İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - oldboy

Sayfa: [1] 2
1
Golf I / Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 30 Aralık 2012, 17:43:55 »
Arkadaşlar selam. V kayışında ötme sorunu yaşıyorum. Bu konu öncesinde mutlaka irdelenmiştir ama ben de ayrıntılı sorunumdan bahsetmek istedim. Kadıköy parçacıdan uygun kayışı istediğimde 10*875 contitech v kayışı veriyor. Ama taktıktan sonra muhtelif zamanlarda ötme yapıyor. Şu an gergi en son ayarında, kayış çok sert, tamam ötmüyor ama -birebir alakalı mı bilmiyorum ama- araç içerisinde uğultu çok arttı. Ayrıca bu kadar sıkı olması devirdaimi bozar mı? Diğer taraftan neden uygun kayış için gerdirmenin sınırlarını zorlamak zorunda kalıyorum anlayamıyorum? Diğer taraftan ustam kayışın en dibe oturduğunu, bu kadar aşağıda olmaması gerektiğini söylüyor. E şimdi 10 kayıştan büyüğü 11,5 miş ki o da pek kullanılan bir ölçü değilmiş, o halde aklıma kasnakların aşınmış olabileceği geliyor.
Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Sizin v kayışı ölçüsü nedir? Farklı mı bilmiyorum ama özellikle benim araç gibi dizel olanları merak ediyorum.
Merakla yorum ve cevaplarınızı bekliyorum.

2
Golf I / dizel araca benzinli motora uygun yağ koydum
« : 07 Kasım 2012, 21:56:01 »
 Arkadaşlar selam. Kış öncesi bakım yaptırayım dedim. Herşey yolunda giderken castrol 10 40 yağ almaya gittim. Zamanım kısıtlıydı bir çabuk raftaki 10 40 castrol yağı gördüm, raftan aldım, kaç lira dedim 60 TL deyince parayı verip yağı ucuza almanın mutluluğuyla hızla ustaya koştum :) Tabi o da vakit kaybetmeden yağı koydu, sonra baktı ki 10 40 benzinli içinmiş. Güldü, ne olacak dedim, normal zamandan önce  değişim yaparsın o kadar, başka bir zararı olmaz, eksiltme olur ancak dedi.
Şimdi size sormak isterim, aracımda gerçekten hiç yağ eksiltme yoktu, bundan sonra yaptığım yanlışlık aracımın motor aksamına bir zarar verir mi? Derhal yağı değiştirmeli miyim? Bir seferliğine kullansam birşey değişir mi? Tüm olası sonuçları paylaşırsanız sevinirim. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.

3
Golf I / Sabah -ilk- çalıştırmada rolantide vuruntu
« : 02 Kasım 2012, 11:49:58 »
Arkadaşlar selam. İki gündür ilk çalıştırmada, rolantide 15-20 saniye sonra pedalların altından birkaç kez arka arkaya vuruntu oluyor, hararet göstergesindeki kırmızı ışık (biraz zayıf bir görüntüyle)yanıp yanıp sönüyor ve gaz beslemesi yapınca kesiliyor. Ama şöyle ki ilk vuruntuda gaz veriyorum rolantide aracın ısınmasını beklerken kesiyor, tekrar vuruntu oluyor tekrar gaz veriyorum yine kesiyor. Bu durum 3 sefer gerçekleşiyor sonra kesiyor. Sonrasında ise haraket halinde ve gün içindeki müteakip çalıştırmalarda herhangi bir sorun yok. Araç malum dizel. Sorun ne olabilir, nasıl bir müdahale gerekir ve bu halde kullanmamın kısa vadede telafisi güç ve mailyetli sonuçları olabilir mı? Herkese selamlar.

4
Otomobilim / işte oldboy işte kaporta boya:)
« : 27 Mayıs 2012, 20:30:52 »
Arkadaşlar önceden bahsetmiştim oldboyu Muğla' ya götürdüm ve aracın kaporta boya işlemleri başladı. Araç soyuldu. Dayım iki video çekmiş yani ilk videolar geldi. Foto önceden yollamıştım ama video nasıl yükleyeceğim bilemiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

5
Golf I / Ön tarafa hoparlör tavsiyesi
« : 23 Mayıs 2012, 22:11:01 »
Arkadaşlar aracım malum dizel. hazır kaporta boyadayken ön kapı içleri için hoparlör tavsiyesine ihtiyacım var. Yerleri oldukça küçük. Muhtemelen elips şeklindeki en küçük hoparlörler olacak. Araştırdım ama yuvarlak 10 cm.lik ler o da olmuyor. Daha küçük yuvarlak ya da elips şeklinde küçük olanlar da var mıdır? Marka, modelve boyut öneriniz nedir?

6
Golf I / İşte ilk hasta olduğum araba:)
« : 05 Mayıs 2012, 13:02:53 »
 Bunun için konu mu açılır diyeceksiniz ama benim için önemli. Yıllar önce (sene 2004, 2005 veyahut 2006) bu arabayı gördüğümde babamı bakmaya ikna edememiştim. O zaman öğrencilik de yeni bitmişti tek başıma alma veyahut bakmaya gitme imkanım da yoktu. İyi durumda ya da değil (o zaman hiç anlamıyordum sadece ilk görüşte beni heyecanlandırmıştı.) ama ben çok sevmiş ve istemiştim. Yıllar sonra internette ararken buldum. Bu araç bizim siteden mi? Gören bilen var mı? Nerdedir şimdi acaba?

7
Arkadaşlar selam. Aracımın 2 yıl önce motoru yapıldı ve araç çok yol katetmedi. Yağ yakma ve hararet sorunum yok. Eski bir golf dizelci (motoruna kadar kendi yapan ve yurt dışından -emekli olmadan önce- bütün parçalarını getiren bir tırcı) olan bu kişi arabayla yanından geçerken bu arabanın motoru çok sıkıyor veyahut sıkı gibi bir terim kullanmış. Nedeni de arabayı çok gürültülü bulmuş. Golf 1 dizellerin böyle kamyon gibi sesi olmaz tatlı bir gırgır sesi olur demiş. Bu halde çok yakar, çok gürültü yapar ve akıp gidemez diye eklemiş.

Adam haklı olabilir gerçekten hatırı sayılır bir gürültüm var hatta geçende iş nedeniyle Kayseri deydim yanıma 80 li modellerde bir audi 80 yanaştı açtım camı dinledim ki gerçekten sesi benim arabadan bariz düşüktü. Neticede bu adamı bulup test sürüşüne çıkacağım ama bulana kadar içim içimi kemiriyor. Sizce sorun neyden olabilir? Çok elzem bir sorun değildir umarım.

Dizelcilerin tecrübelerine binaen acil yardımlarını rica ediyorum.

Not: Alakası var mı bilmiyorum ama kompresyonum çok güçlü, gazdan ayağımı çektiğim anda araç baya yavaşlıyor hatta düşük hızda nerdeyse yığılıyor yani az az yavaşlayarak akışı yok. Başta bunu motorun yeni olmasına yormuştum ama artık herşeyden şüphe ediyorum.


8
Golf I / Jant polisajı - Anadolu yakası
« : 06 Nisan 2012, 23:45:02 »
Arkadaşlar herkese selamlar. Aşağıdaki hususlarda yardımınıza ihtiyacım var.
1- Anadolu yakasında uygun ve temiz jant polisajı yapan bir yer öneriniz var mı?
2- Ayrıca bu işlem -4 jant için tabi- ortalama ne kadara mal olur?
3- Son olarak da bu işlem ne kadar sürer tahminen.

9
Arkadaşlar bu aracın sahibi siteden mi, açıkçası bilmiyorum. Sitede çok güzel cabriolar var kabulüm ama gelin görün ki bu cabrio beni mest etti. Diyecek tek şey var o da maşallah...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-emsalsiz-golf-gti-cabrio-karman-edition-firsat-79864361/detay

10
Uzun zamandır siteye giremiyorum, aracım malum dizel ama direksiyonum gti dört kollu dört kornalı olandan. Üzerinde herhangi bir eskilik emaresi yok, oldukça iyi durumda, kornaları da çalışır vaziyette. Takas düşünen arkadaş varsa orj. iyi durumda ( en azından benimki kadar) dizel direksiyonla takas etmek isterim.

11
Golf I / renk önerisi
« : 02 Nisan 2012, 13:08:42 »
Arkadaşlar selam. Arabamda ufak tefek bölgesel boya-kaporta sıkıntıları var. Bu işlemler için fiyat aldım. 1000 tl civarı kaportacı fiyat çıkardı. Muhtemelen 2000 TL den aşağı da boya tutmaz (Komple boya - komple boya gerekebilir  çünkü direk yanında kaynak isteyen ssdece bir yer var ki kaynak sırasında tavan yanabilir) . Her ne kadar 2 yıl önce komple kaporta boya yapılmışsa da adamlar iyi iş çıkarmamışlar ki genek kanı da "herşeyi İst. da yaptır ama boya işini Anadolu da yaptır". Bunun üzerine memeleketim Muğla ya haber saldım, fiyat aldım. Oranın en iyisi olduğu bilinen kişi 1.500 - 1.750 TL ye komple boya ve bölgesel kaporta işlerini yapacak. Ayrıca boya işinin kuru ve nemsiz bir yerde yapılmasını, boyanın iyice kuruyup emilmesini istediğimden en az bir ay aracı bırakıp Muğla da yaptıracağım. Sorum ise şu, bana öyle bir renk söyleyin ki hem kiri hem de bölgesel sorunları çok açık etmeyecek bir renk olsun. Önerilerinizi bekliyorum. Bu arada aracımın rengi toros beyazı (opak)

12
Golf I / Egzos değişince ses artmış olabilir mi?
« : 02 Nisan 2012, 12:17:03 »
Arkadaşlar selam. 5-6 ay önce aracımın egzosunu değiştirdim. Adamla kataloğa baktık, golf 1 ler için (1,5 dizel başlığındaki) uygun egzosu taktık. Sanki o günden bu yana aracın sesi arttı gibi geliyor bana. En son bizim komşu oto elektrikçiye geçende 4 kapı dizel bir mk1 gelmiş. İddiasına göre benim arabamla o arabanın sesi arasında azımsanmayacak ses farkı varmış. Acaba diğer araba iyi bir yalıtımı mı var dedim ama arabanın dışının hiç de öyle bakımlı görünmediğini söyledi. Egzosa baktırmam gerekir mi? Acaba araca uygun olmayan bir egzos mu taktırdım? Egzosun ekstra bir işlem/ müdahale görmesi gerekir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

13
Aranıyor / Golf 1 direksiyon kepi (demir parça) -acil!-
« : 19 Aralık 2011, 16:50:48 »
Arkadaşlar selam.
Golf 1 in direksiyon kutusunun içinden geçtiği d şeklindeki plastiğin üzerindeki, gövdeye sabitlenmeyi sağlayan, iki ucunda vidalanma yeri bulunan u şeklindeki (veyahut C şeklinde emin değilim) demir parçaya ihtiyacım var. Acil mi acil. Var mıdır elinizde? Herkese selamlar.

14
Aranıyor / k-jet aranıyor
« : 11 Ekim 2011, 10:54:35 »
Arkadaşlar selam. Bana arabamı satan Yavuz abi, benim ısrarlarımla siyah mk1 golf 80 model 4 vites eg motor kodlu tatlı bir gti aldı. Bu gti ın da hikayesi hüzünlü... Amcanın biri vefat ediyor, gti garajda kalmış. Taş gibi k-jeti üzerinde. Kızları da almış bu gti ı lpg için k-jetten karbiratöre çevirmişler. Gitmiş k-jet. Yavuz abi aracı aldıktan sonra karbüratöre çeviren adamı bulmuş, k-jeti ücretli olsa da geri istemiş adam kıvırmış mıvırmış yok demiş verdim demiş v.s.

Velhasıl kelam araç toplandı, şimdi kadir ustam arabayı k-jete tekrar çevirecek. Geçende bir k-jet bulmuşlar ama bu arabaya olmaz demiş. Halen arıyorlar.

Bu arada k-jetten anlayan usta kolay bulunmuyor deniyordu. Bu usta ciğerini biliyor. Nitekim bizim siteden "redrunner" ın yolu kadir ustayla kesişmiş, k-jete bir ayar yapmış gerisini o anlatır. k-jetli gti cılara duyrulur. Ha benim dizelin de motorunu yapan kendisidir. Tekrar hatırlatayım, natülüsten sonraki ilk otobüs durağının hemen üstü (üsküdara giderken) çok beyefendidir, sanat müziği sever, az konuşur ve mütevazidir. Gerçekten iyi bir usta. Gidin bir kahvesini için tanışın, iş bahane.

herkese sevgi ve saygılar.

Sayfa: [1] 2