İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - koug

Sayfa: [1]
1
Polo 6N / Garip bir sorun - Acil çözüm aranıyor
« : 01 Mayıs 2016, 12:35:20 »
Merhaba arkadaşlar,

Sorunuma çok acil çözüm arıyorum, sizin de fikirlerinize ihtiyacım var. Aracımda motor ısındıktan, özellikle trafikte dur kalk yaptıktan sonra baş gösteren bir sorun var. Son 2 aydır gözlemliyorum ve neresi arızalı acaba diye düşünerek ve arızalı olduğunu düşündüğüm parçaları test ederek bugüne kadar geldim. Ancak maalesef arızalı parçayı bulamadım.

Sorun : Trafikte dur kalk yapıyorum ve özellikle motor tam sındıktan (2 kere fan açıp kapattıktan) sonra, gaza bastığımda gaz kesme ve daha da ısındıktan sonra stop etme sorunu var. Stop ettikten sonra 4-5 kez marşa basıp gazı pompalamam gerekiyor. Ancak aracım soğuk havalarda veya motor fazla sınımadan ilerlerse hiçbir sorun yok. Ne zaman motor tam ısınıyor o zaman gaza bastığımda araç gitmiyor hatta neredeyse duracak kadar yavaşlıyor. Gazdan ayağımı hafif kaldırdığımda tekrar yola devam ediyorum.

-Buji, buji kabloları ve bobinde sorun yok eminim.
-Vag-Com' da hata kodu vermiyor.
-Distribütör sağlam. Kapak ve tevzi yaklaşık 4 ay önce değişti (Bosch marka)
-Boğaz kebeleği kesinlikle sağlam
-Hem lpg' de hem de benzinde yapıyor (Hatta 1 haftadır full benzinde kullanıyorum dün yine yaptı)
-Enjektör temizleyici atıldı ve emme mafioltu temizlendi ama çözüm olmadı

Artık katalitik konvektörden şüphelenmeye başladım. Yarın egzozcuma götürüp göstereceğim. Neden sadece motor ısınınca gaz kesiyor anlamadım. Gaz kesme işlemi olduğunda vag üzerinden kontrol ettim, enjektör süresi 1.72ms civarına düşüyor. Gazdan ayağımı hafif çekiyorum ve araç düzeliyor. Isınınca hangi parça arıza verebilir ki? Acaba katalitik konvektörün içi dolu ve ısınınca sorun yaratıyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Sizinde fikirleriniz var ise, yardımlarınızı bekliyorum.. Saçma olabilir diye düşünmeyin her fikre açığım  ;D

2
Satılık / Tüm modeller için Şase Tapası
« : 21 Kasım 2014, 15:52:01 »
1k0899185 numaralı şase tapasıdır. Vw, Audi, Skoda gibi VAG serisi araçlarda kullanılmaktadır. Polo araçlarda arka çamurlukta ve aracın alt şase bölümünde kullanılıyor. Muhtemelen diğer araçlarda da benzer yerlerde kullanılıyordur (Audi sahibi bir arkadaşım aracın altında stepne çıkıntısanda kullandığını söyledi)

Aracımın taban halısı su alınca araştırıp bu tapalardan almıştım. Çok zor buldum ve 7 tane almıştım ancak sadece 2 tanesi kullanıldı diğer 5 tanesi elimde kaldı. Aldığım fiyata veriyorum. Herhangi bir ticari amacım yoktur. Fiyat 10TL

Ekleme : Arkadaşlar ben bu tapaları bulmak için çok araştırdım. Bu tapa yüzünden aracım su alacak diye günlerce işe otobüsle gitmek zorunda kaldım. Benim gibi zor durumda kalıp, bu tapalardan arayanlar var ise diye satıyorum. Yoksa 10 liranın hesabını yapan bir insan değilim. Tapaların üstüne VW arması ve parça numaraları mevcut. Orjinal mi değil mi bilemiyorum ancak 3 aydır aracımda olan tapa ilk günkü gibi duruyor..








3
Polo 6N / Distribütör (Kafam iyice karıştı)
« : 20 Mayıs 2014, 23:35:16 »
Merhaba Arkadaşlar,

Benim konu biraz sıkıntılı. Lafı çok fazla uzatmayacağım çünkü okurken sıkılabilirsiniz:)

98 Model AFH motor Polom var. Üzerinde imal yılı 1991 olan ve bir önceki polo kasasına ait bir distribütör var. Sanırım önceki sahibi çıkmacıdan bunu bulup takmış.
Şimdi ben bu distribütörü değiştirmek istiyorum. İşte gelelim sorunlar kısmına;

Bosch firması AEE motor ile AFH motora ait distribütörün aynı olduğunu iddaa ediyor. Ancak AEE motorun distribütörünün benim araca uyması mümkün değil. Çünkü bizim araçların distribütörünün üstünde büyük siyah bir koruma kapağı mevcut ve bu kapağın olduğu yere sensor bağlantıları denk geliyor(Hall Sensor). AFH motor araçları olan arkadaşlar bu tarz saçma sapan bir tecrübe yaşadılarsa deneyimlerini almak isterim  ;D

İkinci sıkıntım da şu; Yahu kardeşim şu distribütörün neden hep yan sanayisi var. Nereden bulacağım bu parçanın orjinalini. Çıkmacıların elinde var ancak çoğu pas tutmuş veya ağzı yüzü kaymış..

Kısa Not : Üzerindeki distribütör  030905205AA , Bosch'a göre aracımda olması gereken distribütör 030905205AB

Sayfa: [1]