Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - eroldemir73

Sayfa: [1] 2
1
Pasta Cila (İç dış yıkama Dahil)

Bu fırsatı kaçırma...
Sadece iç dış yıkama için 15-20 TL ödeme.PASTA CİLA YAPALIM. Getir aracın ilk günkü gibi pırıl pırıl olsun...

KLİMA SERVİSİ
Yaz geliyor... Sıcaklarda sıkıntı çekme.. bulabileceğin en uygun fiyatla klima gazını dolduralım, klimanın bakımını yapalım.


PAŞALI OTO KAPORTA - BOYA RADYATÖR/KLİMA BAKIM ve ONARIM SERVİSİ

Adres :

İmrahor Mahallesi Yedikule Cad. 4/A Yedikule Fatih İstanbul
(Yedikule Zindanları Girişi)

CEP : 0 536 231 68 98 Cüneyt Usta (KAPORTA - BOYA)
CEP : 0 536 607 89 78 Zeki Usta (KLİMA)

2
Polo 6N / Yağ Soğutucuyu bulamıyorum
« : 11 Nisan 2011, 14:25:24 »
Merhaba arakadaşlar,Nereden bulabilirim.

3
Merhaba Arkadaşlar,
Benim kayınbiraderlerin başlattığı Bahar Kampanyasından sizleri haberdar etmek istedim. Yedikule de..

!!! BAHAR KAMPANYASI !!!
Klima gazı Piyasanın en uygun fiyatı
Pasta Cila 80 TL (İç dış yıkama Dahil)
Havalar ısınmaya başladı. Bu fırsatı kaçırma...
Sadece iç dış yıkama için 15 - 20 TL ödeme. Getir aracın ilk günkü gibi pırıl pırıl olsun...
Sıcaklarda sıkıntı çekme.. Yaz gelmeden bulabileceğin en uygun fiyatla klima gazını dolduralım, klimanın bakımını yapalım.

PAŞALI OTO KAPORTA - BOYA RADYATÖR/KLİMA BAKIM ve ONARIM SERVİSİ
Adres :
Kocamustafa Paşa Cad. No:68/A Fatih İstanbul
TEL : 0 212 585 08 11
CEP : 0 536 231 68 98 (KAPORTA - BOYA)
CEP : 0 542 435 21 46 (RADYATÖR - KLİMA)

4
Merhaba Arkadaşlar Sizlere telefonum şarjının bitmesi sonucu az resimli bir anlatım sunucam. Konu hakkındaki görüşlerinizi de bekliyorum.

İlk önce göstergeyi abdullah arkadaşımızın da dah önce forumda anlattığı gibi söküyoruz. Üst tarafdaki beyaz kapağın üstünde iki tane vida şeklinde sarı ampul var. Bunlarıda söküyorsunuz. beyaz kapağıda yerinden çıkartınca yeşil bir plastik ( yarı saydam) parça çıkıyor karşınıza. İşte bu parçayı çıkartıp yerine aynı benzerinden beyaz bir parça kullandım ben. bunu nereden buldum derseniz elimde bir dosya kabı tarzı bir şey vardı. Resim 1

Bundan kesip aynı parçadan ürettik. Ürettik diyorum benim ufak kayınbiraderde yardımcı oldu.
resim 2 ve resim 3



Aşağıdaki Resimde okla gösterilen yerine oturttuk. Bu ışığın direk vurmayıp dağılmasını sağlıyor.
Beyaz kapağı altına da led stripden üç parçayı kesip yapıştırıyoruz. Kendinden yapışkanlı olduğu iöçin çok kolay oluyor. kablosunuda söktüğümüz lambanının bir tanesinden dışarı çıkartıyopruz.


ve artı ve eksilerinin metal palaka şeklindeki iletkenlere bağlıyoruz.


İşlem bu kadar arkadaşlar. Kapatıyoruz açtığımız yerleri takıyoruz vidaları ve sonuçlar.
İlk resimler gündüz çekildi. Ama resimde gözüktüğünden daha belirgin gündüz olmasına rağmen. Gece için ise bir şey demek istemiyorum. Arabanın çehresi değişti valla.
Göstergedeki devir saatindeki kırmızı çizgilerde forforlu turuncu şeklinde palardığı için bu led ışında çok güzel durdu.
Diğer parçaları değiştiriken resim çekemediğim için kısaca anlatmaya çalışıcam.
Kalan led stripleri havalandırma düğmelerinin etrafına kesip dik vaziyette yerleştirip yapıştırdım. Yanlız burada biraz işçilikde gerekiyor zira aradaki plastiklerden parçalar kırıp yol açtım. Aslında resimler burada gerekiyordu ama telefonun şarjı bitince resim çekemedim. Cam açma düğmesinden ve çakmağın şasesinden aldığım elektriklede bunları bağladım. Işıkları açınca yanacak şekilde bağladım. gösterge için aldığım ufak dipsiz ampi şeklindeki mavi ledleride cam açma düğmelerinin içine lehimledim. Ancak resimde de görüleceği üzerine bunlar direk bağlandığı için çok parlak yanıyorlar. Bunlarada araya direnç koyarak çok parlak yanmalarını engeleyeceğim. Gerçi benim gözüme çok batmıyorlar. Elimde bu lambalardan bir tane daha olsaydı resistans düğmesinide değiştirecektim. bir sonraki aşama artık. Yanlız göstergedeki yeşil plastik gibi havalandırma düğmelerinin üzerinde de üzerinde rakamların filan olduğu bir plastik var. arkası yeşil boyalı. Bunun yüzünden mavi tam renkini gösteremedi. Mavi renk elde etsenizde daha canlı bir mavi elde edemiyorsunuz. Plastiğin arkasında boya var. ilk kat şekillerin etrafındaki siyah renk. Ondan sonra ikinci kat. beyaz boya. Sizin rakamların içinde gördüğünüz renk. Onun arkasaındada yeşil renk var. Bu yeşil rangi kazımayı denedim ama çok dikkatli olmak lazım.Biraz fazla kazıdığınızda beyaz boyada çıkıyor. siyahın çıkma riski de var. Bununla ilgili arge çalışmalarım devam ediyor.:)
Bilgisayarda aynı parçayı çizip üretmeyi deneyeceğim. Asetata çıkartacağım renki laser'dan. mesela soğukdan sıcağa doğru göstergede maviden kırmıya geçiş gibi çeşitli renlendirmelerde deneyeceğim. Bunda başarılı olursam sizler içinde üretebilirim.
İlk iki resim gündüz görünümü






Benim teyp'inde kocaman mavi bir ekranının olması iyi olmuş değil mi??




5
Polo 6N / Polo ayna aparatı
« : 24 Şubat 2009, 10:03:37 »
Merhaba arkadaşlar.
Sabah sol aynayı açarken aşağıdaki resimde de göreceğiniz ayna ile kapı arasındaki siyah üçgen plastik parça kırıldı. Alt kısmında ufak bir çatlağı vardı. Aynayı açıp kaparken biraz zorlanıyordum ama sabah hiç zorlamadım bile cıt diye kırılıverdi. Sormak istediğim bu plastik parça ayrı satılırmı yoksa komple aynanın mı değişmesi gerekir. Aşağıdaki parçayı internette 93 tl ye satıyorlar. aynamda sorun yok. bu parça kırılıdığı için birazcık aşağı doğru eğildi ve salalıyor. plastik parça ayrı satılıyor ise çok iyi olacak zira aynam sağlamken komple değiştirmek koyacak.


6
Genel / Yeni yıl kutlaması
« : 31 Aralık 2008, 15:24:55 »
 :D :D :D Tüm vwtr.net ailesinin yeni yılını içtenlikle kutlarım. Kazasız belasız iyi sürüşler. :D :D :D

http://www.dancingsantacard.com/?santa=6824924

7
Genel / Lastik de son nokta
« : 28 Kasım 2008, 17:26:36 »
Lastikde son nokta diyorum.. yuh diyorum ... başka bir şey demiyorum..

http://rapidshare.de/files/41016454/ICI_GORULEBILEN_LASTIN_sasiracaksiniz.pps.html

8
Polo 6N / Torpido kiliti
« : 27 Kasım 2008, 13:49:48 »
Selam arkadaşlar,
Aslında torpido kilidi değil ama ikiside aynısı olduğu için öyle yazdım. Direksiyonun altındaki sigorta panelinin kapağının acma kapatma kilidi bozuldu. Bu parçanın adı nedir, huf marka yaızyor BH-8 diye geçiyor. Araştırıyorum ama bulamadım. torpido kilitide aynısından. Ortadaki anahtar göbeği rahat çıkıyor. Yani parçanın yenisini alsam göbeği ben değiştirebilirim. Ama parçayı bulamıyorum.

9
Polo 6N / Bor katıkısı ve yağ
« : 30 Ekim 2008, 10:18:17 »
Selam arkadaşlar,
Aracım 133.000 km de. 2-3 bin sonrası bakım yapacağım. Ben Castrol magnatec 10-40 kullanıyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz bir yağ varmı?
Asıl merak ettiğim ise bir süredir araştırdığım bir konu, Bor katkısı. Motor silk'in bor katkısını alacağım. bakım yaptığımda yeni yağ ile birlikte motora katacağım. Konuyu araştırdığımda hep olumlu cevaplar alıyorum. Sizlerden kullanan veya bu konu hakkında görüşü olanların fikrine ihtiyacım var.

10
Polo 6N / Arka silecek su fışkırtma
« : 09 Mayıs 2008, 15:23:37 »
Selam arkadaşlar
Ek resimde de görüleceği üzere işaretlediğim bölgede arka cama su fışkırtmaya yarayan nasıl bir parça var ve bunu nereden bulurum. Benim oradaki parça kırılmış herhalde ben arka camı temzilemek istediğimde su fışkırttığımda su dim dik arka tarafa en az 4-5 metre fışkırtıyor. Bir tane başka bir polo ya bakma şansım oldu. orada benimkinden farklı bir parça göremedim. Ama benim su dim dik arkaya gidiyor. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Bu sorun geçen gün acaip işime yaradı. Beni resmen çileden çıkartan taksiciyi  bu silecek suyu ile resmen çileden çıkartım. gerçekten çok komikti. En sonunda  adam ara bir sokağa dalıp kaçtı. Keşke kaçmasyadı :bekleriz: :bekleriz:

Bu arada Mete arkadaşımızın yolladığı sticker'a dikkatinizi çekerim. Beyaz arabaya çok güzel oldu. Kendisine bir kere daha çok teşekkür ederim.




11
Otomobilim / 34 TB 2111
« : 05 Mayıs 2008, 16:25:34 »
Merhaba aslında arabayı alalı 8 ay, siteye de uye olalı bayağı oldu ama bir türlü buraya bir resim koyamadım. En sonunda geçenlerde bir resim çektimde onu koyayım diğerlerini de sonra eklerim dedim.
Yaşım 35 ama bu ilk arabam. Bu yaşıma kadar nedense hiç ilgilenmedim. Bu yaştan sonra da şoförlük öğrendim. Ehliyet vardı önceden. Tabi bunda çocuğumun olmasında payı büyük. Çocuk olunca resmen bir ihtiyaç haline geliyor.
Arabada otomatik olunca aldığı ilk günden beri trafikdeyim.
Aracım hikayeside bu :p
Araba yı alırkenden bayağı ilginç oldu benim için. Kaporta-boyacı olan kayınbirader ile Sefaköy'deki Nursu oto pazarına gittik. Baştan bir girdik sıcakda dolaşıp duruyoruz. Aslında aklımdan polo geçiyor ama uygun başka marka da bulursak ona müşteri olucaz. Bir sürü araba gezdik, kayınbirader onun şurasında boya var, bunun burası değişmiş, hiç bir arabayı beğenmiyor. Bende anlamıyorum tamam diyip geçiyoruz. Bir ara kayınbirader çocuğuna yiyecek bir şeyler almaya büfeye gitti. ben bu arabayı gördüm bu esnada kayınbirader gelinceye kadar bir bakiim dedim. Ama hiç umudum yok. arabanın her tarafı çizilmiş. Bir kaç ufacık vuruk filan var. Cam kenarında paslanma var. Ben bunlar gelinceye kadar oyalanayım diye araçla ilgili bilgiler alıyorum. Cillop gibi arabaları beğenmedi bunu görünce yüzüne bile bakmaz diyordumki, gelice aracı bir gösterdim. Tamam işte bu .. bunun değişeni filan yok, bunu alıyoruz dedi. Abi bak cizik... bak pas... bak vuruk diyorum. onlardan bir şey olmaz.. halledilir onalar kolay dedi bunu aldırdı bana ve gerçekten de çok mutluyum bu  araçla ve iyiki almışım diyorum.

1997 model VW Polo 1.6 AC 5 kapı, otomotik vitesli
Diğer resimleri de çekince ekleyeceğim..

12
Polo 6N / Polen Filtresi
« : 11 Nisan 2008, 11:11:50 »
Yaz geliyor.. arabanın polen filtresine bir bakayım dedim.. leş gibi olmuş.. söktüm, ilk başta komresörle hava tuttuk.. bayağı bir toz çıktı. içime sinmedi.. yıkadım.. :) kenarlarındaki kartonları söktüm, açtım.. yelpaze açılınca 2-3 metre oluyor.. Sıvı sabun ve süngerle yıkadım. çıkan suyun rengi gri filan değil di.. resmen simsiyahdı.  şimdi pırıl pırıl oldu...
yenisi herhalde 20-30 ytl .dir ama kendim uğraşınca daha çok hoşuma gidiyor.

13
Polo 6N / Akü ışığı ve direksiyon
« : 09 Nisan 2008, 08:57:01 »
Merhaba Arkadaşlar.
Dün gece  yarısı eve dönüş yolunda haraket halinde iken birden akü ışığının yandığını gördüm. Sonra direksiyon ağırlaşmaya başladı. Hemen yavaşlayıp sağdan gitmeye başladım. Direksiyon iyicene ağırlaştı. O şekilde evin önüne kadar geldim ama direksiyonu döndürmek için bayağı zorlandım. Allahdan evin orada geniş bir boşluk buldum da aracı parkedebildim. Dar bir yere çok zor girerdim.  Direksiyonun ağırlığını şöyle tarif edeyim aracı çalıştırmadan direksiyonu cevirmeye calışırsınız ya çok zor döner aynı o şekildeydi.
Aracı durdurdukdan sonra yeniden çalıştırdım, çalıştı. Tüm elektrik ile çalışan şeyleri test ettim hepsi çalışıyordu. Anlayamadım.
Hele akü ışığı ile direksiyon arasında bir bağlantı kuramadım. İşlerin yoğunluğundan dolayı işe geldiğimden araçlada ilgilenemedim ama şu anda ne gibi arızası olduğunu çok merak ediyorum. Bir fikri olan varmı acaba?  :-[

14
Polo 6N / Lastik Önerileriniz
« : 04 Nisan 2008, 17:27:17 »
Selam arkadaşlar.
Arabanın lastikleri bayağı eskimiş durumda.. aldığımda zaten eskimişti.
Şu andaki markası Lassa 175/65/R13
Değiştirmek istiyorum, Açıkcası fiyatıda uygun olsa çok iyi olur. Sizlerin önerisini öğrenmek istiyorum.
Yardımlarınız bekliyorum.

Sayfa: [1] 2