İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - cenkkaya

Sayfa: [1]
1
ARACI alçaltırsak 4 motion özelliği dengesiz olurmu aracın yakıtı nasıl olur. araba yere alçaldığı için  devamlı 4 çekermi olur yük varmış gibi..   

http://www.youtube.com/watch?v=KraH8uFmHew



4MOTION® Akıllı 4x4 Çekiş Sistemin HALDEX kavramaları tekerleklerin çamurlu, buzlu veya gevşek zeminlerde en ufak patinajında harekete geçerek torkunu değişken biçimde dağıtır. 4MOTION® Çekiş Sistemi, her türlü sürüş koşuluna 1 saniyeden daha kısa sürede adapte olur.

Sistemi denetleyen CAN-Bus bilgisayar sistemi tüm kontrol ürünleri ile sürüş dinamiği sensörlerini ve aktarma organlarını birbirine bağlar. Gerekli durumlarda anında devreye girer ve çekişi yol koşullarına uygun hale getiren müdahaleleri gerçekleştirir.

Yani 4MOTION® Çekiş Sistemi, ön ve arka akslar arasındaki tork aktarımını yol koşullarına göre ayarlayarak, hem ideal çekişi hem de düşük yakıt tüketimini sağlar. 4MOTION® çekişin tüm tekerleklerin güç aktarımına katkısı bulunduğundan, sistem küçük viteste gerçekleştirilen rampa inişlerinde çok daha etkili motor fren etkisine sahiptir. Böylece değişken zemin, arazi veya karlı dağ yollarında dahi her türlü özel kullanım koşuluna hazırlıklı olarak yola devam edebilirsiniz.

300 mm’lik sudan geçebilme derinliği sayesinde, yol üzerinde ve kenarında bulunan su birikintilerinden rahatlıkla geçebilirsiniz. Arazi engebelerini ve derin çukurları 22o yaklaşma açısı ve 16o uzaklaşma açısı sayesinde kolaylıkla aşarsınız. 14o'lik rampa açısı sayesinde inişli-çıkışlı yolların üstesinden gelirsiniz. 36o'lik tırmanma kabiliyetine sahip olan Caravelle 4 MOTION®, 4MOTION® çekiş sayesinde dik dağ yollarını da rahatlıkla aşabilir.

Sayfa: [1]