1.6tdi

2
Polo ve Lupo / Ynt: Yakıt Tüketimi Tek Konu !
« : 24 Nisan 2011, 12:13:44 »
Arkadaşlar arabam şu anda 11000km'de 1.6 polo tdi. 41,3lt diesel yakıtla ş.içi şehirlerarası 632km yol katettim. Şehiriçinde çok sakin de kullanmadım aşırı agresif de. Şehirdışında ise ortalama 120km/h süratle kullandım. Bu yakıt bana çok geldi? Sizce de fazla mı yakıyor araç?

3
Polo 6R / Ynt: 15 bin bakımı TDİ
« : 07 Nisan 2011, 20:57:11 »
Benim aracım şu anda 10.500km'de. şehiriçi-şehirlerarası karışık düzgün bir kullanımla ortalama 5,6lt yakıyor 100km'de.

4
Polo 6R / Ynt: 2010 Polo ve jant ölçüleri hakkında
« : 07 Mart 2011, 10:52:18 »
arkadaslar ben bu jantları cok begeniyorum..ama uymuyormus diye duydum poloya..acaba bilgisi olan varmı..

http://data.motor-talk.de/data/galleries/1128060/4084201/polo-boavista-felge-65796.jpg

Arkadaşlar bu boavista sanırım replika demek oluyormuş. Orjinali ile 1300tl fark var. Boavista alsam sizce sorun olur mu?

5
Polo 6R / Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« : 04 Mart 2011, 17:49:44 »
E ben bir de Ankara'dayım. Demek İstanbul'da olsak tamamen bittik.

Mailime cevap yok bakalım hala 2 gün oldu >:(

6
Polo 6R / Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« : 03 Mart 2011, 18:13:37 »
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim öncelikle.

Yoğun mesaimden dolayı henüz tüketici hakları mahkemesine başvuramadım ama mutlaka başvuracağım. Gerçi şikayetvar sitesinde volkswagen yazdım gördüklerime inanamadım. adamlar tırdan düşen aracı sıfır diye satmışlar, tamamen boyalı aracı sıfır diye satmışlar ve bu arkadaşlar tüketici haklarından bişey kazanamamışlar. haliyle şansımın küçük olduğunu biliyorum.

Dün doğuş oto ya mail attım bu nasıl saçmalıktır diye ondan da cevap yok tabi.

Yabancı forum taraması yapmaya başlayacağım en kısa sürede.

Türkyılmaz Vw'i aradım. Ustalarımıza yönlendiririz takarlar dediler ama o da garantisini bozuyor. O nedenle bunu da eledim.

Önceden de dediğim gibi bu hız sabitleyici bahane önemsiz bişey. Bunu ben de çok iyi biliyorum. Ben Volkswagen'i çok sağlam bilirdim. Hayallerim yıkıldı. Yaptıkları muameleyi haketmediğimizi düşündüğüm için bu sinirim. Ben de onları sinir etmek için elimden geleni yapacağım.

Not: Doğuş'a gidip küfretmeyi ve rahatlamayı ben de düşündüm ama devlet bankalarında bile insanla daha çok ilgileniyorlar yani yırtınsam da nafile. Hatta daha önce yaşadığım bi olayı anlatayım. Ana girişten girdim. Yaklaşık 5 dakika bekledim danışmanın önünde öylece bakalım bi kişi de dönüp derdin ne diye soracak mı diye. Tık yok. Sanki ben görünmezim görmüyorlar beni. En son dayanamadım "Beni gören var mı?" diye bağırdım. Gerçekten de bağırdım. Sadece bir ya da iki kişi şöyle göz ucuyla baktı ve kimse de bana hayırdır demedi. Arkadaşlar ben görünmezlik iksirini buldum. Gidin Doğuş'a görünmüyorsunuz :)


7
Polo 6R / Ynt: Cruise control
« : 03 Mart 2011, 17:34:43 »
Sanırım 450tl civarında bi hesap cıkardılar ama işçiliği abartmışlar. normalinde sadece parça 164tl gibi bişey olması lazım

8
Polo 6R / Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« : 02 Mart 2011, 21:13:53 »
Biraz sinirle yazdığım mesaj sizlere fazla abartılmış gelebilir ben de okuyunca fark ettim. Elbette Hız Sabitleyici olmaması dünyanın sonu da değil en önemli şeyi de. Ben de farkındayım bu ekipmanın sadece ekstra konfor için yapılmış olduğunun. Bu mesajı dışarıdan birisi olarak ben de okusam belki içimden biniver öyle ne olacak ne destan yazmışsın böyle diye geçirirdim.

Benim sinirlerimi bozan şeyi anlattığımı umuyorum. Nasılsa mecburuz Doğuş holdinge. Adamlar nasılsa satıyor. Keyfe keder kuşa çevirmişler zaten donanımı. Bir de insanı böyle enayi yerine koymaları koyuyor bana.

İlgilenen, ilgilenmeyen, kızan, gülen, yorum yapan, fikrini paylaşan veya paylaşmayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

9
Polo 6R / Ynt: Cruise control
« : 02 Mart 2011, 18:27:14 »
Serviste yaklaşık işçilik dahil 250TL civarında bir maliyetle hız sabitleyici takıldığını söylediler bana birkaç gün içinde taktıracağım ben. Net fiyatı söylerim taktırınca.

Taktırmayı denedim ve yeni bir başlık açtım oraya bakabilirsiniz   :(

10
Polo 6R / Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« : 02 Mart 2011, 18:25:53 »
Önceliklere herkese selamlarımı sunarım. Bugün yeni aldığım Polo'ma Hız Sabitleyici taktırmak için yetkili servise gittim. Daha sonra yaşadığım olayları size aktarıyorum. (Aracım 2010 model Polo 1.6TDI Comfortline Temmuz 2010 trafiğe çıkışlı. Alınırken üstüne hiçbir ekleme yapılmamış bir araç.)

Önce Yetkili bir Volkswagen servisine gittim(Doğuş değil ama resmi yetkili). Hız sabitleyici taktırmak isteğimi belirttim. Aracınıza hız sabittleyici takılabiliyor mu diye bir kontrol edelim dediler.(bana daha önce Doğuş'ta çok basit bir işlem olduğunu sonradan takılabileceğini sadece sinyal kolunun değiştiğini istediğim zaman zaten yaptırabileceğimi söylemişti sıfır araç satış temsilcisi arkadaş.) (Burada birinci dumur). Nasıl yani öyle şey mi olur dedim. Oluyormuş. Ben rahatım tabi Benim araç Comfortline ya nasılsa uygundur diyorum daha ben fiyatını merak ediyorum asıl. Sonra haber geldi. Maalesef aracınıza hız sabitleyici takamayız dediler. (Burada ikinci dumur). Nedenini sorunca da Bilmemne kontrol ünitesi sizin aracınızda değişikmiş o nedenle takmamız mümkün değil dediler. E yine de istersem ne olacak dedim. Abs sisteminden tutun daha birçok ana sistemin komple değişmesi gerektiğini bunun da uçuk maliyetler tutacağını(yaklaşık 10.000TL civarında), ayrıca da bu işlemin zaten modifikasyona gireceği için parasıyla da yapmayacaklarını söylediler. (Burada üçüncü dumur).

Oradan çıktım ve Doğuş'a gittim. Servis bölümünde hiçbirşeyden habersizmiş gibi aynı şeyi yani hız sabitleyici taktırmak istediğimi söyleyince onlar da aynen aracınız uygun mu kontrol edelim dediler. Ben cevabı zaten biliyorum ama mantığım almıyor ya bir türlü sormaya başladım. Biraz konuşmanın ardından aynen şu soruyu sordum.
- Yani sizin söylediğinizden ben şu anlamı çıkarıyorum. İki arkadaş sıfır Polo almaya geldik. Yanyana duran aynı özelliklerde aynı fiyatta rengi bile aynı olan iki araba aldık. 15 gün sonra geldik ve ikimiz de hız sabitleyici taktırmak istedik. Tamamen şans eseri birimizinki uygun diğeri uygun değil doğru mu anladım diye sordum. Evet aynen öyle dediler.(Burada da dumurların en büyüğü dördüncü dumur).

Yazarken bile ellerim titriyor sinirden yanlış yazımlarım olduysa sizden özür diliyorum. Bu bahsedilen konu ile ilgili aracın kitapçığında en ufak bir uyarı göremedim. Böyle bir konunun adı bile geçmiyor kitapçıkta. Kendimi affedersiniz enayi gibi hissediyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Biz hangi ülkede yaşıyoruz?

Başlıkta tüm kullanıcılara seslendim çünkü bu hepimizi ilgilendiriyor. Hepinizin aracında aynı durum söz konusu olabilir. Ve bu benim aracımla ilgili kurcaladığım daha ilk şey. Daha kim bilir neler var. Bu olayı yaşayan birisi olarak artık aracın hiçbir şeyine güvenemiyorum. Ne malum eski teknoloji Airbag olmadığı aracın üstünde?

Daha sonra sakin kafayla ne yapabilirim diye düşündüm. Alternatifler belli. Doğuş oto da ortalığı birbirine kaldırmanın alemi yok çünkü zaten kimse yüzünüze bile bakmıyor. 1. Tüketici hakları mahkemesi. 2. Doğuş oto'ya mail atmak. 3. Volkswagen Almanya'ya mail atmak. 4. Şikayetimvar tarzı sitelerde durumu anlatmak. Benim aklıma sadece bunlar geliyor. Buna benzer başka bir konuda bir arkadaşım bu yolların hepsini yaklaşık 1 sene boyunca denedi ve bir sonuç alamadı bu ümidimi oldukça kırdı.

Sizlerden isteğim ise varsa bir fikriniz benimle paylaşmanız. Ne yapabilirim? Kös Kös oturup bir bardak su içmek istemiyorum. Ama boş hayaller peşinde koşmak da istemiyorum. Ve ikinci ricam ise siz de kendi aracınız için aynı durumu soruşturun. Biz bir grup enayi insan topluluğu değiliz. Ne demek şansına ne çıkarsa. Sayısal loto mu bu? Bir memurun yaklaşık 3 yıllık maaşı maliyetinde bir şeyden söz ediyoruz. Yarın mesai saatlerinde ne yapmaya karar verirsem ona başlayacağım. Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Hepinize mutlu günler dilerim.

11
Polo 6R / Ynt: Cruise control
« : 01 Mart 2011, 17:45:09 »
Serviste yaklaşık işçilik dahil 250TL civarında bir maliyetle hız sabitleyici takıldığını söylediler bana birkaç gün içinde taktıracağım ben. Net fiyatı söylerim taktırınca.

12
Polo 6R / Ynt: Yeni Polo Aksesuar
« : 23 Şubat 2011, 18:07:50 »
Simego arkadaşım hayırlı olsun. Hava filtresi ile ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz? Yakıtı etkiler mi, bir zararı falan varmı gibilerinden...

13
Polo 6R / Ynt: 10 000
« : 23 Şubat 2011, 18:02:32 »
Dün servise sordum 15.000km imiş servis bakım aralıkları polo TDI için  :)

14
Polo 6R / Ynt: YENİ POLOM
« : 22 Şubat 2011, 13:18:14 »
uçuyoduk biz valla bi yere yapışmadan kurtulduk bu pololarda yol bilgisayarı var mı bu benzinle şu kadar gider diyenden

Evet bu bilgisayar olayı yok mu yeni pololarda? ya da daha sonradan eklenebiliyor mu bu özellik?

Sayfa: [1] 2