İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Polo98

Sayfa: [1]
1
Polo 6N / Merkezi Kilit Arızası
« : 14 Ekim 2011, 14:51:33 »
Evet arkadaşlar herkesin başına gelen problem benimde başıma geldi.Kapılar çalışır durumda iken anahtarla açtığımda tüm mandallar kapanıyor veya açılıyordu oluşan problemle beraber mandallar hiç bir şekilde çalışmadı ve sol kapı anahtarla dahi kilitlenmedi.Tüm kapıları manuel olarak kilitledim.Sorunun kaynağı ise sağ arka çamurluğun üzerinde bulunan üniteye su kaçması.Bir kaç ustayla görüştüm tamir veya çıkma bulunabilirse değişim için.Ortak problem ise 200 liralık bir maliyet.Yenisi zaten 400 lira ile 600 lira arası.

Aracımda oluşan bu problemin çözümüne gelirsek.Öncelikle bagajın sağ tarafındaki ilk yardım bölümünü açalım.Stop lambalarıyla çamurluğun bombesinin arasında ki boşlukta bulunan üniteyi yavaşça çıkaralım.Ünitenin üzerinde ki aküden gelen güç kablosu ve pompaya giren hava borusunu nazikçe çıkarın.
Tezgah yada herhangi bir masanın üzerinde çalışırsak daha rahat olur.Ünitenin kapağını açalım.Kapağı açtığımızda bir devre göreceksiniz.Nazikçe yavaşça oynatarak kendinize doğru çekin.Devre kırmızı ve mavi kablolarla hava pompasına bağlı motora lehimlenmiştir.
Eğer devrede ıslaklık varsa bir fan yardımıyla kurutunuz.Saf alkol ile devreyi bolca yıkayın.Bir fırça ile oluşan oksitleri temizleyin.Devre üzerindeki lehimleri kontrol edin.Eğer havya ve biraz lehimle,lehimleri tazelerseniz daha sağlıklı olur.Tüm bu işlemler bittikten sonra araca takınız kapağı kapatmadan dikkatle test edebilirseniz sorunu görmek adına daha yararlı olur.Anahtarı çevirdiğinizde devre üzerinde ki röleler harekete geçiyorsa devre sağlamdır.
 
Motoru devreye bağlı kablolarından tekrar bağlamak üzere ayıralım.üzerindeki plakaları da ayıralım ve motoru 12v DC 2A lik voltajla motoru test ediniz.Çalışıyorsa şanslısınız demektir.Devreyi tekrar eski haline getirip kutu içerisine yerleştiriniz ve deneyiniz.
Merkezi kilit sisteminiz çalışıyorsa üniteyi su dan korumak için önleminizi alınız.

Motor çalışmıyorsa; Aynı motoru bulabilme şansınız var özellikle Ankara konya sokak bu konuda aşmış durumda hatta bobinlerini tekrar sardırabilirsiniz.
Devre çalışmıyorsa; devrenin üzerinde ki çalışmayan parçaları tespit ettirerek değiştirebilirsiniz.Maliyeti emin olun bu ustalara vereceğiniz ücret kadar çıkmaz.

Umarım faydalı olabilmişimdir :)
Herkese saygılar.

2
Polo 6N / Polo ve LPG
« : 25 Haziran 2011, 23:04:59 »
Öncelikle herkese merhabalar,

Siteye yaklaşık 1 ayönce üye oldum ve yazılanları takip ediyorum.Bilgisi olan arkadaşlara sesleniyorum ya da lpg taktırıp memnun olan arkadaşlara.Bende Polo 98 1.6 aut var ve tahmin edersiniz ki çok yakıyor.Lpg taktırmak şart oldu. Bu yüzden de ince eleyip sık dokuyorum.Çünkü Polo nun bazı modellerine özellikle motor numarası aee ile başlayanlarda problemler oluyormuş ve bir çok usta tavsiye etmiyor :-\.Bu konuda bilgisi olan ya da buna rağmen taktıran arkadaşlar varsa ve taktırdıkları markayı da belirtirlerse çok makbule geçecek.Özellikle benim aracıma sahip arakadaşlarında cevaplarını bekliyorum.Saygılar. :)

Sayfa: [1]