İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - zfr

Sayfa: [1]
1
Golf IV / Soğukken Yağ Lambası Yanıyor!!!
« : 12 Kasım 2011, 13:17:43 »
Havalar soğumaya başladıktan sonra özellikle sabah erken saatlerde ilk çalıştırmada yağ lambası yanıyor. Motor biraz çalıştıktan sonra tekrar çalıştırdığımda yanmıyor. Yağını kontrol ettim normal seviyedeydi ama yine de biraz ekleme yaptım. Soğuk havada ve motor soğukken ilk çalıştırmada yapıyor bunu. Neden olabilir?

2
CİTROEN: DEĞİŞİMDEN ETKİLENECEĞİZ
Citroën Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu ise hafif ticari pazardaki genel değişimden Citroën olarak etkileneceklerini söyledi. Bu gelişmeler doğrultusunda ticari araçlarda kısa vadede ÖTV farkını karşılayarak, müşteri memnuniyetsizliğinin oluşmasını engelleme kararı aldıklarını kaydetti

ODD: BU ARTIŞ BÜYÜK BİR YÜK GETİRECEK
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, “Bu artış sektöre büyük bir yük getirecek, geçiş süreci olmaması nedeniyle, stok yönetimi açısından ciddi zorluk ve ek maliyet yükleyecektir” dedi

Sektörün köklü vergi düzenlemelerine ihtiyaç duyduğunu, bu düzenlemeleri her zaman kendilerinin de istediğini hatırlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin küresel oyuncu olması ve sektörün geliştirilmesi, büyütülmesi ve daha cazip hale getirilmesinin gündemde olduğu şu günlerde, yapılan büyük ve ani değişikliklerin gerek pazar, gerek yatırım ortamı açısından uzun vadeli karar almayı zorlaştırdığına inanıyoruz. Bu değişiklik basit değil, etkisi çok büyük bir değişikliktir. Bu nedenle, böyle büyük değişikliklerde kısa da olsa bir geçiş sürecinin muhakkak olmasını tercih ederdik" dedi.

VOLVO: ZAMAN VERİLMELİYDİ
Volvo Car Türkiye Müdürü Torben Eckardt, ÖTV artışının birçok şirket üzerinde çok önemli ve beklenmeyecek negatif etkileri olacağını söyledi. Eckardt, şöyle konuştu:

"Birçok otomotiv şirketi için bu kararın adil olmadığını düşünüyorum çünkü otomotivde özellikle sipariş ve stokla ilgili kararlar bir günde alınamaz. ÖTV artışına konu olan silindir hacmine sahip araçların birçoğu üretilmiş durumda. Önemli bir kısmı şu anda Türkiye’ye geliyor ya da ulaştı, stoklarda bekliyor. Siparişlerini veren ya da stoklarında bulunduran markalar için hem ciro hem de gelir düşüşleri kaçınılmaz olacak. Bu markalar stoklarını eritmek için yüksek miktarda indirim yapmak zorunda kalacak.

Aslında bize göre hükümet, bu planını farklı şekillerde uygulayabilirdi. Bütün otomotiv şirketlerine bir mektup yollayarak, 30 günlük bir süre öncesinde bu değişikliği haber verebilir, şirketlerin mevcut üretim hattına müdahale etmeleri sağlanabilirdi. Oysa şimdiki durumda bütün araçlar zaten ithal edilmiş durumda olduklarından, cari dengeye yine negatif etkisi olacak."

HYUNDAI: GÜVENİMİZ TAMDIR
Döviz kurlarındaki artışın fiyatlara yansımasına ek olarak ÖTV oranlarındaki ayarlamanın da fiyat üzerindeki etkisinin 1600 CC'nin üzerinde motor hacmine sahip D, E ve SUV segmentlerindeki araçlarda talep azlığı yaratacağını dile getiren Hyundai Assan Yurtiçi Satış, Satış Sonrası ve Pazarlama Genel Müdürü Ümit Karaarslan, geçmiş dönemde gerekli görüldüğü durumlarda sektöre destek olmak amacıyla ÖTV oranında indirimlerde yapılarak otomotiv sektöründe talep artışı sağlandığı, daha sonra ise yeniden arttırıldığını kaydetti.

Karaarslan, “Bu kısa dönemli ve stok-sipariş süreçleri ile maliyet artışı gibi çeşitli sorunlara yol açabilecek önlemlerin yanında, hükümetin otomotiv sektörü için belirlediği strateji planı doğrultusunda makro düzeyde, kalıcı ve biz otomotiv şirketlerinin geleceğe yönelik doğru planlar yapmamıza imkan verecek, otomotiv sektörünün önünü açacak binek otomobil üretim kapasitelerimizi arttıracak vergisel tedbirleri ve diğer teşvikleri oluşturacağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır” dedi.

RENAULT: HER TÜRLÜ MALİYET SATIŞI ETKİLER
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ÖTV artışına ilişkin kapsamlı değerlendirmede bulunmazken, “Otomobil fiyatlarına gelen her türlü maliyet artışı satışları aksi yönde etkiler” dedi.

DOĞUŞ OTOMOTİV: SAYGI DUYUYORUZ
Doğuş Otomotiv A.Ş'den yapılan açıklamada ise “ÖTV artış kararına saygı duyuyoruz. Distribütörlüğünü yaptığımız 14 marka ve ürün gamımızda 100'ün üzerinde modele sahibiz. Bu çerçevede farklı senaryolar üzerinde çalışmalarımıza hızla başladık.

Konuyu tüm birimlerimizle değerlendiriyoruz. İlgili artışın tüketicilerin alım kararlarına olan etkisini gözlemleyerek, uygulamalarımızı hızla hayata geçireceğiz” denildi.

3
Golf IV / deri direksiyon kılıfı uygulaması-resimli
« : 02 Ekim 2011, 21:01:01 »
Ne zamandır direksiyon kılıfı arıyordum deri kaplatma maliyeti bütçemi aştığı için Hepsiburada'dan aldığım direksiyon kılıfını bugün kendim diktim. Fotoğrafları da fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.

Kullandığım malzemeler :)



Uploaded with ImageShack.us

işe başlarken...



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Direksiyon kollarının olduğu yerlerde işçilik daha iyi olabilirdi ama ilk deneyim olduğu için böyle oldu. Yine de içime sindi ve işimi görecek kadar oldu.

4
Hava Soğutmalılar... / bütün gözler onun üzerindeydi :)
« : 20 Eylül 2011, 21:35:01 »
Pazar günü Optimum'un önünde park etmişti, bütün gözler onun üzerindeydi  :tavazn:



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

5
Otomobilim / 98 model polodan 99 golf'e geçiş yaptım
« : 07 Şubat 2011, 16:48:36 »


Uploaded with ImageShack.us

7
Polo 6N / Polo Hararet İbresi (Kafam Karıştı)
« : 07 Aralık 2009, 00:07:39 »
98 polo hb kullanıyorum. Bir süre önce hararet ibresi kafasına göre hareket etmeye başladı. Bazen 0'da takılı kalıyor, bazen dibe vuruyor, bazen de hiç çalışmıyor. Servise götürdüğümde ibrenin motorunun yandığını söylediler. Biraz yüksek fiyat söyleyince araştırmak için beklemeye aldım. Başka bir servise gittim ibrede birşey yok termostat ve termostat müşürü bozuk bunlar değişecek dedi. İki yer de VW servisi... Teknik bilgim fazla olmadığından kafam karıştı. Bu durumda ne yapmalıyım???  :-\

8
Sohbet / Selamlar...
« : 05 Temmuz 2008, 13:22:40 »
Merhaba arkadaşlar... İki buçuk senedir 98 model 1.6 polo kullanıyorum. Bu siteyi keşfettim.

Sayfa: [1]