İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - orion35

Sayfa: [1] 2 3
1
Golf IV / Triger Bakımı
« : 02 Ağustos 2012, 13:15:28 »
arkadaşlar,

salı günü itibari ile aracımın triger setini ve lastiklerini değiştirdim

triger seti ve rutin bakım işçilik dahil 600 TL

205/55/16 michelin primacy HP 91V lastikler 840 TL

2 Adet Jant Düzeltme 20 TL

LPG Bakımı 2 Adet Filtre ve gaz iletim plastik boru değişimi 50 TL

Genel Toplam  600+840+20+50= 1510 TL

uzun süre sanayiden uzak kalmak umuduyla..

saygılar.

2
Golf IV / SAĞ ÖN-ARKA KAPI KİLİT MEKANİZMASI
« : 07 Eylül 2011, 08:31:44 »
arkadaşlar,
aracımın sağ arka kapı kilit mekanizması bozuldu bunun orjinal - yan sanayi fiyatını bilen ve böyle bir arıza ile karşılaşmış olan var mı?
birde bu arıza aracın vizeyi geçmesine engel midir?
saygılar..


arka kapı kilidi 180TL+50TL işçilik
ön kapı kilit içi switch 3 adet 100TL toplam 330TL mal oldu
vizeden hafif kusurla geçti. saygılar.

3
Golf IV / KAPI KİLİDİ
« : 29 Temmuz 2011, 12:20:38 »
arkadaşlar akünün zayıf olması otomatik kapı kilidinin açılmasında sorun yaratır mı? aracımda uzaktan kumanda ile kilit açılmıyor. aracı çalıştırıp stop ettikten sonra kilit açılıp kapanıyor. varmı bu konu ile ilgili tecrübesi olan?

4
Golf IV / Golf IV - LPG Değeri (Güncel)
« : 03 Mart 2011, 09:55:35 »
arkadaşlar,
depom 59TL ya doldu, litre fiyatı 2,22TL 326Km yol yaptım şehir içi-dışı karışık ama çoğunlukta dışı,LPG tek ışıkta ama henüz bitti sinyali gelmedi, sizce nasıl tüketim?

5
Golf IV / Tavrınız Ne olurdu?
« : 08 Şubat 2011, 12:55:42 »
arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum,
aracımın sağ ön tekerleğinden gelen ses yüzünden özel servise gittim, usta sesi araç hareket halindeyken dinledi ve rulmanın bozuk olduğu değişmesi gerektiğini söyledi, "usta sensin ne diyorsan odur" diyerek değiştir dedim. 4 saatlik beklemeden sonra rulman değişti (rulman değişimi için mevcut rulmanın bileziğinin milden oksijen kaynağı ile kesilmesi gerekir arkadaşlar bilirler)değişimin ardından test sürüşüne çıktım, servisten ayrılır ayrılmaz aynı sesi tekrar duydum ve geri döndüm, bu kezde değişimi yapan usta ile tes sürüşüne çıktık, (teşhisi koyan usta ile değişimi yapan usta birbirinden farklı) hareket halindeyken sesi dinlettim ve ustadan aldığım cevap aynen şu oldu"abi bu ses rulman sesi değil, rulman böyle ses yapmaz" servise geri döndük teşhisi koyan ustaya vaziyeti anlattım bu sefer tekerleği lifte kaldırdı ve çevirmemi istedi ve yine aynı ses, netice olarak sibobun dibinde bulunan somun yerinden çıkmış ve janta çarptığında ses yapıyormuş.sorun bulundu ancak olan benim sapasağlam orjinal fabrika çıkışlı rulmanıma ve zamanıma oldu.

Şimdi geleyim sizlere soruma,
Bu işin zaman ve para olarak bir maliyeti var bu maliyeti usta benden talep etmeli mi? etmemeli mi?
Ya da aynı durum başınıza gelse para verir misiniz? yoksa vermez misiniz?

yorumlarınız için şimdiden tşkler.
saygılar.


6
Golf IV / BAKIM
« : 06 Eylül 2010, 09:17:53 »
arkadaşlar cumartesi günü aracıma bakım yaptırdım fikir vermesi açısından fiyatları ve yapılan işi paylaşmak istedim.

motor soğutma fan motorları = 320 TL (Febi Marka)
Mobil 10/60 motor yağı = 65 TL (Yağı kendim almıştım)
Ön Disk (Sağ-Sol) = 110 TL
Viraj denge demiri lastiği = 20 TL
Yağ filtresi = 15 TL
Hava Filtresi = 15 TL
Polen filtresi= 15 TL
Rot-Balans = 40 TL
Şarj kayışı = 20 TL (Continental)
İşçilik = 150 TL
LPG Bakımı = 50 TL (iki adet filtre değişimi, enjektör ayarı)

Saygılar, Kazasız günler...

7
Golf IV / Pacific Ön Koltuk Altlarında Yay
« : 08 Ağustos 2010, 11:17:08 »
arkadaşlar dün aracımın şöför koltuğunu hareket ettirdiğimde garip bir ses geldi, koltuğun altına baktığımda yaklaşık 25cm uzunluğunda ucu kancalı bir yayın düştüğünü gördüm. yolcu koltuğuna baktığımda da durum aynıydı. bu yayın ne olduğunu, nereden çıktığını, herhangi bir işe yarayıp yaramadığını bilen var mı? koltuklarda airbag olduğu için fonksiyonel bir görevi olabilir diye düşünüyorum. yay çıktıktan sonra koltuğun ileri-geri, yukarı-aşağı ve sırt bölümünün hareketinde bir sorunyok. Türk işi, parça arttırdım arabamdan  ;D

8
VW Yetkili, Özel Servisleri ve Diğerleri... / VOSMER
« : 28 Mayıs 2010, 15:34:40 »
özel servisin yaptığı esnaflığa yakışmayan davranışın ardından aracımı daha yüksek ücret ödeyerek yetkili servise götürmeye karar verdim. doğuşun durumu belli,  vosmerde aracına bakım onarım vb. işler yaptıran yada çevresinde yaptırıp servis hakkında bilgi sahibi olan arkadaş varsa, paylaşımlarınızı rica ediyorum.
saygılar.

9
   arkadaşlar bu konu ile ilgili farklı bir başlıkta, arkadaşlar tecrübeleri ve diğer forum sitelerinde okuduklarını paylaşmışlar, buna istinaden konuyu hem tek başlık altında toplamak, hemde başıma gelen problemi paylaşmak için yeniden açtım.
   aracımı aldığımdan beri sürekli aygaz lpg kullandım ve açıkçası lpg donanımına bakım yapılması gerektiğini bilmiyordum. ta ki aracım çekişten düşmeye ve rölantide silkelenmeye başlayana kadar. aracımda zavoli sıralı sistem lpg dönüşümü mevcut.bu sorunlardan ötürü yetkili servise gittiğimde filtrelerin ve enjektörlerin tıkanmış olduğunu gördüm. filtrelerde dahil olmak üzere enjektörleride değiştirdim.maliyeti 130TL tuttu.tabi bu değişim ve bakımdan sonra aracımda çok ciddi değişiklikler oldu çekişi arttı emisyon uyarısı vermemeye başladı. arkadaşlarla sohbet arasında shell otogaz ile aygaza göre çok daha fazla km yapılabildiği konusunu konuştuk bende denemek için bir süre shell gaz almaya başladım yanılmıyorsam 3-4 depo kadar aldıktan sonra aracımda tekrar çekiş problemi ve silkelenme sorunu oldu, tabi tekrar yetkili servisin yolunu tuttum, servis tıkanma problemi olacağı şüphesiyle filtreleri çıkardı ama filtreler temizdi, daha sonra enjektörleri çıkardığımızda baş kısımlarının yarıldığını, enjektör kanallarının özelliklerini yitirdiğini gördük, kısa süre önce değişim yapıldığı için ücret talep etmeden değişimini yaptılar. şimdi bir sorun yok ancak bu sorun malzemenin fabrikasyon hatasından mı yoksa aygaz dışında lpg kullanımından mı kaynaklandı bilemiyorum. ben bugüne kadar aygaz kullandım hiç bir sorun yaşamadım, denemek için shell kullandım böyle bir sorun çıktı. genel olarak katkılı otogaz kullanımı zararlı deniyor ama henüz bilimsel bir netice mevcut değil. sizlerde tecrübelerinizi paylaşırsanız herkes için faydalı olacağı kanısındayım.
saygılar.

10
Golf IV / Araç İçi Uğultu
« : 11 Ocak 2010, 13:24:27 »
Arkadaşlar, bizim araçların genel özelliğimidir bilmiyorum ama otobanda giderken içeride hiç bir ses olmazken sıkıştırılmış mıcıra girdiğimde müthiş bir uğultu oluyor.
Bu durumu davlumbazları değiştirerek aşabilir miyim? fikirlerinizi ve varsa uygulamalarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.saygılar...

11
       arkadaşlar aracımda LPG var arada sırada EMISSION WORKSHOP uyarısı alıyordum ama bu durumun araca zarar vermediği sürekli söylenmişti. dün akşam ilk kez motorda tekleme ve emisyon uyarısında yanan ışığın sürekli yanıp sönmesi gibi bir durumla karşılaştım. araba bir süre gaz yemedi ve motorun seside kesik kesik çalışmada çıkan sese benzer bir sesti(dizel gibi). aracı benzine aldım bir süre gaz verdim hatta üstüne bir turda dolaştım ama tekleme sesi yine kesilmedi daha sonra stop edip çalıştırınca motor tekleme sesi biraz kesildi uyarı ışığı yanıp sönmeyi bırakıp sürekli yanar hale geçti (zaten yanıyodu motor tekelemeye başlayınca yanıp sönmeye başlamıştı).

biraz karışık anlatmış olabilirim ama sanırım anlaşılmıştır.
değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi aktarmanızı bekliyorum problem ne olabilir, ilk kez böyle bişey olunca fazlasıyla endişeleniyorum doğrusu,
saygılar...

12
Golf IV / GOLF 4 FAR TİPİ
« : 09 Ekim 2009, 16:06:30 »
arkadaşlar xenon taktırmayı düşünüyorum, internetten xenon far kiti araştırıyorum. Golf 4 lerin far tipi ne oluyo bilen varmı?monza baya revaçta gibi 8000k uygun olur herhalde yada philips, aslında paraya kıyıp Hella set taktırmak ister gönül ama neerde  :-\

13
Golf IV / GOLF PACIFIC SES DONANIMI-TEYP
« : 09 Eylül 2009, 22:29:19 »
sevgili dostlar, bir süredir düşünüp almak konusunda kararsız kaldığım ana üniteyi almış bulunmaktayım. aldığım cihaz PIONEER DEH-2100 UB. 4x50 mosfet çıkışı olan son derece kullanışlı, display aydınlatması itibari ile de Golfe uygun bir oto teyp. maliyeti 300TL.
aslında teyp dışında özellikle paylaşmak istediğim başka bir konu var sizinle, arabamı alalı yaklaşık 1 yıl oldu, bu süre zarfında müzik sistemi ile ilgili bir kaç şey düşündüm ama bunu hayata geçirmek için mali olarak durumumun düzlemesini beklemek zorunda kaldım. aracı aldığım kişi azda olsa bu işe meraklı biri olarak bagaj kapağının üzerine 2 adet 40 watt Alpine hoparlör montajlatmış ama ana ünite orjinal blaupunkt, bende bunun üzerine neler yapabilirim diye düşünürken arka kapı içlerinde hoparlörün, kapı açma kollarının önünde de tweeterın bulunmadığını farkettim, buraya iyi bir komponent koysam iyi olur diye düşünürken sonunda ana üniteyi aldım, teybin montajı sırasında çok ilginçtir arka kapı içlerinde hoparlör ve kapı kollarında tweeter olduğunu ve bunların orjinal fabrika çıkışlı olduğunu gördüm. Pacific sahibi arkadaşlar arka kapı içlerinde hoparlör ve tweeter var ::)
tesisatın montajını teybin 2 çıkışına 4 orjinal hoparlör, diğer 2 çıkışına da ALpıne hoparlörleri bağlayınca inanılmaz bir sesin oluştuğunu söylemeliyim. ayrıca orjinal teybinide sökmedim, sadece + - bağlantısını yaptırdım farları açtığımda ışıklandırmaları uyumlu olduğun için görüntü harika.hem orjinal teybi üzerinde kaldı hemde üstteki boşluk kapanmış oldu
bütün arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.kazasız günler, iyi sürüşler
Golf AŞkına...

14
Golf IV / XENON
« : 17 Ağustos 2009, 13:49:59 »
arkadaşlar xenon kit taktırmayı düşünüyorum. kullanan arkadaşlar memnuniyet durumlarını paylaşıp marka ve model tavsiyesinde bulunurlarsa çok memnun olurum. saygılar...

Sayfa: [1] 2 3