İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - r76

Sayfa: [1] 2
1
Genel / Kaza yaptım.
« : 07 Mayıs 2008, 01:14:43 »
Dün istanbul'dan izmit/gölcük'e gitmek üzere yola çıktım. Otobana girmiştim. Ara ara bazı bölgelerde çok yoğun sağnak bastırıyordu. Tam izmit doğu cıkışından çıkmama 500 metre kala yine sağnak başladı. Sol şeritte hızım 100-120 arası idi, yağmur çok yağınca tam ortadaki şeride geçip dahada yavaşlıyacaktımki, karşı yolda (ankara-istanbul istikametinde)sol şeritte birşey gördüm(bu arada görüş açısı cok azdı) kamyonun devrildiğini görmemle birlikte aracımın ön camının patlaması bir oldu, hemen dörtleri yakıp eminiyet şeridine gectım bu arada fren yapıp hızımı durma noktasına kadar düşürdüm ama emniyet şeridi yoktu yolda, bağlantı bir yoldu ve durmaya korktum ilerledim, zaten çok yagmur yagıyordu, bir köprünün altında durdum.
Cam tuz buz olmuştu 5cm çapındada bir delik vardı sanırım, ordan cıkan camlar üzerime geldi. Onları temizledim. İlk işim polisi aramak oldu. Polis merkezinden hemen ekip yolluyoruz dediler, beklemeye başladım 40dk gectı , gelen giden olmayınca bidaha aradım, dedilerki : 200metre ilerleyin, orda polis merkezinin karsısında geniş bir alan var memurlar orda olucak dediler. İlerledim kuruçeşme gişelerden çıktım. Polis merkezi felan yok. Eminiyet şeridinde durdum. Bu arada çok yağmur yagıyor, ön camdan hafif su sızıyor içeri.  Tekrar aradım polis merkezini anlattım  durumu ama öyle böyle değil kuruçeşme gişelerden cıktım 300metre ilerde durdum, karsı şeritte bir kaza olmus ekipler var ama beni görmüyorlar felan herseyi anlattım. Adam söylenmeye başladı neden otobandan cıktın sen felan diye, e dedim sen dedin cık diye memurlar var dedin. Meger memur beni istanbul istikametinde kamyonun oldugu şeritte zannetmiş. Sonra bulunduğum mevkiyi ısrarla söyleyince , hııı tamam o zaman diyor. Beni derince polis merkezine cagırdı. Dedim ben gelemem. Camım kırık ve yagmur yagıyor. ( Derince de epey uzak ) Gelmeniz lazım dedi.  Ok dedim Sağdan sağdan gittim merkeze bi şekilde. Tam 3 saat karakolda kaldım. İfade verdim. İşlem felan yaptılar. Benim anlamadığım nokta şurası. Şimdi benim hasarımı trafik sigortası karşılamıyormuş. Nedenini sorduğumda ise olay mahallinde durup ordaki memurlara tutanak tutturmayışımız. Olay mahallinden ayrılmamız. ( Bu arada otoban eğer orda dursaydım zaten görüş mesafesi yok, kesin arkadan birisi gelip çarpıcaktı, üstelik cam kırıldı ve yogun bir sağnak yagmur var ) Neyse. Bu yüzden trafik sigortası karsılamıyor dediler. Kaskon varmı diye sordular. Var dedim. Bana 115Ytl lik ceza kestiler. Alkol muayenesi yaptılar. 3 adet evrak aldım. Ve cıktım. Axa oyağı aradım. Anlaşmalı servis sordum. Derincede yok dediler. İzmitte var dediler. Neyse aracı VW ARK otoya çektirdim. Sabah gittim ark oto'ya , meğer orasıda Axa oyakla anlaşmalı değilmiş. Biz yaparız aracınızı ama ücretini siz ödersiniz experler gelir inceler aracınızı daha sonra paranızı alırsınız dediler. Olmaz dedim. Bu arada devamlı Acenteyle gorusuyorum. Aldım aracı VW yetkili servisten. Anlaşmalı camcı söylediler gittim.  Ön camı değiştirdiler. Diğer hasarlar duruyor. Onlarıda istanbuldaki anlaşmalı bir serviste yaptırıcağız. Kaskomda yüzde 60 hasarsızlık indirimi vardı. Haziranda bitiyordu süresi. Acentadan dedikleri şu, karakoldaki tutanakta kusuru sizde buldularsa arac hasarlı olarak işlem görür dosyası açılır felan o zaman kaskonuz delinir dendi.  Tutanakta kusurun kimde oldugu belirtilmemiş, dolayısı ile kusur bende de oluyormuş. Şimdi aracı kaskodan yaptırıcagız. Yüzde 60 hasarsızlık indirimi yüzde 50 ye düşücek. Ucuz atlattık sanırım. Benim anlamadığım bana niye ceza yazdılar ve trafik sigortasının hasarımı karşılamaması için söylenen neden doğrumudur.
Teşekkürler



Bunlarda resimler.




2
Aranıyor / ARANIYOR Skoda Fabia
« : 25 Nisan 2008, 20:11:19 »
1.4 75 hp  veya 101hp -  100.000km yi geçmemiş -  2004 ve üstü - yetkili servis bakımlı - clasic plus ve üzeri donanıma sahip(clasic donanım aranmıyor)  benzinli,  skoda fabia hb aranıyor.

İstanbul-Kocaeli-Balıkesir  Bölgesi olur.

3
Genel / Benzin Zamları İçin !
« : 16 Nisan 2008, 14:11:19 »
Bu zamlara bir şekilde tepkimizi göstermek amacıyla aracımın arkasına bende yapıştırdım.


Bu benım tasarımımım


daha fazlası için
http://www.facebook.com/group.php?gid=11756935878&ref=mf
grubuna katılın, orda birçok resım görüceksiniz.


4
Genel / Dikiz aynası gece gündüz çalışma prensibi
« : 19 Mart 2008, 22:17:36 »
 "Dikiz aynasını gece konumuna getirince, arkadaki arabaların farlarının ışıklarının sizi rahatsız etmeden nasıl arkayı görebildiğinizi hiç merak ettiniz mi?

Eğer evinizde gece ışıklar açık ve dışarısı karanlık iken pencerenin önünde durursanız, camdan aksinizi bir aynaya yakın netlikte görebilirsiniz. Dikiz aynalarında da bu özellik kullanılır.
Dikiz aynasında arka arkaya ama birbirine açılı,' V şeklinde, önde düz bir cam, arkada ise normal düz bir ayna vardır. Normal gündüz konumunda ayna kısmı dik durumdadır ve camdan geçen ışıklar burada yansıyarak arkanızı görmenizi sağlarlar.
Dikiz aynasını gece konumuna getirince, cam kısmı dik duruma gelir, açılı hale gelen ayna kısmı ise arabanızın tavanını gösterir. Bu pozisyonda ayna kısmı tamamen karanlık olan arabanın tavanını camın arkasına yansıtır ve evdeki cam örneğinde olduğu gibi, dikiz aynasının cam kısmından arkadan gelen ışıkları nispeten az ve gözlerinizi rahatsız etmeyecek şekilde görebilirsiniz."

alıntı: fizikbilim.com

5
Satılık / Satılık 1.4 Polo Sportline ( Fiyat Düştü )
« : 18 Mart 2008, 21:54:19 »
Araçta Herhangi Bir Sorun Yoktur.

Abs
Klima
Sürücü Hava Yastığı
Yükseklik Ayarlı Yolcu Koltuğu
Otomatik Camlar
Otomatik Aynalar
Isıtmalı Silecek Suyu
Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
Yükseklik Ayarlı Direksiyon
195*15*55 Lastik Ebatı
Çelik Jant
Sis Farı |

1.4 16V 100Hp Dohc Motor.

Araç Temizdir.

9.500 YTL










http://www.sahibinden.com/satilik_1_4_polo_sportlineWQQaXQQ7863395WQQpXQQdisplayitem

6
Genel / Benzin Zamlarına Dur Diyelim !
« : 13 Mart 2008, 01:23:04 »
Aslında bu olaya arabanmı derdin var manasında bakmamak gerekiyor, sonucta çoğu  arkadasımızında dediği gibi , petrole yapılan her zam, bize yol su elektrik gıda sebze meyve fiyatlarındaki artıs olarak geri dönüyor, adamlar taşımacılık yapıyor, onlar suyla çalışmadığına göre, tabikide taşımacılarda zam yapıcaklar, sonra otobüs biletlerinden tutunda, feribot , taksi ücretlerine kadar zam gelicektir, bu böyle giderse, yani olay arabalarımızı kullanıp kullanmamakta değildir demek istiyorum.

E peki biz neden hep böyle konuşuyoruz, şurda bir topluluk oluşturalım madem bu kadar insan karşı cıkıyor bu zamlara, o kadar yazıyoruz ediyoruz, neden örgütlenmiyoruz, bunların her dediklerine boyunmu eğeceğiz, hadi burdan şimdi başlayalım, ve bir protesto yöntemi bulalım,  ben varım, herne olursa olsun her türlü protestoyu yaparım.
Herkes adını yazsın madem bakalım kaç kişiyiz, ben farklı forum veya sosyal ağ topluluklarına da bakıcagım şimdi, insanların artık örgütlenmesi ve birşeylere karşı cıkması lazım. Hadi durmayın


@espirtlotus



Grubumuzda hazır buyrun;
KATILMAK İÇİN TIKLAYIN



Düşüncem yannışsa,kurallara uygun değilse mesajımı silin.


Edit: Benzine yine bir zam geldi, 3.25 ytl oldu  95 oktan kurşunsuz benzin. 
Dizel deseniz çoğu doğu illerinde 3 ytl yi geçti, buralardada geçmesi yakındır. Dizelin hiçbir avantajıda kalmıyacak artık nerdeyse. Yakında oda 3 ytl yi geçicek.

7
Video / Eski ve Yeni Kasa Test
« : 28 Kasım 2007, 21:14:06 »
Bu adamı bilmeyeniniz yoktur sanırım.
Linkte birsürü video  var,ancak bir tanesinde golf1 ve golf 4 ü kıyaslıyorlardı,siz isterseniz hepsine bakın.. ::)


http://www.car2max.com/topgear.html

8
Genel / 97 Model Corsa Swing mi , 97 Model Polo mu
« : 29 Ekim 2007, 20:41:14 »
1997 Model Opel Corsa Swing 1.4 60Hp mi
1997 model polo tek kapılı sportline 1.4 100Hp mi (yani benim arac  ;) )


kalkışlarda,
virajlarda,
fren konusunda,
daha iyidir
aslında birinci belli ama sizede sormak istiyorum :tamamdir


9
Büyükşehir’den Cumhuriyet Bayramı’na görkemli kutlama… 

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı görkemli bir törenle kutlayacak. İstanbul Boğazı’nda, Boğaziçi Köprüsü’nden Kız Kulesi’ne kadar muhteşem bir gösteri yapılacak ve tam bir görsel şölen yaşanacak… Taksim Meydanı’nda ise havai fişek gösterisi yapılacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 84. yılını görkemli bir törenle kutlayacak. Gösteriler ilk olarak İstanbul Boğazı’nda başlayacak, ardından Taksim Meydanı’nda devam edecek. 29 Ekim Pazartesi akşamı ışık, lazer, havai fişek ve müzik şovuyla İstanbullular unutulmaz bir akşam yaşayacak. 29 Ekim coşkusu ilk olarak İstanbul Boğazı’nda yaşanacak. İstanbullular, Boğaz’da yapılacak ışık ve lazer gösterileri ile ışıklandırılmış yaklaşık 250 tekneyle yapılacak Fener Alayı’nı saat; 19.00’dan itibaren izleyebilecek.
 
 
Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Dolmabahçe’den vereceği startla, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi yapılacak. Boğaz üzerinde yaklaşık 250 metre yükselecek havai fişeklerin kareografisi ünlü besteci Tuluyhan Uğurlu’nun Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel bestesine göre uyarlandı. Gösterilerde fişek, kuyruklu yıldız, renk şelalesi, çoklu atış ve şamandıradan oluşan toplam 48 bini aşan atış yapılacak. Elektronik zamanlayıcılar ve saniyenin yüzde biri kadar bir sürede 8 bin kadar fitili ateşleyebilen tetikleyiciler eşliğinde dijital olarak ateşlenecek. Gösteride, 40 tondan fazla ekipman kullanılacak.
 
 
Ayrıca, Boğaz Köprüsü üzerinde yer alacak 42 ateşleme sistemi ile 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak. Etkinlikler, tüm dünyada yılbaşı kutlamalarına örnek gösterilen ve hayranlıkla izlenen Sidney yılbaşı kutlamalarını tasarlayan firma tarafından gerçekleştirilecek.
 
Gösteriler; Ortaköy Sahili, Beşiktaş Sahili, Dolmabahçe Sahili, Kabataş Sahili ve Üsküdar (Paşalimanı, Kuzguncuk, Salacak ve Vapur İskelesi) Sahili’nden rahatlıkla izlenebilecek ve müzik eşliğinde seyredilebilmesi için de sahillere ses sistemleri kurulacak. Sahillerden gösterileri izlemek isteyenler için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Otobüsler belirlenen noktalardan 18.00’da hareket edecek. 21.30’da aynı otobüslerle dönüş yapılabilecek.
 
Otobüslerin hareket noktaları:
 
AVRUPA YAKASI: Gaziosmanpaşa Meydanı, Bağcılar Meydanı, Bayrampaşa Aquarium Alışveriş Merkezi önü, Bahçelievler Yayla Kültür Merkezi önü, Küçükçekmece İstasyon Meydanı, Güngören Köyiçi Kaymakamlığı önü.
 
ASYA YAKASI: Ümraniye Belediyesi önü, Kartal Meydanı, Sultanbeyli Belediyesi önü, Maltepe MİGROS önü. Ayrıca, Kabataş ve Üsküdar Vapur İskelesi’nden de etkinliği deniz üzerinden izlemek isteyenler için ücretli özel tekne seferleri düzenlenecek.
 
 
İstanbul Boğazı’ndaki gösterilerin ardından ise 20.30’da Taksim’de havai fişek gösterileri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca, şehrin elektrik direklerini, İstanbul genelindeki üstgeçitleri ve caddeleri bayraklarla süsleyecek. Etkinliklerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti ise 2 milyon 250 bin YTL.
 

 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, İstanbul Boğazı’nda (Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi arasında) yapılacak etkinliklerden 5 kameralı canlı yayın yapılacak.
 
Uyduya çıkış Saati : 19.00
Uydu iniş Saati      :  21.00
 
 
Havai fişek, lazer gösterileri bazı TV kanalları tarafından canlı yayınlanacağı için 19.45’de başlayacak.
 
Programı kendi ekibiyle takip etmek isteyen basın kuruluşları, Dolmabahçe Sarayı otoparkına canlı yayın araçlarını koyabilecekler.
 
Boğaz’da yapılacak muhteşem gösterileri  denizden takip etmek isteyen basın mensupları için de Kabataş Adalar İskelesi’nden, saat; 19.15’de tekne hareket edecek.


http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=24549


 :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:


10
Sohbet / İstanbul İçin Gece Gezisi
« : 17 Ekim 2007, 17:21:57 »
Arkadaşlar aklımda şöyle bir fikir var
Bu hafta sonu olabilir veya size uyan herhangi bir hafta sonu(ama ben bu hafta sonu tatilim genelde olmuyor böyle  ;D )
bi cumartesi gecesi olabilir mesela
normalde biliyorsunuz gunduz istanbulda araba sürmek bi işkence ve eziyet oluyor ,
biz akşam mesela saat : 21:30 gibi veya yine kararlaştırırız o saatlerde bi VWTR buluşması düzenlesekte , hep beraber şöyle bogazda bi tur atsak ortakoyden girip sarıyere kadar gitsek yada üsküdardan beykoza kadar gitsek , 1. köprüden gecsek 2. köprüden gelsek vs. gibi istanbulu gece seyretsek dolaşsak nasıl olur  ::)

11
Polo 6N / Sorun üzerine Sorun - sabahları çalışmama
« : 15 Ekim 2007, 11:41:00 »
ya wallahi ne arabaymış ha, 1 ay bandırmada durdu araba , birsürü sorun olmuş
şimdi sabahları arac sogukken  çalışmıyor yaa  :bekleriz:
kontağı ceviriyorum cok kısa bi süre calısıyor sonra hop devir düşüyor arac stop ediyor,
bu sabahta öyle oldu çok zor çalıştırdım aracı
sanki enhjeksiyonsuz  doganlar sahinler gibi çalıştırdım aracı ya,
kontagı verırırken gaza bastım , calıstı arac zar zor  kökledim gazı  bin devirde felan titredi titredi  sonra birden yukseldi devir  4 bin devirde azcık tuttum sonra normale döndü
allah alah ya >:(

12
Polo 6N / Tavandan Su Aldı Araç
« : 14 Ekim 2007, 20:50:01 »
Arkadaşlar şimdi iş yerıne geldimde
sabah 10 da bandırmadan yola çıktım şimdi istanbul maslaktayım
daha once böle bi sorun hiç yaşamadm bu sabah bandırmada  kalktım baktım  şu dikiz aynasının üzerindeki yerden araca su girmiş camın ordanmıdır nedir.
yol boyuncada o su biraz buyudu ve ordakı tavan döşemesini ıslattı sımdıde belki giriyodur su
dısarda duruyor , ya nerden cıktı bu şimdi yaa  :'(

ben bi kaç gun sonra topkapı ya goturcem bir tanıdık var
sanırım ön cam sökülcek oraya silikon felan sonra tekra takıcaklar camı
zaten ön cam bi garipti bugun  silecekler felan hıc durmada  eskiden ses yapmazlardı  sımdı  kurt kurt diye ses yapıolar arada  :t
markası bosch  sileceklerin

13
Polo 6N / Polo Ön Hoparlörler
« : 11 Ekim 2007, 23:37:42 »
Merhaba arkadaslar
aracıma SONY GT 414 U   marka bi teyip aldım taktım,
ancajk şöyle bir sorunum var
eski teyiptede oluyordu  bu , ama ben teyipn kalitesizliğine bağlıyordum olayı,
şöyleki
ses sanki sağ hoparlörden daha cok ve canlı geliyor, soldakilerden cok az geliyor bunu  sag sol balans ayarları yaparak iyice anladım, bazen sol hoparlörlerden o kadar az ses geliyor ki sanki teyp  mono  çalıyor gibi bir hisse kapılıyor insan, sonra  teybin kafasını çıkartıp bidaha takınca sanki ses daha bi düzeliyor, bu aracıma taktıgım 3 teyiptede yaşanıyor, neden acaba ,
bence sol taraftaki hoparlörde bir sorun var,
şimdi   aracın önünde 4 tane hoparlör var
ben bunlardan sadece kapı içlerindekileri değiştirmek istiyorum, en azından biraz daha kaliteli birşey alırım ve yeni olur en azından 10 yıllık hoparlör olmaz,
bunlar kaç cm liktir, ve ne tavsiye edersınız.

14
Avatarımda ve imzamda gördüğünüz Polo 'ma 1 Ton Siyah Film Yaptırmak istiyorum,
İstanbul'da bu işi nerede yaptırabilirim, kaliteli bir film yaptırmak istiyorum.
Benim aklıma Sonax geliyor ama, birde size sorayım dedim!

Sayfa: [1] 2