İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - freegane

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 8
1
Satılık / Ekonomik Araba
« : 20 Mayıs 2012, 22:35:12 »
Arkadaşlar bazılarınız biliyordur geçen sene Haziran ayında sağa sola koşturmak için 93 model lacivert sedan kasa bir Suzuki Swift almıştım. Şu an Combo'yu aktif olarak kullandığım için Suzuki boşta kapının önünde yatıyor,onu satmayı düşünüyorum. Aracı kısaca eksileri ve artıları ile sıralamak gerekirse:

Artıları: bir takım yazlık bir takım kışlık lastiği mevcut,JVC CD çalarlı radyosu mevcut,emsallerinden ekstra olarak klimalı,aküsünü kışa girerken ben değiştirdim,LPG tesisatı Lovato'dan geçen yıl komple yenilenmiş. Muayenesi var yılbaşına kadar var. 6 aylık vergisi 23 lira,yakıtı LPG'de en düşük 13 en yüksek 16 kuruş.Masrafsız öğrenci işi :) 2000 gümrük girişli ben Türkiye'de ki ikinci sahibiyim. 280bin km civarında ama motoru saat gibi çalışıyor,2 bakımda bir bor katkısı kullanıyordum.Motorunda şanzumanında herhangi bir sıkıntısı yok yağını koy aklına esen yere git derler ya aynen öyle,ben kefilim.

Eksileri: Muhtelif yerlerinde kazaları var malum bayan sürücünün arabası ama ciddi bir kazası yok,şaseleri direkleri düzgün. Sağ ön kapı iç açma kolunu enişte kırmış yaptırılması gerekiyor :) Sağ sol rot başı,arkaya giden tabla fişekleri,sağ direksiyon körüğü,amortisör üst takoz bilyaları değişmesi gerekiyor. Vaktim olmadığından değiştirmedim. Yağ değişimi ve triger değişimi de yapılırsa iyi olur. Bu sene klima gazı azalmış çok iyi üflemiyor. 3-4 yerinde boya patlaması var. Lokal boya atılabilir (keyfe keder aciliyeti yok)

Herhangi bir yere ilan açmadım hesaplı vereceğim için önce sizlere haber verdim. Arabayı bu eksikleri ile almak isteyen olursa 5500 liraya,eksiklerini (boya hariç) ön takım,triger,yağ bakımı,amortisör başları ve kapı kolunu yaptırarak verirsem 6000 liraya verecem. Yaptırmadan vermemdeki amaç hem belki bakımları alan arkadaş kendi yaptırınca içi rahat eder,hem de ben o işle zaman kaybetmem diye verilmiştir altında başka birşey aranmasın lütfen. Fiyatta pazarlık payım hiç yoktur,zaten aklımdaki rakamda bakımlarını yaptırıp sahibindene 7000liradan ilan açıp 6500e kadar vermektir.

Ucuz ama masrafsız,arızasız sorunsuz araba almak isteyenlere şiddetle önerilir :)

2
Otomobilim / Yine Yeni Araç Bu Kez Opel Combo 1.7 DTI :)
« : 23 Nisan 2012, 23:44:57 »
Tekrar merhaba arkadaşlar,yine Golf 4 alalım diye Highline'lara bakarken bu kez hafif ticari ihtiyacı doğdu kendimi Opel Combo sahibi olarak buldum. Aslında Combo çok aklımda yoktu ama araba çok temizdi dayanamadım aldım :) Aracımız ilk sahibi öğretim görevlisi yaşlı ters bir amcamdan geldi bana :) Kendisi ilk sahibiymiş galeri aracılığı ile sahip olduk. 2004 model Opel Combo 1.7 DTI City Plus olarak geçiyor. Hata boya yok,tamamen binek araç olarak kullanılmış olup servis bakımlı. Bende bundan sonra kendisini hem hafif ticari,hem de hususi olarak kullanmaya devam edeceğim. Resim arabayı aldığım güne ait,şu an tek resmi o. Yakında değişimler başladıkça yeni resimleri çeker sizinle paylaşırım.


3
Genel / Suzuki Swift Mk2'mi satabilirim
« : 03 Mart 2012, 13:05:31 »
Alıntıdır:

İki otomotiv devi, 2009 yılı sonundan bu yana ortak operasyonlar gerçekleştiriyordu.

Volkswagen, işbirliği anlaşması kapsamında Suzuki’den 1.7 milyar euro’luk hisse almıştı. 
Ancak anlaşmaya yakın isimler, Volkswagen’in Suzuki’den ayrılmaya niyetli olmadığını belirtiyor.

Bir Volkswagen sözcüsü de ellerindeki Suzuki hisselerini satmayı düşünmediklerini açıkladı. Suzuki, Volkswagen eğer elindeki yüzde 19.89 civarındaki Suzuki hissesini satmayı düşünürse, kendi elindeki yüzde 1.5’lik Volkswagen hissesini satmaya razı olacağını da açıkladı. İki dev arasındaki anlaşmazlık, Suzuki’nin dizel motorlarını Volkswagen yerine başka bir şirketten alması üzerine başladı.

Volkswagen bu girişimin işbirliğini bozma anlamına geldiğini söylerken, Suzuki ise dizel motorn alımının işbirliğiyle ilgisi olmadığını savundu.

Eğer bu ortaklık biterse bende Swift'im ile yollarımı ayırabilirim,ne de olsa kökten VW'ciyiz  :melek:

4
Video / Mk4 R32
« : 01 Mart 2012, 21:49:23 »
VW ve Golf ile ilgili bir sürü güzel video var ancak bu video çekimleri ile müziği ile arabanın sesi ile en sevdiğim video,aylardır açıp açıp izliyorum daha yeni sizinle paylaşmak aklıma geldi kusuruma bakmayın  ;D Kısa bir video ama beğeneceğinize eminim,iyi seyirler

5
Genel / DSG şanzıman kullanımı hakkında!
« : 01 Mart 2012, 21:30:13 »
 Arkadaşlar bildiğiniz gibi DSG'li bir arabam yok,manuel kullanmayı sevdiğim için uzun bir süre de almayı düşünmüyorum. Ancak son zamanlarda insanların kafasında DSG ile ilgili pek çok soru oluşmaya başladı bende kendi servis danışmanımın aynı zamanda en iyi arkadaşlarımdan birisinin arabası DSG'li Golf GT olduğu için aklıma geldikçe ona DSG hakkında sorular sormaya başladım :) Bugün de biraz bu konu üzerinde muhabbet ettik ve ondan öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Benim genel kültür haricinde pek bir işime yaramaz ama DSG'li araç kullanan veya almayı düşünen arkadaşlara en azından yardımcı olur diye ümit ediyorum.

Bildiğiniz gibi şu an yeni çıkan otomobillerin genelinde 7 ileri kuru DSG bulunmakta,ancak GTI gibi R gibi güçlü serilerde hala 6 ileri ıslak DSG kullanılmakta. Buradan da anlayacağınız gibi 6 ileri ıslak DSG çok daha dayanıklı bir şanzuman. 7 ileri kuru DSG'ler daha düşük tork gücüne dayanabiliyorlar. O yüzden chip yapayım yükleyim diye düşünen arkadaşlar bir adım geri atmalılar,yazılım ve modifiye uygulamasına girmeden önce şanzumanlarının kodlarını öğrenip max. dayanabileceği tork değerini öğrenip ona göre adım atmalılar.

Islak şanzuman adından da anlaşıldığı gibi daha yüksek yağ kapasitesine sahipler ve bu yağ değişimlerinde +masraf olarak cebinize yansısa da daha sağlam bir mekaniğe sahip olmanın ufak bedeli diyebiliriz. Kuru DSG'ler 1,5LT şanzuman yağı alırken ıslak DSG'ler 6-7 litre yağ kullanmakta :)

Bir diğer husus,DSG'lerin en çok bozulma sebeplerinden bir tanesi ve kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir husus. Çünkü bu nedenle arızaya giden araçlar kullanıcı hatası olarak işlem görmekte. Trafikte kısa süreli durmalarda (ışıklarda,yoğun trafikte vs vs) vitesi genelde kimse park konumuna (P) almıyor. Bu gibi durumlarda frene sadece aracı durduracak kadar basıyoruz. Oysa ki DSG şanzumanın kavramayı tamamen ayırabilmesi için fren tam basmak gerekir. Böyle bir durumda ıslak DSG'li aracın anlık yakıt tüketimi yol bilgisayarında 0.7-0.9 LT civarında görünmekte,frene tam basıldığında ise DSG kavramayı tamamen ayırıyor ve yakıt tüketimi 0.4 lt normal değerine düşüyor. (isteyenler bunu deneebilir :) ) Kavramayı tamamen bırakmaması yağlı çalışan DSG için çok önemli bir sorun teşkil etmiyor,sadece anlık tüketiminiz 0.3 litre artıyor hepsi o. Ancak aynı şeyi kuru DSG'ler için söyleyemem. Araç ışıkta durduğunda frene tam kuvvetle basmıyorsanız DSG'nin beyni kavramayı bırakıp bırakmama arasında kalıyor,ve bu şekilde kullanmaya devam etmeniz durumunda kısa süre içerisinde kavrama hatası veriyor. Eğer şanlıysanız programı yeniden yükleyip ucuz atlatabilirsiniz ancak genelde kavrama beyni bozulduğu için değişmesi gerekiyor ve 2500 lira masrafı mevcut :( Aynı zamanda bu frene tam basmadığınız için kullanıcı hatası olarak değerlendiriliyor ve masraf cebinizden çıkıyor. Bu bilgiyi aslında araç tesliminde kullanıcılara anlatmak gerekiyor ancak Doğuş çalışanları malesef işini tam yapmıyor bu sebepten pek çok insanın canı yanıyor :(

Bugünlük öğrendiklerim bu kadar,DSG hakkında yeni birşşeyler öğrendikce yine bu konu başlığı altından sizlere iletmeye çalışacam. Bu bilgileri bana aktaran ve sizlere ulaşmasını sağlayan Opel Garaj Hakan ustaya teşekkür ederim.

6
Satılık / Golf 4 R32 Spoiler
« : 15 Şubat 2012, 20:25:13 »
Uzun zamandır beklediğimiz ürün sonunda geldi. Daha önce belirttiğim gibi sanalpazardan taksitle almak isteyen arkadaşlar için link aşağıda,nakit veya banka havalesi ile ödeme yapmak isteyen arkadaşlar için ücret 160 lira olup havale bilgilerini özel mesaj atıp öğrenebilirler.

http://www.sanalpazar.com/Vw-Golf-Mk4-R32-Tavan-Spoiler__isp2684196

Ayrıca Passat B6 ABT spoiler ve Golf Mk5 ABT spoilerlerin ilanlarıda en kısa zamanda yüklenip bu sayfadan paylaşılacaktır.

Yine daha önce yaptığımız gibi site üyeleri için ilk 15 listeleme günü indirimli fiyatlar geçerli olacak 1 Mart itibari ile olması gereken fiyata çekilecektir.

Bu indirim süresince daha önce gelmiş olan Golf Mk3 Logosuz Panjur ve Golf Mk4 R32 Ön Tampon'da indirimli fiyatlara çekilecektir.

Kargolar mümkün olduğunca aynı gün çıkartılacak,en geç 1 iş günü sonrasında kargoya verilmiş olacaktır.

Vade farksız taksit imkanı ve çok düşük kargo fırsatından faydalanmanız açısından sanalpazar.com güvencesi ile ürün almanızı tavsiye ediyorum.


8
Genel / Al bir tane daha araba katili...
« : 28 Ocak 2012, 02:16:29 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orjinal-mk-1-cabriolet-72377981/detay

bu arabayı Ümitköy'de eski sahibinde iken almaya çalıştım ama rakamda anlaşamadık,son rakam olarak 10bine vereceğini söyledi ve konu kapandı. o zamanlar o adamın söylediği bi cümle hala aklımda "bu çok özel bir araba ve ben bu arabayı kıymetini bilecek orjinalliğini bozmayacak birine satmak istiyorum" şu ilanı görünce yemin ediyorum içim sızladı,adamı arayıp harbiden tam adamına satmışsın demek geldi içimden numarasını bulamadım... herkesin zevki farklıdır eyvallah ama bu arabaya yapılan şey düpe düz zevksizliktir,arabayı katletmektir! arabadan azıcık anlayan adam,azıcık zevk sahibi adam bunu yapmaz! bakımsızlıktan dökülseydi de keşke orjinalliği bozulmasaydı bu kadar üzülmezdim...

9
Satılık / Golf 4 R32 Body Kit
« : 09 Ocak 2012, 20:10:05 »
Arkadaşlar farklı konu başlıkları altında konu ilerlediği için bu şekilde bir duyuru yapmayı uygun gördüm. R32 spoiler siparişini ve yanında yan marşpier ile arka tamponunun siparişini verdim. Bir aksilik olmaz ise ürünler Şubat ayında daha önce söz verdiğim gibi elimizde olacak. Ancak özellikle yan marşpiyer ve arka tamponu kısıtlı sayıda istedim.Yurt dışında dolar artışından meydana gelen hammadde ve işçilik malşiyetleri oradaki fiyatları arttırdığı gibi Türkiye'de gümrük vergilerinin arttırılması ve yine 1.90 TL civarında seyreden dolar kuru bizim maliyetlerimizi arttırdı. Bu nedenle yan marşpiyerin fiyatı aşağı yukarı 400 ile 600,arka tampon ise 550  ile 750 TL aralığında bir fiyat olacak. Arka spoiler için 150 TL'lik fiyatı korumaya çalışıyorum belki 10-20 lira fazla olabilir. Bununla birlikte komple kiti almak isteyen olursa komple kiite ayrı bir fiyat çıkartacam. Ürün adetleri; arka spoilerden 30, fiyatlarından dolayı arka tampon ve yan marşpiyerlerden sadece 5'er tane gelecek.  Yani 5 takım body kitimiz olacak. Bunun 1 takımını ben kendime ayırıyorum,diğer bir takımıda başka bir arkadaşımız rezerve etti son 3 takım body kit kalıyor bu nedenle ciddi bir şekilde bu body kitten almak isteyen olursa önceden bana haber verip rezerv ettirebilir. Bunun yanında Golf Mk5 için ABT spoilerde gelecek.

İlerleyen dönemde ise Polo 6R sis takımı (sis farı ve kapakları ile birlikte),Golf 4 ledli gündüz farı,Golf Mk6 R20 body kiti getirtmek için çabalarım sürüyor :)

10
Genel / Golf Mk1 isteyenlere araç tavsiyesi
« : 11 Ekim 2011, 13:30:47 »
Arkadaşlar aranızda Mk1 almak isteyen olursa bu aracı kesinlikle tavsiye ederim,Swift'i almadan önce bunu Batıkent'te görmüştüm tabiri caiz ise ağzım açık kalmıştı. Çok orjinal ve düzgün bir araba,VOS plakası ise aklımda kalmasının en büyük nedeni,hatırladığım kadarı ile döşemelerinde ufak tefek sökükler vardı ama o döşemelerin orjinal döşemeleri olduğunu düşünürsek gayet normal. O zaman camına yazı bırakmıştım satmayı düşünüyorsanız beni arayın diye telefon numaramı bırakmıştım ama dönen olmadı :) 4 ay sonra satılığa çıkartmış arabayı  :bekleriz: Mk1 meraklıları kaçırmasın derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1984-golf-1-rabitt-hatasizz-61183199/detay/

12
Genel / Konya'da araba kullanmak
« : 04 Ağustos 2011, 14:53:10 »
Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Türkiye'nin en rezil,en dikkatsiz,en düşüncesiz ve en mantıksız şöförleri Konya'da,canımı zor kurtardım desem yeridir. Yolunuz Konya'ya düşerse siz siz olun elinizden geldiğince sağdan gidin kimseye bulaşmayın. 2 günde üzerime süren 4 tane tır ve kamyon,hız sınırının 65 olduğu yolda 80le orta şeritte giderken sağımdan girip önüme kıran otomobiller,yine orta şeritte giderken sağdaki otobüsün sola,soldaki minibüsün sağa dönmek istemesi ve bunu ortalarında ben varken aynı anda düşünüp harekete geçmesi... Yine hız sınırının 50 olduğu yolda 70'le en sol şeritte bir tırı sollarken tamponuma yapışıp sellektör yapıp korna çalan ve yol isteyen (heralde ya tırın altına girmemi bekliyordu ya da refujden karşıya zıplamamı...) otomobil sahibi,ana yolda ve sokaklarda bilinçsizce beyinlerine güneş geçmiş şekilde gezinen mobiletliler ve bunun gibi pek çok örnek beni böyle düşünmeye sevk etti. Allah Konya'da yaşayanlara sabır versin...

13
Video / Tanıyan var mı?
« : 04 Ağustos 2011, 00:13:12 »
Bu arabayı bilen var mı :)

http://www.youtube.com/watch?v=mBKWvbJhLxY

14
Genel / Yeni Araba
« : 11 Temmuz 2011, 20:35:08 »
Ne zamandır konu açacam fırsat bulamıyorum hazır şimdi aklıma gelmişken açayım dedim. Bir süre önce Mercedes'in satışını verdim,2 haftalık bir süreç boyunca da Golf Mk2 ve Mk3 aradım,istediğim gibi araba bulamayınca,bulduklarıma da astronomik fiyatlar çekilince diğer seçenekleri gözden geçirdim ve hiç aklımda olmayan bir araç buldum aldım,93 model Suzuki Swift 1.3. GL :) Araba 93 model ama 99 Türkiye girişli,Arabistan'dan giriş yapmış ve orjinal Japonya montajlı. İlk sahibi bayan inşaat mühendisinden aldım,Türkiye'ye girdiği günden bu yana servis bakımlı :) 240bin km'de aldım,200binde arabaya üst kapak yapılmış ve aldıktan 1 ay sonra şu an 244bin km'deyim :) Şu an için hiçbir sıkıntı yaşamadım,sadece aldıktan hemen sonra ön takıma soktum sol ön amortisör patlaktı,2 tane aks körüğü yırtıktı,riske atmadan komple ön takım yapıp ön iki amortisörü birden yeniledim. 2 amortisör,2dış akis kafası ve körüğü,2 iç aks körüğü,1 iç aks kafası ve 2 direksiyon körüğü komple 300 liraya aldım. Bunu yanında diğer ürünlerinde fiyatlarını öğrendim,baskı balata komple 180 lira,triger seti 38 lira vs vs.Yani parça fiyatları gayet tatminkar. Yakıt konusunda inanılmaz cimri. LPG ile şehir içi 150-160 aralığında gezinirken,şehir dışı 120 kuruş civarı yakıyor 90/100 km ortalama ile giderseniz. Hız denemeside yaptım 120ye kadar sıkıntı yok ama 120den sonra riskli ben 150den fazla basamadım,korktum  ::) Ancak hızla derdim yok ayağımı yerden kessin düşük tüketimle beni götürsün getirsin diyenler için kesinlikle tavsiye ederim.

Artıları: Sessiz sürüş,düşük tüketim,1.3 motoruna rağmen yeterli bir klima,yan sanayi olsa da  ucuz ve bol yedek parça,sorunsuz bir motor,sedan kasa ile büyük bagaj.
Eksileri: Yüksek hızlarda güvensiz,fren mesafesi uzun (Golf GTI ve Mercedes'ten sonra bana öyle geldi ama bir Şahin,Doğan'dan daha kısa),hidrolik olmayan direksiyon(yine de yağlı direksiyon diye tabir ediyorlar,hidrolik kadar yumuşak olmasada yerli arabalardan hafif)


Bu arabayı şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum,ileride yeni araba alacağım zaman bile Allah nasip ederse bunu satmadan gündeliğe işte güçte koşturmak için saklamayı düşünüyorum. Şimdilik hedefim Mk5 GTI ama en azından ona sıra gelene kadar 2 senem var diye tahmin ediyorum. O süre zarfında da ne olur ne biter bilinmez tabi :) Bunları neden söylüyorum,Mercedes Suzuki derken VW sevdamın bittiği düşünülmesin :)




Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 8