İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - hadesksk

Sayfa: [1]
1
Polo 6N / Debriyaj Çok Sert
« : 13 Aralık 2012, 13:06:52 »
Arkadaşlar Merhaba;

Arabamın debriyajı çok sert yani şu şekilde sanki pedal basılı kalıyor ayağımı çekerken kademe kademe geri geliyor pedal. Bunu engellemek için hangi parçayı değiştirmem yada yağlamam gerekli. En ucuz maliyetli olarak. Ustalara sorduğumda her kafadan ses çıkıyor kimseye de güvenmiyorum. Kimi debriyaj teli diyor kimi çatal diyor kimi komple değiştireceksin diyor. Daha önce başına gelmiş ve yaptırmış olan varmı?. Teşekkür ederim

2
Merhaba arkadaşlar;

Forumda uzun süre gezindikten ve bir çok servise telefon açtıktan sonra biraz fiyat ve performans bilgisi edindim ama hala kafamda soru işaretleri var. Hangi marka LPG taktırmalıyım ve İzmirde nerde taktırmalıyım. Anladığım kadarıyla usta çok önemliymiş. Aldığım fiyatlar şu şekilde

Prince : 2100 TL ile 2500 Tl arası
BRC : 1650 TL
Zavolli : 1350 TL
Atiker : 800 TL ile 1100 TL arasında
Diğer Yerli markalar : 650 TL ile 900 TL  arasında

Bu fiyatların hepsini İzmir yetkili servislerinden aldım. hepsine 10 taksit yapıyorlar bütün kartlara Prince biraz pahalı geldi yani bütçeyi aşar. Hangi marka tavsiye edersiniz ve İZMİR de nereye yaptırmalıyım.


3
Polo 6N / Ne kadar tutar kazıklanmayalım
« : 26 Eylül 2012, 16:58:54 »
Merhaba arkadaşlar;

Arabamın biraz masrafı var ve yaptırmak istiyorum İzmir'de Çiğli ATA sanayide yaptıracam. Arabamın contası hafif yanıkmış usta öyle söyledi conta değişecek, poloların genetik sorunu boğaz kelebeği temizlettim ama sorun devam ediyor arada çok sorun olursa onuda değiştireceğiz mecburen. devirdaim ve termostat değişecek. Lifterlerden ses geliyor ona bakılacak. frenler bakılacak birde sol önde viraja gelince tak tak ses geliyor disklerden yapıoyordur dedi usta onada bakılacak. Son olarakta herzaman olmasada arada bir marş sırasında dişli sıyırıyor. Bunun açıklamasıda pololar stop edildiğinde ya 1. silindir yada 3. silindir heraman sente de dururmuş, zamanla volantta yada marş dişlisinde aşınma oluyormuş. Eğer volantansa yaptırmacağım çok kaçar çünkü :) marş ise yapılabilir. Benim kafamda 2000 TL gibi bi rakam var Sonuçta arabanın bütük eksiklerini yaptırmak istiyorum daha sonrada boya ya giricek inş. Kazıklanamamak adına sizlere sormak istedim tahmini bi rakam olarak. Bu arada benim araba iyi yürüyor ha bu kadar soruna :D

4
Polo 6N / Emniyet Kemeri Toplanmıyor
« : 11 Temmuz 2012, 10:48:12 »
Merhaba Arkadaşlar;

98 6n Tek kapı sahibiyim. Emniyet kemeri bir türlü toplanmıyor elimle toplamak zorunda kalıyorum. Direkteki döşemeyi söküp mekanizmaya ulaşabilirmiyim ulaşırsam ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

5
Evet sevgili hemşehrilerim.

Forumda daha yeniyim bir kaçınız beni 6N forumunda görmüştür. İzmir buluşması organizasyonları yapmak istemişiz fakat bir türlü denk gelmemiş anlaşmazlık olmuş v.s. Okuduğum konularla Forum Bornova İKEA nın en iyi yer olduğunu düşündüm. Gün olarak ta 3 seçenek yaptım. H.içi C.tesi ve pazar olarak. Malum yaz aylarında olduğu için saat olarak 19:00 ile 19:30 arasını seçtim. Eminim hepimize uygun bir saat olacaktır. Bildiğiniz üzere Forum Bornova büyük bir yer o yüzden bir harita ekledim Forumun en sakin olan otoparkı.Gün olarak H.içi olması bence daha iyi h.sonu tatil v.s. işlerimiz olabilir.Tabi herkesin ortak bir kararı uygulanacaktır. Umarım bu sefer toplanırız.



6
Sohbet / Cam Filmine Ceza YOK!!
« : 23 Haziran 2012, 10:35:44 »
Evet arkadaşlar haberi ilk okuduğumda bende şaşırdım. Meyersem kanunda cam filmi yasak diye bir ibare yokmuş. Okuduğum haberi sizinle paylaşmak istedim.

Aracının camındaki film nedeniyle para cezasına çarptırılan avukat Öktem dava açtı. Mahkeme, cezanın hukuki dayanağı olmadığına hükmetti...

Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi, aracının camına siyah film taktırdığı gerekçesiyle trafik ekiplerince 154 lira para cezası uygulanan Sakarya Barosu avukatlarından Vacit Öktem’in başvurusu üzerine, ‘araç camlarına film takılmasının yasal olarak suç teşkil etmediği’ görüşüyle cezayı iptal etti. Avukat Vacit Öktem “Trafik ekipleri kanunu farklı yorumluyorlar” dedi.

154 lira ceza kesilmişti
Sakarya Barosu avukatlarından Vacit Öktem, 4 Haziran 2012 tarihinde kendisine ait araçla Adapazarı Adliyesi’nden bürosuna gelirken, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrollerde, aracının camında siyah film olduğu gerekçesiyle ceza uygulandı.

Trafik ekipleri, Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesinden dolayı 154 lira para cezası kesince Öktem cezanın kaldırılması için mahkemeye başvurdu. İtirazı inceleyen Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi Öktem’i haklı bularak Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen trafik cezasını iptal etti. Mahkeme iptal gerekçesinde şunları yazdı:
“Anılan madde kapsamında ceza uygulaması yapılabilmesi için araçta görüşü engelleyecek veya bir kaza anında içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar eşya ve çıkıntıların bulunması gerekmektedir. Bilirkişi raporunda itirazcıya ait araçta bu kapsamda bir süs, aksesuar, eşya veya çıkıntının bulunmadığındın tespit edilmiş olması karşısında, kanuna aykırı olarak düzenlenen idari para cezasının iptaline dair hükümler kurulmuştur. Trafik cezasının hukuki dayanaktan yoksun olması nedeniyle idari yaptırım kararının kaldırılmasına.”

Polis yanlış yorumluyor

Öktem, mevcut şartlarda ceza kesilmesinin hukuka uygun olmadığını belirterek, “Trafik müdürlüğünün uygulaması maalesef yürürlükteki yasaya uymuyor. İlgili yasa sürücünün sürmesini engelleyecek çıkıntı veya benzeri eklentileri kapsıyor. Yasada ’dışarıdan görüşü engelleyecek filmlerin araca yapıştırılması yasaktır’ demiyor. Mahkeme filmlerin görüşü engellemediğine karar verdi. Mahkemenin bu kararı Türkiye için geçerli bir karardır. Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, araçlarında film olan kişilerin bu filmleri sökmeleri gerekmez.”

Milliyet.com.tr den alıntıdır.

7
Polo 6N / Isınma Sorunu 110° - 130°
« : 11 Haziran 2012, 11:17:47 »
Merhabalar;

98 model 6N 1.6 tek kapı polom var. Motoru hemen 90 derece oluyor ne kadar gidersem gideyim motor hep 90 derecede ama park ederken biraz ileri geri yapıyorum hemen fan çalışıyor motoru stop edip kaputa elimi koyduğum zaman yumurta kırsan pişecek durumda ayrıca külbütör kapağı inanılmaz derecede sıcak kaputu açtığım zaman yüzüme vuruyor sıcaklığı. kaputun altında keçe yok bundan mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sorunmu var. Motorun suyunada bakıyorum hep max. çizgisinde  Daha önce başına gelmiş bi arkadaş varsa ne yapmam gerektiğini söylebilirmi tamirciye götürmem gerekir mi bu sorun yüzünden .

8
Polo 6N / Herkeze Merhaba
« : 06 Haziran 2012, 16:02:58 »
Öncelikle herkese merhaba.

Aranıza yeni katıldım.İzmir'de oturuyorum, 98 model 1.6 benzinli tek kapı polo sahibiyim. Yeni aldım 1 ay kadar oluyor. Foruma üyelik sürecim biraz uzun sürdü neden böyle oldu bilmiyorum. Aradığım her şeyin cevabını burada buldum aracımın resimlerini yakın zamanda (pasta polsih den sonra :) ) ekleyeceğim.

Size sormak istediğim bir şey var kapı açılınca ışıklar yanmıyor switch in yerini bulamadım bir türlü kapı içindemi nerede bulsam değiştireceğim bakım falan yapacağım ama göremedim. yerini bilen varsa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar

Sayfa: [1]