İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - adige_60

Sayfa: [1]
1
Golf VI / Slmlar ilk arızam hakkında yardım ..
« : 03 Kasım 2015, 13:41:40 »
Slmlar abiler.2009 1.6 trentline golfüm var. Arabanın kaloriferini açıyorum.  aşağıya, ve benim istikametime hava üflerken sıkıntı yok fakat cam kısmına ve ayak+cam kısmına çevirdigimde herhangi bir şekilde  üfleme yapmıyo. Sivasta yaşıyorum ustama götürdüm bugün. Önce  polen filitresine bakalım dedi çok dolmuştu değiştirdik ama yine cam istikametine hava vermiyordu. Torpidoyu söktü, teybi çıkardı arkasında perde diye bir parça gösterdi mavi renkli kavanoz kapagına benziyo.  Fan anahtarını Yukarı çevirdigiinde parça hareket etmiyor. Kendi istikametime üflerken hareket edip üfleme olayı gerçekleşiyor. Sorun neden olabilir. Ustam klima motoru arızalı dedi. Yardımcı olabilirmisiniz başından geçen varmı. Arabayı toplattım baska bi ustaya gitcem simdi..Tşkler

2
Golf VI / sağ koltuk çevresindeki plastik
« : 16 Nisan 2015, 00:29:09 »
selamlar abiler. bugün sevdiğim fakat biraz aşırı kilolu (96 kilo maşallah ) bir abim arabama bindi. sağ ön koltuğa otururken  bi kırılma sesi duydum ama bir şey olmamış gibi devam ettim. abimle vedalaştıktan sonra arabayı çekip ne kırıldı diye baktığımda koltuğun sağ çevresindeki ismini bilmediğim parçanın ortadan çatlamış olduğunu  gördüm. aksamdan beri araştırıyorum parça ismine yazmadık şey bırakmadım malesef bulamadım. internetten sol koltuğu bulabildim reklamsız hale getirip paylaşcam başarabilirsem. göze hoş durmuyo bu parçayı tedarik etmek kolaymıdır ? ismi nedir ? yardımcı olabilcek misiniz  tşkler.

3
Golf IV / arkadaslar acil yardımcı olurmusunuz ?
« : 06 Ekim 2014, 20:09:57 »
arkadaşlar selamlar. 1.6 SR 2001  model golf 4  aracımı  sattım  ve 2009  model 1.6 düz motor , Trendline paket, çelik jantsız, Lavato Lpg takılı, 110.000 KM de, ön-arka tampon plastik aksamda  el içi kadar 3 parça sürtünmeden dolayı boyası bulunan, kaportada herhangi bir boyası çiziği  göçüğü bulunmayan, 4  adet kışlık  lastiği ile birlikte teslim edilecek Siyah renkte bir Golf 6  buldum. 40 bin TL ilan fiyatı idi fakat tanıdık olmasından  dolayı, sıkıştığından dolayı en son  38.250 diyor..  golf 6  bölümüne yazdım ama sadece okundu.  elemana bu gün kaparo vercektim. fikir alamadığımdan  veremedim  iş yarına kaldı.  bana acil yardımcı olurmusunuz.

4
Golf IV / Egzoz spirali
« : 09 Mayıs 2014, 12:53:52 »
Slmlar..biraz önce aracımla evden çıktım. Güzel bir yokuşu vites küçültmeden çıkarım gibi saçma bi düsündemden ötürü bir anda arabamın altında garip bir ses artışı meydana geldi. Sanki egzoz yerinden çıkmış tüm ses aracın altından geliyor gibiydi. Sanayinin yolunu tuttum ve aracı  4-5 egzozcuya gösterdim. Arabanın egzoz spiralinin patladığını söylediler. Arabanın altına bende girdim baktım. Parçayı gördüm pas kir içerisinde ömrü bitmis bir parça..

Hemen hemen hepsi 250-300 ₺ civarında tutar söylediler. Yüksek devirlerde ses geleceğini düsük devirlerde ses olmayacagini belirttiler. Zaten arabayı satmayı planliyorum km si artti hemde cok. Ustalara performansta sıkıntı olup-olmayacağını sorduğumda cevap alamadım. Yaptırsam boşa masraf etmis olcak gibiyim yaptırmasam satcağım kişide sıkıntı çıkartır mı acaba.. Kararsızım. Performans konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Yada başına bu durum gelen varmı çözüm olarak önerileriniz nelerdir. Tşkler..

5
Golf IV / yeni yılın ilk sorunu :/
« : 02 Ocak 2013, 20:02:23 »
slm. bu gün  muayeye yaptırdım. far ayarsızdı onları da  ayarlattım. karanlık  çökünce farlar nasıl yanıyo  diye  merakla arabama  bindim. çalıstırdım. 2-3  dakka sonra 2  tur atayım dedim.  gaza  yüklendiğimde arabanın alt aksamından egzoz sesi ile  birlikde  'cır cır cır cır' bir ses gelmeye basladı. sanayi kapanmadan egzozcuya  gideyim dedim. arabanın altına  girdi  ve yanyana  birkaç  borudan  oluşan  parçanın  kırıldığını söyledi. ne kadar oldugunu sordum 230 TL dedi. yeniden arabaya  bindim benzine attığımda 3-4 bin devirde ses  kesildi. yola  benzinle  çıktım   yeniden başladı. tüpe attım devam etti ses.  garip bir  düdük  öter sesine benzer ses var. sorun nedir acaba. nerden  başlamalıyım. Tşkler.

6
Golf IV / sinyal kolu
« : 04 Aralık 2012, 01:41:47 »
 slmlar. 1 saat  önce  sanayiye gittim.  problem sinyal kolunun sağa sinyallerde   ''tıktıktıktıktıktık''  şeklinde ses verip  sinyalin yanmamasıydı. 2  elektrik ustasına gittim.  birisi   sinyal lambasında temassızlık  olabileceğini söyledi.tahminen ilgilenmedi  benle...  diğeri ise sinyal kolunun  içerisinde  platin   diye bir malzeme oldugunu,  bu  işin tamirini kendisinin yaptığını söyledi.. 40 Tl ye tamir edeceğini söyledi. yarın getir  direksiyonu  söküp sinyal kolunu  çıkartıp tamirini  yaparım dedi.

1- 40 lira verip  tamir ettirmek mi mantıklı..
2- yeni bir  kol alıp  taktırmak mı.
3. hazır  sinyal  kolu sökülmüşken  cruise control  özelliğinde bir kol mu  taktırmalıyım. (özellikle  bunun maliyeti ne olur ? )

konu daha  önceden açılmışsa  özür dilerim. trafikte  birkaç kez tartıştık bu gün sağ  sinyal yüzünden.. cevaplar için tşkler.iyi forumlar ..    :tamamdir

7
.. aracımla  düz yolda, 1. viteste seyir halindeyken, gaza  yüklendim ve sol  iç aks tekrardan dağıldı.. 2011 mayıs ayından  bu tarihe kadar araba bende. 1 yılda 3. kez başıma geldi bu olay. ne yapcam ben ya :(..

8
Golf IV / ..sağ arka kapının üstündeli bez fitil..
« : 13 Haziran 2012, 10:48:35 »
slm.. aracımın sağ arka  kapısının üstündeli gri renkli  bez fitil düşüp duruyor. önce Almanyadan gelme güçlü bir yapıştırıcı oldugu  söylenen,Volkswagen'in döşemelerde kullandıgı belirtilen,ismini bilmediğim  BALY e benzer  bi yapıştırıcı sürdüm,beklettim ve kuruttum.. fakat araç içerisi güneşten ısınınca geri atıyo.. sonra bayl kesin çözüm dediler temizledim baly sürdüm. yine  iyi bir sonuç alamadım.  arabaya 2 kişi binince ön koltuga oturtmuyorum.arabaya  binen arka koltukta  fitili tutuyo  :D o derece sinir  bozucu.. yolunu,yöntemini bilen varmıdır. cevaplar,öneriler için tşkler.

9
gece sivasta  -34  dereceyi gördük sabah eve geldim.  arabaya bindim. önce '' KÜHLMITTER PRÜFEN'  yazıyo 2 sn sonra 'STOP'  yazıyo 2 sn sonra da   'BETRİEBS-ANLEITUNG' yazıyo...  kırmızı renkli termometre logosu yanıp sönüyo... arabayı çalıştırdım 1.5 devirde çalıştı sonra ronaltiye düştü.. golf uzmanı bi arkadası aradım.  motor suyu donmuş olabilir dedi.  kaputu açtım baktım  kırmızı antifiriz .. donma yok.  geri aradım.  aracı 5 dakka kadar çalıştır stop et. Yeniden çalıştır  geçer dedi.  aynı sistemi uyguladım geçti.

- motor yağının kalitesinden  olabilir mi ?

10
Golf IV / bu gün başıma gelen birşey :)
« : 03 Aralık 2011, 21:43:17 »
 mrb :) arkadaşlar aracın aküsü 1 senelik olmasına ragmen bitmiş.  sabah marşa bastım . çalışmadı  arabam. geri geri iterek parktan çıkardım .  sonra ileri ittim ve hızlandı araca atladım . 2.vitese takıp vurdurdum ve çalıştı :) fakat  ilk defa   ibrenin  260 gösterdiğine, benzin deposunun  ibresinin full olduğuna şahit oldum. aracımın  yol km si  sıfırlandı.  sonra 2  km kadar gittim.  yine  hafif bir yokuşta durdum stop ettirdim. marşa bastığımda çalıştı şükür. hız kadranı  geri 260 dan 0 a düştü şükür. ama benzin hala full gösteriyordu :) aküyü benden  önce kullanan  Yiğit akü taktırmış ve garantisini atmış. gittim yiğit aküye. durumu anlattım.  2 km de  şarj oluyorsa  şarj dinamosunda  sorun yoktur aküde sorun vardır ya da araçta kaçak vardır dedi. aracımda ölçüm yaptı kaçağın olmadıgını söyledi. yeni akü verdi.  garanti işini de ben hallederim hayırlı olsun dedi. akü değiştirme  işlemi sırasında kutup başları  söküldüğünden olsa gerek  benzin kadranı da  şu an olması  gereken yerde yani yarım depoyu gösteriyo  çok şükür :)

1-araçta akü sorunu  olursa kesinlikle vurdurmayın bence.  o  ibreyi tahminen  40  km ile giderken  260 da görmek dehşet verici.İnsana pişmanlık geliyo. ter basıyo :)

2- eğer ibrelerde   böle bu durum olursa  akünün kutup başlarını sökün az bekleyin normal döncektir.

Allah kaza bela vermesin cümlemize. iyi yolculuklar ..

11
.. mrb . siteye  üyeliğim  gerçekleşti ve aranıza katıldım. ortalama  1  haftadır üye olmayı bekliyorum.  konuları takip ettim  ve sitenin güzel bir site oldugunun,golfcülerin ortak sorunlarının neler  oldugunu gördüm...2001  model - 1.6 comfortline- 'LACİVERT'  :sevgi:  aracımın sahibiyim. Sivasta yaşıyorum.  Aracımı seviyorum konularda belirtildigi gibi sürüş keyfi,konfor gayet güzel..2001  yılında ilk defa gördüğümde ''acaba Golf 4  sahibi  olur muyum ?''  diye kendime sormuştum  bu ilk arabam :D  Fakat  bir konuyu  acele ile size  açıp ,bana yol göstermenizi bekliyorum.. işten geldim gece  boyu yazmanın  hayalindeyim..  :)

aracımı aldım kullanırken bir gün petrole girdim akıt almaya. yakıtı aldım. ana yola giriş yaparken 1. vitese taktım.  ayagımı debriyajdan çekip yola  çıkarken bir ses geldi ve aacım yürümemeye başladı.  stop edip yeniden marşa bastım çalıştı fakat  1. viteste kalkış yapamadım. 2. viteste  denedim ama   yürümedi. tanıdıgım bir ustayı aradım. AKS bilya dagıtmıştır abi dedi.direksiyonu  tam sol yap dedi yaptım. arada körüğün ordan yağ attıp-atmadıgını sordu  siyah gress yağı atmıştı. aks bilya dagıtmış dedi.  çekici çağırdım servise götürdüm. orjinal parçanın ellerinde  olmadıgını 3 gün sonra gelecegini söylediler. bende dışardan orjinal parça aldım ve taktırdım. ortalama  2  ay kadar  bindim. herhangi bir sorun yoktu. bir gün yine  kırmızı ışıkta durdum. aracımla 1. vitesle kalkış yaparken  aynı ' pat' diye  bir ses geldi. sağa  çekip  kontrol ettiğimde  yine aynı yerin bilya dağıttığını gördüm.. bu sefer  orjinal parça  bulamadıgımdan yedek  bir sol-iç aks başı aldım ve taktırdım.

1-forumda  okudugum kadarıyla  çok fazla aks başı  bilya dağıtma sorunu yok. bunun sebebi ne olabilir ??

2- aracın muayene kağıdında '' ön stabilizatör hasarlı '' şeklinde yazılmış hafif  kusur verilmiş.  AKS ile stabilizatör arasında ilişki varmıdır ??

 cevaplar için tşk ederim .. sağolun..


Sayfa: [1]