İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - umadran

Sayfa: [1]
1
Polo 9N2 - 9N3 / 1.4 TDI - Akü
« : 09 Eylül 2011, 15:16:56 »
Merhaba arkadaşlar;

Bir üst forumda konu açmıştım, henüz benzer bir olay yaşayan olmamış. 2 sene içinde akü problemi yaşayan oldu mu?

Kısaca sizin orijinal akü kaç yıl sonra değişti?

2
Polo 9N2 - 9N3 / Elektrik kesilmesi
« : 07 Eylül 2011, 12:11:16 »
Merhaba arkadaşlar;

Benim Polo (2009 TDI) son bir aydır elektrik kesintisi sorunu göstermeye başladı. Önce anlamadım, motor arızası sandım. Gösterge panelinde uyarı ışığı ve arıza ışığı yanmıştı. Ertesi gün, ABS uyarı ışığı yandı. Nadir de olsa arada AirBag ışığı yandı. Ama genellikle, Direksiyon Elektroniği/Hidroliği uyarısı veriyor. Direksiyon hafif sertleşiyor. Hatta 2 defa direksiyon tamamen sertleşti, kitlendi gibi oldu. Yeniden çalıştırınca, hiçbir arıza görünmüyor, uyarı ışığı yanmıyor.

Servise götürdüm, arıza tespiti yaptılar ama elektrik kesintisinin sebebini bulamadılar. (Bilgisayarda sadece direksiyon ve elektrik arızası kayıtlıydı, diğer uyarılarla ilgili bir veri çıkmadı taramada.) Aküyü değiştirdiler denemek için. 10gün filan hiç sorun olmadı ama dün tekrar başladı aynı sorunlar.

Dün farkettiğim bir durum ise, otoparktan çıkarken farların kırpışıyor olmasıydı. Yani kesinlikle elektrikle ilgili bir sorun var. Servis, direksiyon pomapsından şüpheleniyor, fazla elektrik çektiği için elektrik arızasına sebep olabilirmiş. Değiştirelim bir de öyle dene diyorlar ama deneme/yanılma ile iş yapmak istemiyorum. Araç daha 60bin'de, böyle sorunlar olmaması lazım...

Ne tavsiye edersiniz? Başka bir sorun olabilir mi? Sorun direksiyon pompası ise kaça mal olur?

3
Polo 9N2 - 9N3 / Anket: Yakıt tüketimi
« : 28 Mayıs 2011, 14:27:39 »
Merhaba arkadaşlar;

Bir süredir çevremden farklı duyumlar alıyorum - yakıt tüketimi hakkında. Yakıt tüketimi kullanıma göre farklılık gösterir ama genel bir ortalama geçerlidir yine de. Benim Polo, İzmir'de şehiriçi ortalama 20 kuruş, şehirdışı ortalama 17 kuruş, uzun yolda ortalama 15 kuruş yakıyor. Bazı arkadaşlar şehiriçinde 13 kuruştan bahsediyorlar. Sizin araçlar ne kadar yakıyor paylaşabilir misiniz?

Model : 2009 Polo TDI
Ş.İçi : 20
Ş.Dışı : 17
Uzun Y : 15

Sayfa: [1]