İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - metinmb407

Sayfa: [1] 2 3
1
Bora / 4 Bora 4 Bixenon Montajı
« : 07 Mart 2017, 10:09:10 »
Sa abiler. Gectigimiz 2 ayda sagolsun baska platformlardan bir kac arkadas mercek montaji konusunda bana ulasti bende onlara elimden gelen yardimda bulundum.

Bora arac farlari tasarim gorsellik olarak gercekten harika fakat muhendislik ve iscilik adina da rezil bir far. Aydinlatma cok kotu, montaj icin calisma alani cok kisitli, cam suyu bidonu ve aku kapagi montajda sorun cikartmakta ve her kapak bu araca yakismamakta, yakisan kapakta bir miktar isik sizintisi yapmaktadir. Montajlara gecelim.

1.aracimiz Ankara dan Mayis ayinda far yaptirmisti fakat 1 ay once arabaya onden carptilar her iki farin camlari kirildi kasa parcalandi xenon ampul tutucular kirildi ama sukur ki ne mercek ne beyin ne far tasi hasar gordu. Elimizde bir takim far kasasi ve cam vardi far iclerini aktardik fazla masraf cikarmadan geri topladik.

Ilk yaptigim zaman on camdaki reflektoru boyamamistik baska bi arabada gorunce 1 hafta sonra boyayalim dedi arkadas valla bastan ben dedim simdi kusura bakma hic o fari acamam dedim :)  D1S Osram AL Balast Hella mercek Mercedes kapak. Ayrica cift tutuncu Amerikan park sinyal. Ilk nazarlik 1 ay sonra ampul patladi.



Boranin rezil aydinlatmasina karsilik bixenon farki (montaj asamasi).





8 ay sonra biraz canimiz yandi :(




Far elime ulasinca ampul tutucu ve far yukseklik motorlarinin da kirik oldugunu farkedince hemen bildirdim sigorta dosyayi kapamadan son aksam bu parcalarida listeye ekledi. Fari topladik on reflektoru de boyadik bu sekilde daha bi alimli oldu.







Mercegimiz cok oynamamis hizamiz da sukur bozulmamis ufak bir ayarla seviye esitlendi.




On camda 1 numara film olmasina ragmen aydinlatmamiz




2. Aracimiz Balikesir den. Bir arkadasim enistesine Bora almis, arabada gelen fazla fari satiliga cikarmis. Balikesir den bir arkadasimiz fari yolladi. BMW kapak Hella Intemo cift turuncu on reflektor boyama ve h7 8000k xenon kiti mercege oturttuk. 8000k xenon olmasina karsin yagmurda cok cok iyi performans aldigini belirtti arkadas.






Ondaki nazarlik usta fari ve yukseklik motorunu takarken mercek kablosunu kasmis oda kopmus tek tarafin selektoru calismadi. 2 gun sonrada amerikan park modulleri yandi :)




3. Aracimiz Sakarya dan. Hella bixenon BMW kapak h7 6000k kit komple reflektor boyama kapak ayni sekilde kaldi.








4. Aracimiz Istanbul dan taa kurban bayraminda konustugum bir abi Istanbul da Ilker Kemal bir arkadasinin tanidigi olmasina karsin bana geldi sirf 4 ay once konustuk diye. Dedim abi Ilker Kemal e gidebiliyorsan ona git kargo margo ugrasma bi problem olursa sikinti yasama diye. Hocam sana soz verdim sana geldim dedi. Halbuki ben konustugumuzu bile unuttum sozde almadim oyle konusmustuk. Fatih abi buradan da sana tesekkur ediyorum tanimadigin birine soz bir kere veripte yolladigin icin.

Bu farimiza Mercedes kapak Hella bixenon cift amerikan park 6000k h7 kit cift turuncu ve far kenarlarina aslinda ben ona cizim atmistim oda cok begendi cift devre sinyalli hortum ledi koyalim dedi bende tamam dedim.

Ledi kestik leddeki alt kismi da oval olacak sekilde trasladim ki tumlesik olsun kesik siritmasin.








Gelen far camlari sararmisti aslinda temizligi konusmamistik. O ki bahsettigim abimiz sozunu unutmamis ustune birde lokum gondermis bu iyiligin ve durustlugun de bir karsiligi olmaliydi. Bende far camlarino 600 800 1000 1200 1500 2000 3000 ve 4000 zimpara, Virtus 427 473 kalin ve ince pasta yaptim Plastix ile noktaladim. Muayene icin de 2 adet osram h7 ampul ve ampul soketlerini de hediye ettim.






Farlar kapandi.




Bu aracin nazarligi montajdan once yerinden cikan far yukseklik ve sag sol ayar topuzlari montaji yapan abimiz yukseklik ayar motorunu alcakta birakip yukari almadan ayar yapmaya calisinca benim metal kelepce ile sikistirdigim topuzdan (topuzlardan biri lastik takozla bagli) ve diger topuz tekrar yerinden cikmis :) Birini yerine oturtmayi basarmis digerini oturtamamis. Cizgi fotografi gelmedi o yuzden arac uzerindeki fotolar.








Diyeceksiniz ki genelinde h7 kit var. Valla su an tek d1s beyni bile 200 300 iken oem malzemeyi toplamak kullanicilari ekonomik olarak cok sarsiyor ve oem set fiyatindan daha uyguna montaj halloluyor. Bu durumda ben de dahil olmak uzere fiyat performansa bakarim. Atiyorum 1000-1500 lira veripte %100 performans almaktansa asagi yukari yari fiyatina %80-90 performans almayi tercih ederim.

Sikilmadan okudugunuz icin tesekkurler. Lütfen maşallahları esirgemeyin :)

2
Golf IV / Golf IV Bixenon Mercek Montajı
« : 22 Kasım 2016, 10:35:04 »
Sa arkadaslar. DIY lari bos birakmayalim. Far tecrubemize bir yenisini daha ekledik. Golf IV.

Yan sanayi sifir far Hella Intemo Tiguan dan cikma. D2S ampul kablo donusturucu ve H7 balast.

Klasik cizgi alma. Yan sanayi olunca seviyeyi zor aldim.





Montaj asamalari. Cift turuncu olacak ayrica.



Sonuc.









Onumuzdeki gunlerde arac uzerinden foto alacagiz kismetse. D2s donusturucu kablomuzda ufak bir puruz cikti garantiye gitti. Masallahlari eksik etmeyin tesekkurler :)

3
Genel / Sürpriz Araç Sürpriz Far :)
« : 22 Nisan 2016, 14:12:38 »
Şu ana kadar 14-15 farklı araca mercek montajım oldu (lakin terzi kendi söküğünü dikemez hesabı bu lanet Opel in farları açılmıyor :)) ama şimdiye kadar en eğlenceli olacağını düşündüğüm bir kendin yap projesi ile paylaşımımı yapıyorum. Konuya biraz daha eğlence katarak başlamak istiyorum. Tahminlerde bulunabilirsiniz :) Fakat başka forumlarda vs karşılaşan arkadaşlar olursa aracı söylemesin sadece ben gördüm vs dedin :) Biraz eğlendikten sonra detaylı foto ile birlikte aracı paylaşacağım :) Far yaptığım arkadaş hem bu forumda hemde başka forumlardan ve aynı zamanda Rize den bir arkadaşım :) O kişi de mesaj atabilir ama kendini belli etmesin önce :)

Önce kapak tercihinde bulunduk. tercihlerimiz Mercedes E serisi ve Superb MKII kapağı.






Tercihimizi farı tam olarak kapattığı ve far tasına uyumlu olduğu için Superb den yana kullandık. Diğer detayları sonra paylaşacağım :)







4
Sohbet / Art arda kesilen radar cezalarım
« : 07 Nisan 2016, 13:25:33 »
Sa arkadaşlar. Aralık ayında bir cenaze için acilen Rize den Kocaeli ye gitmek zorunda kalmıştım. Şu meşhur TEDES Ordu da bize de birşeyler iteledi. 6 adet radar cezası yemiştim. 4 adet Ordu merkez, bir Perşembe ve bir de Fatsa. Bu durumun hukuksuz olduğunu düşünerek mahkemeye başvurmuştum sonuçlar 2-3 ay içinde geldi.

Buna göre Perşembe ilçesi itirazımı itiraz yolu kapalı olmak üzere reddetti.

Fatsa ilçesi gelen ceza tutanaklarında resmi imza olmadığı için itirazımı kabul etti.

Ordu merkezde şöyle bir olay gelişti. 1 adet ceza mahkemeye başvurduktan sonra geldi. Onu da ödeyim tekrardan mahkemeye başvurunca iki farklı dava dosyası açılmış. Birinde 3 cezadan 2 si iptal edilmiş, son gelende 4 cezadan 3 ü iptal edilmiş fakat birinde reddedilen diğerinde kabul edilince 4 ceza da iptal edilmiş Ordu emniyetten sordum  İptal sebebi ise kameraların çokluğunun ceza kesmek değil suçun sabitliğini ispatlamak için konulması gerektiği. Her metreye bir kamera koyulduğu zaman bunun ticari boyut taşıdığından dolayı binlerce ceza demek olup bunun herhangi bir hukuka dayandırılamayacağı idi.

Sonuç olarak 6 cezadan 5 tanesi iptal edildi. Reddedilen bir cezam içinde tekrar başvurmayı düşünüyorum elimde emsal karar olduğu için.
Bu şekilde durumda olan arkadaşlara emsal karar dilekçe örneği vs yardımcı olabilirim.
Bundan sonra elinize geçen tebligatlarda ilk işiniz ceza tutanağında imza var mı ona bakmak olsun :)

5
Başka bir VW forumundan bir arkadaşımla daha önceden görüşmelerimiz sonucunda mercek taktırmak istediğini, elindeki H7 xenon ve balastı kullanabileceğimizi sordu araştırmalarım sonucunda kullanabileceğimiz kanısına vardık. Zaman müsait olduğunda ise farları teslim aldık başladık işe.



Farları ayırdık. Evet merceksiz farda xenon kullanımının ve gereğinden fazla derecede yüksek watt ampül kullanımının zararları. Farın bu kısmı neredeyse çürümüş durumda idi. Hatta o kadar zorladı ki beni far seviyesi almakta güçlük çektim.





Çalışma ortamım :) Üst komşum motor ustası Mustafa Babaoğlu ve Babaoğlu Oto ekibi (Mustafa ve ben :D) Teşekkürler.





Farın yapısı çok ilginç tam 5 parça. Parlak krom olmayan kısımları parlak siyaha boyadık.






Çeşitli mercek kapaklarımızla denemeler...









2. kapak çok hoşumuza gitti ama 3. kapakta tam kapattığı için daha çok yakıştı. 3. nolu kapakta karar kıldık. Denemelerimizi yaptık. Farları kapattık.














Araca montajlanırken...







Far çizgisini ezbere almama rağmen çizgide problem sapma çok çok cüzi. Far ayarı yapılacak.




Gündüz çekim araç üzerindeki fotoları arkadaş daha sonra ekleyecek. Bana yolladığı fotolar bunlar. Videoyu da ekliyorum.
[video=youtube;TAewxR7W4Os]https://www.youtube.com/watch?v=TAewxR7W4Os[/video]

[video=youtube;xLZmxoQS2YM]https://www.youtube.com/watch?v=xLZmxoQS2YM[/video]

Sedat arkadaşıma hayırlı uğurlu olsun maşallah kazasız belasız kullansın :)

6
Satılık / Bora Golf IV DOkunmatik Süreli rezistans anahtarı
« : 15 Aralık 2015, 10:01:59 »
Dokunmatik süreli rezistans anahtarı satılık Bora dan kalma. Farkı diğer rezistans anahtarları bastığınız zaman basılı kalır ve siz kapatana kadar aktif olur. Unuttuğunuz sürece açık kalır ve yakıt ekonomisinde, ısıtmalı aynaların yapıştığı zeminin ömürlerinde önemli bir etkendir. Bendeki bu anahtar yeni nesil araçlar gibi bastığınız zaman düğme geri gelir fakat çalıştığında sarı ikaz yanar. 15-20 dakika kadar aktif olduktan sonra otomatik olarak kapanır ya da aracı stop ettiğinizde veya elinizle düğmeye bastığınızda kapanır. Türkiye de 3-4 Bora da var. Amerikan Bora larının çoğunda var. Fiyatı 75 lira kargo dahil.



7
Satılık / Satılık Detay Temizlik Yıkama ürünleri
« : 26 Temmuz 2015, 18:51:56 »


Atas ürünleri kullanıyorum ve fiyatına göre çok ciddi işler çıkaran ürünlerdir. Ürünler konsantre olduğu için uzun süre kullanma şansı sunar. Misal 1 litre oto şampuanını ve yarım litre hızı cilayı neredeyse 1 yıldır kullanıyorum yeni bitti. Arkadaşımla ortak aldığımız için elimde fazla ürünler var ve ihtiyacı olana piyasadan biraz uyguna satmayı planlıyorum.

Köpük elde etmek istiyorsanız su pompasını modifiye etmeniz gerekir. Nette uygulamalar var. Başka türlü olmaz. Birazcık detay meraklısı, arabasını sevenlerin ilgisini çekeceğini umuyorum. Aracını sevmeyende kostikli petrol köpüklerinde yıkasın :)


Atas DLS 125 fırçasız oto yıkama şampuanı: Modifiye su pompası kullandığım için aracımın kaba temizliğini el değmeden yaparak ikinci yıkamada taş kum toprak kalıpta kaportaya zarar vermemesi için ilk yıkamada kullanıyorum. Ph 11. Daha çok kış için daha ideal bir ürün. Yıkadığınız zaman araca cila yapmış gibi parlaklık kazandırır. sinek ve reçine pisliklerini büyük oranda temizler. Jantlarda ve lastiklerde temiz görünüm sağlar. Karışım oranı modifiyeli su pompasında 200 ml şampuan 1800 ml su. Yıkama içinde basınçlı su lazım hortumla bu iş olmaz.

0.5 litre 7 lira eft, 7.5 lira sanalpazar
1 litre 13.5 lira eft, 14.5 lira sanalpazar


Atas Proteo fırçasız oto yıkama şampuanı: Bu da yine modifiye su pompası ile kullandığım ürün. Yine kaba temizliği derinlemesine halletmek için kullanıyorum. Ph 10. Elle de yıkamaya uygundur. 5 litre suya 1 çay bardağı fazlasıyla yeter. Aracın kir durumuna göre biraz daha seyreltilebilir. Daha çok yaz kullanımına uygun. Bol cilası sayesinde araca parlaklık kazandırır. Sinek ve reçine pisliklerini temizlemede yine etkilidir. Yıkama içinde basınçlı su lazım. Su pompasına 200 ml şampuan 1800 ml su.

0.5 litre 7 lira eft, 7.5 lira sanalpazar
1 litre 13.5 lira eft, 14.5 lira sanalpazar


Atas Autobella oto yıkama şampuanı: Aracı yukarıdaki kaba temizliği yaptığım şampuanlardan sonra çift kova yöntemi ile bu şampuanla yıkamaya devam ediyorum. 5 litre suya yarım çay bardağı yeter. Ph nötr. Elde yıkamaya uygun. Mikrofiber yıkama eldiveni ile aracı güzelce yıkıyorum. Bol cilası sayesinde araca çok güzel parlaklık verir.

0.5 litre 8.5 lira eft, 9 lira sanalpazar
1 litre 16.5 lira eft, 17.5 lira sanalpazar


Atas İdrolak hızlı cila: Yıkama işlemlerinden sonra kurulamada en büyük yardımcım. Islak araca uygulanır. 1/10 veya 1/15 sulandırılır.Yıkanmış araca sprey şeklinde su pompası ile aşağı yukarı her tarafına uyguluyorum. Sonra aracı yıkar gibi su tutup cilanın dağılmasını sağlıyorum. Bu esnada çok hafif köpürme olabilir. Yıkadıktan sonra suyun kendi kendine aktığını görüyorum. Kalan yerleri de bezle kuruluyorum. Sonra aracımın karşısına geçip derinlemesine temizliği ve parlaklığı izlemek için sigara içmiyorum çay içiyorum :D

0.5 litre eft 17.5 lira sanalpazar 18 lira.


Atas Pneubel mat lastik parlatıcı. Aracın tamamlayıcı temizleyicisi. Ürünü süngere sıkıp lastiğin etrafından geçiyorum ve lastik tertemiz. 1/3 veya 1/5 oranda sulandırılarak sprey şişeyle uygulanır. 1 seneden uzun süredir yarım litreyi bitiremedim.

0.5 litre 11 lira eft, 11.5 lira sanalpazar.com


Atas Vinet: Genel amaçlı temizlik ürünü. Camsil şişelerinin ucunda tel olanlar köpük sağlıyor. Plastik aksam, pedallar, kumaş, koltuk, deri, ev, halı her yerde kullanılır. Temizlik kokusunu çok rahat duyarsınız. Kirlilik durumuna göre 1/5-1/10 oranlarında sulandırılır. Yarım litreyi hala bitiremedim.

0.5 litre 8 lira eft, 8.5 lira sanalpazar.com


Atas EST Motor ve Jant temizleyici: Motor plastik kısımlar, davlumbaz, jantlara uyguluyorum Motor kısmını bezle siliyorum. Jantlara ve davlumbaza su tutuyorum. Arabayı yıkamaya ilk jantlara ve davlumbaza EST sprey uygulayarak başlıyorum. Çünkü gövdeye geçene kadar kirler akıyor. Ben 1/4 oranında sulandırıyorum. Sprey şişeyle kullanıyorum. 1/3 ve 1/5 oranında sulandırılabilir. Bunu da hala bitiremedim :)

0.5 litre 7.5 lira eft, 8 lira sanalpazar.com


Atas Plak 2R Torpido parlatıcı: Antistatik toz tutmaz. İç aksamı ve motoru bununla parlatıyorum motor 1 ay sonra bile tozsuz halde bulabiliyorum neredeyse. Beze veya süngere sıkıp parlatılacak yerin üzerinden geçiyorum. Hoş kokusu vardır. Sprey kullanılır.

0.5 litre 12 lira eft, 13 lira sanalpazar.com.


Ortalama 80 lira ile aracınızı tertemiz yapabilirsiniz. Yıkamacılara her hafta 20-25 lira vermektense ve üstelik istediğiniz gibi yıkanmamasını da görerek keyfinizi kaçırmaktansa 80 liraya aracınıza 1-2 saat ayırarak istediğiniz gibi yıkamanızı tavsiye ederim. Kar konusunda bana hak vereceksiniz. 1 yıldan fazla ürünler elinizde kalabilir şimdiden belirteyim :)

80 liralık alışveriş yapana mikrofiber bez ikramım olur başka ikramım olmaz :) Zaten piyasanın altında fiyatlar.

İletişim için pm, 0537 dört yüz otuz yedi 70 04 whatsapp. Bebek olduğu için mesajlarınıza hemen cevap veremeyebilirim :)

8
Passat / Passat. B5.5 Bixenon Mercek dönüşüm
« : 07 Haziran 2015, 18:31:28 »
Farlar başka bir forumdan arkadaşa yapıldı. Çıkma far arayışlarımız sonuçsuz kalınca orijinal farda dönüşüm yapalım dedik. Malzemeler temin edildi işe koyulduk. İlk defa malzeme temininde zorlandım diyebilirim çünkü herkes bu işin peşine düşer olmuş.

Neyse işlemlere geçelim. Farlar daha önce sökülmüş dağıtılmış ve çok özensizce toplanmış. Resmen enkaz topladım diyebilirim. Böyle bir fara montaj yapacağımı bilseydim vallaha yan sanayi aldırırdım daha iyi. Silikonlar temizlenmeden üstüne yeni silikon sıkılmış doğru dürüst kapanmamıştı ve camda yerine oturmamıştı. Fotolarda ne kadar uğraştığım belli. Ayrıca tırnaklarda da eksik vardı. Camlar içtende çok kirliydi. Kazıdığım silikonları falan görüyorsunuz. Farlar zorlanmış olduğu için ayar tırnaklarını da sıyırıyordu.














Halojen mercekli olmasına rağmen bakın ışık nasıl dağılıyor. Mercek ayrıca yılların verdiği yorgunlukla içten de matlaşmıştı ve aydınlatmada problem yaratıyordu.




Birde bixenon ampül ve merceğe bakın :)




Merceklere ayak yapılarak önce sabitlendi sonra kırmızı ısı dayanıklı conta ile iyice sağlaştırılıp desteklendi.




Far camına bağlı reflektörde tırnaklarından kırık halde olduğu için (daha önce içi açıldığında bu şekilde toplanmış) iyice sağlamlaştırmaya çalıştım.






Ampul dışa taştığı için pimaş tarzı bir boru ile dışardan sabitledim ve vidaladım ampülü söküp takılacağı zaman kolaylık sağlaması için. Sonra bez bantla sardım görüntüyü tamamlaması için ama o foto elimde yok.




Ayrıca uzun far ve far yükseklik motoru kapaklarıda direk epoksi ile yapıştırılmıştı bende ayak yaparak vidalayıp sabitledim.




Sarı uzunları iptal ettik ve direk bixenondan farların aydınlatmasını istedi Ömer arkadaşımız.

Farların son hali. Sadece mercek değiştiği için aslında ilk anda çektiğim foto :dil: Şaka şaka montaj sonrası bu.




Test aşaması.






Test videoları, yol ve selektör görüntüleri :) Küçük bir ayar problemimiz var onu Çorum a geldiğimde buluşarak çözeceğiz inşallah.

https://www.youtube.com/watch?v=tTcSuxJFfss

https://www.youtube.com/watch?v=Wf3xK9CTRTI

https://www.youtube.com/watch?v=bro_Rk4CK_U

9
Bora aracımdan kalan RH AS Speiche marka 17" 5x100 43ET 7.5 J jant ve Kumho Solus KKH17 215 45 17 3 tanesi 26-10 birtanesi 37-10 4-5 mm derinlik lastik takımını satıyorum. Jantın birinde düzeltme vardır aldıktan 6 ay sonra yüksek hızda giderken lastik patlattığım için jant biraz yamuldu. Asla asla kaynak vs yoktur. Bu durumdan sonra da 1 sene daha kullandım. Değişen farklı tarihteki lastikte zaten o jantta idi. Benden önceki sahibi boyatmış ama boyacı nasıl güzel işçilik çıkardıysa bazı kabarmalar oldu. Göbeklerden bir tanesin tırnağı kırık sıkıştırdım bezle. Dandik olduğundan VW logolarının siyah kısmı kalktı. Aslında hiç içimden gelmiyor ama yeni aracım Astra J je spacer ile takarım diye düşünüyordum kimse beğenmedi üzerinde iken.

Marka hakkında bilgi vereyim. Jantlar öncelikle Oz Supertourismo ile birebir aynı. Kesinlikle replika değildir. Orijinal takıntılı olduğum ve eşimin çoluğum çocuğumun güvenliği için replika jant asla almam. Markayı biraz araştırdığımda Porsche ve Mercedes e jant ürettiğini öğrendim.

Hatta bu jantların Polo WRC- Volkswagen Motorsport jantı olduğunu söyleyenler de oldu.

5X100 kullananlar için nimet. Golf Pacific jantlarına bile artık 1200 isteniyor 1500 lira fiyat biçtim takas düşünmüyorum. 0537 dört yüz otuz yedi 70 04.


















10
Satılık / Satılık RCD200 Golf IV Bora Passat Polo uyumlu
« : 10 Ocak 2015, 18:16:02 »
Aracımdan söktüğüm RCD200 satılıktır. Herhangi bir problemi sıkıntısı yoktur. Kodu falan mevcuttur. Fiyat 300 lira. Taksit maksit yardımcı olurum.

0537 437 yetmiş sıfır dört









http://www.youtube.com/watch?v=J0pC8zgmbXo

http://www.youtube.com/watch?v=K0ehVVceyW8

11
Otomobilim / Yeni Aracımız 2014 Opel Astra Edition :)
« : 08 Aralık 2014, 13:32:51 »
25 Kasım Salı akşamı Bora mın satışını verdikten sonra Opel Samsun bayisini Çarşamba günü arayıp işlemleri başlattım ve akşamına yola çıkıp 27 Kasım Perşembe günü bayiye geldik. Uyku gözümden akıyor işlemler gerçekleştiriliyor derken akşamı buldu aracı çıkarmak. Trabzon ve Ordu Opel bayilerinde aradığım rengi bulamadığım için Samsun a gittim. Orada da olmasaydı Ankara ya gidecektim.

İşlemler gerçekleştirilirken bende aracın yanına gittim. İnanın 5 dakika bile beklemek ne zor iş. Yeni aracımız Opel Astra J Edition 1.6 115 hp benzinli neptün mavi. Dışarıda yıkanmayı bekliyorken:
















Yıkandı bayinin önüne çekildi. Tescil ve plaka bekleniyor.






19 plakayı alamadık napalım :D






Araç hakkındaki izlenimim ve yorumum 3 kuruşa 5 köfte aldığımı düşünüyorum. VW den Opel e geçen biri için kıyaslama da gerekir. Araç 48500 lira idi. Karter koruma hediye edelim dediler bende istemediğimi söyledim. 150 lira fiyattan düştüler. 48350 araç kasko mtv 49500 e geldi bize. 15 ay 15 bin lira faizsiz kredi olmasaydı sıfır araca girişmezdim. Sermaye biriktirmek için güzel oldu.

Bu paraya muadil markalarda en iyisi buydu. VW Golf VII için aynı kampanya olsa onu alırdım :) Fordla kıyaslarsam Ford dan kat kat kaliteli ve 7 bin lira uygun. Bir Golf VII değil ama valla Opel bu araçta iyi iş çıkarmış. Malzeme kalitesi falan üst düzey. Şeklen Astra ama Golf VII ayrı bir araç.

Süspansiyon uzun yolda çok iyi. Viraj alırken yatma vs yok. Şehir içi sert. Araç daha yeni olduğundan oturmadığı için öyle olabilir. Zamanla oturur herhalde.

Eski aracım Bora idi. Eşimin ilk tepkisi bu araçta hızı hissediyorum ama Bora da 200 ile gittiğimiz vakit ben o hızı hissetmedim hiç dedi. Eşimin yorumu :) Gidip te sıfır aracı Bora ile de kıyaslama gafletine düşemeyiz sadece yorum.

Motor sesini beğendim ama Boram kadar sessiz değil. Korna sanki içerden çalıyor :)

Motor performansı çok iyi gidişini beğendim hızlanma falan güzel. Yalnız şu aralar biraz fazla yakıyor rodajda. Zamanla o da düşer.

Maşallahları eksik etmeyin herkesin gönlünce olsun.

Önümüzdeki günlerde bizde yavaş yavaş değişikliklere başlayacağız. 4 aylık oğlumun bez parasını bile bu araca bağladım :)

12
İletişim: 0537 437 yetmiş sıfır dört watsap falan var.


VR6 ön lip. Bora nızın daha keskin daha şekil hatlara sahip olmasını istiyorsanız bunu kesinlikle almalısınız. Türkiye de benim bildiğim 3 tane var. Biri Ankara da bir arkadaşımın eski Borasında bir tane Green Borair de biri de Kocaeli de bir Boracı arkadaştan aldığım için bende. 250 lira.




Dokunmatik süreli rezistans anahtarı. Farkı diğer rezistans anahtarları bastığınız zaman basılı kalır ve siz kapatana kadar aktif olur. Unuttuğunuz sürece açık kalır ve yakıt ekonomisinde, ısıtmalı aynaların yapıştığı zeminin ömürlerinde önemli bir etkendir. Bendeki bu anahtar yeni nesil araçlar gibi bastığınız zaman düğme geri gelir fakat çalıştığında sarı ikaz yanar. 15-20 dakika kadar aktif olduktan sonra otomatik olarak kapanır ya da aracı stop ettiğinizde veya elinizle düğmeye bastığınızda kapanır. Fiyatı 75 lira.




Dış aksamla ilgil parçaların araçta nasıl göründüğünü merak ediyorsanız da foto burada.




13
Satılık / Special Bora Pacific Plus Satılık
« : 22 Ekim 2014, 17:48:21 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-special-bora-pacific-plus-183742750/detay

Aracı 2010 Haziran da 41500 km de iken aldım. 1 yıl sonra sigorta maliyetini düşürmek için plaka değiştirdim. O yüzden e-devlet te tescil tarihi 11.07.2011 görünür. 4.5 yıldan ve yaklaşık 80 bin km den beri bendedir. Renk okyanus yeşili. Yetkili servis ve Bosch Car Service bakımlıdır (Rize ye taşınınca eski Bosch servisinde bakımları yapıldı). Tüm bakımlarını düzenli olarak yaptırdım. Faturaları mevcuttur. Sigara içmedim içirmedim. Muayenesini yeni yaptırdım. 2016 Ekim e kadar muayene geçerlidir. Borcu harcı cezası yoktur. Kilometre orijinaldir. Bunu aracı almaya geldiğinizde bilgisayara bağlayıp gösterebilirim. Ayrıca muayene ve servis kayıtlarına da bakabilirsiniz. Şu an kışlık lastikler mevcuttur. En son Ağustosta tabla burçları, amortisör kafaları ve rot başları değişmiştir. Gidişi, çekişi, yakışı gerçekten sorunsuzdur. 32 litre lpg ile 470 km yol yaptığımı biliyorum. Bakımı ihmal edilmez ve normal kullanılırsa normal şartlarda Şehir içi 350 km şehir dışında 450 km yol gidiyor. Yakıtla ilgili verinin fotosunu ekledim. Düzgün kullanımda fabrika verilerini bile alt üst ettim. Kullandığım süre boyunca bana çıkardığı iki arıza vardır. hararet müşiri orijinali ile yetkili serviste değişmiştir. Bir bobin yetkili servisten alınan orijinali ile değişmiştir. Aracı kullandığım süre zarfında her yıl düzenli boya koruması Sonax ta yapılmıştır. Ayrıca araç yağmur yağmadığı her hafta tarafımdan detaylı temizlik ve cilalı yıkaması yapılmıştır. Oto yıkamacılar boyanın anasını ağlattıkları, dışarıya kullandıkları bezleri iç kısımda da kullandıkları, istediğim gibi detaylı temizlik yapmadıkları için bu konuda çok titiz davrandım. Özellikle çocuğum olduktan sonra daha dikkat ettim. Daha aklıma gelmeyen birçok şey var ama aklıma geldikçe eklerim.
Aracın standart donanımı:
4 Hoparlör
Arka Kol Dayama - KD
Elektrikli Ön ve Arka Camlar - 2AEC
Hidrolik Direksiyon - HD
Manuel
Radyo Teyp - RT
Yol Bilgisayari - YB
Yükseklik Ayarlı S.Koltuğu
ABS Fren - ABS
Deri Direksiyon ve Vites Topuzu - DDi
Elektrikli ve Isıtmalı Ayna -
Immobilizer - IMM
Manuel Klima - AC
Sürücü Hava Yastığı
Ön Yan hava Yastıkları
15" Alüminyum Alaşım Jant -AJ
Elektronik Fren Basinç Dagilim EBD
İç Denetimli Alarm - AL
Uzak.Kum.Merk.Kilit - UKMK
Yükseklik-Derinlik Ayarlı Direksiyon - YAD
 
Standart donanıma ek olarak yaptığım iyileştirme, geliştirme ve değişimler (birçoğu kendi el emeğimdir ve birçoğunu yetkili servis bile yapamaz):
Ön kol dayama
Fren kaliperleri temiz görünmesi amacı ile soba boyası ile boyandı.
Mercedes ten çıkma parçalar kullanılarak oluşturulan Bixenon farlar (900 lira ampül balast dahil)
Philips 4300K D1S ampüller, AL Bosch balastlar
Far camı reflektör karartma (far tası değil cama bağlı olan kısım)
Far içi sinyal alt kısmının kesilerek amerikan park uygulaması
Amerikan park-sinyal senkronu
Plakalık iptali ve karakter kalınlaştırılması
Kadrana menzil yazılımı eklendi 2002 model ve altı hiçbir VW de yapılamaz, 2002 üstü VW lerde kodlanabilir. Fotoğrafta mevcut.
Kadran ibreleri kontak açık olduğu sürece kırmızı yanacak şekilde kodlandı.
Hella Optilux mercekli sis farı (300 lira)
Sis-Uzun far senkronu (yeni nesil VW ler gibi)
Çift kademe krom far anahtarı ile ön arka sisler ayrıldı (100 lira)
Tek dokunuş arka camlar (ön camlar gibi çift kademe oldu)
Kumandadan cam açma kapama
Kumandaya basıldığında tek seferde tüm kapıların açılması (istenildiğinde bilgisayara bağlanıp değiştirilebiliyor.)
2 tuşlu anahtar kabı 4 tuşlu anahtar kabı ile değiştirildi ve özelliği eklendi. Bu özellikler altta iki tanesidir. (50 ira)
PANIC alarm
Kumandadan bagaj açma
Cruise Control- Hız sabitleyici- El gazı (Yetkili servis 500 liaya takamadı ben taktım)
Blaupunkt RCD200 mp3 lü cd çalar ve CANBUS etkinleştirme ile ekran, GALA, kontağa bağlı olamama sorunlarının giderilmesi (300 lira)
Arka kapılara orijinal (bas-tiz) hoparlör ile toplamda 8 hoparlör yapıldı (200 lira)
Dokunmatik süreli rezistans anahtarı (50 lira)
Jetta GLI, Bora V5, VR6 spor ön lip (300 lira)
İç Ambiyans aydınlatması
MKIV bagaj logosu (50 lira)
Wolfsburg Edition Çamurluk logoları (100 lira)
Kelebek camlarına MKIV arka fonlu Bora araç sticker
Türkçe sesli grafik ekranlı (kameralı değil) park sensörü (100 lira)
Arka VW amblemi içine kırmızı reflektör eklendi
Far anahtarına arka sis farı ikaz ledi
Ambiyans küllük aydınlatma
Ledli vites topuzu
Shark anten (50 lira)
İç konsol ses yalıtım (bir kaç yerdeki tıkırtıyı kesemedim).
Kronik sorun kapı switchleri. Sürücü kısmı bozuldu kendim tamir ettim.
 
Gel gelelim aracımda ne var ne yok.
Ne yazıkki o kadar ustaya, servise göstermemize rağmen sonradan öğrendim ki araçta sağ ön çamurluk ve kaput yetkili serviste değişmiş. Biz baktırırken yoktu sonradan öğrendik. 4.5 yıl boyunca bana problem çıkarmadı. 4.5 yıl boyunca kaskoyla bindim hala kaskosu var.

Sağ arka kapıda benden önceki sahibinden hafif dalgalanma var nazarlık dursun diye dokunmadım. Pops a Dent ile düzeltmeye çalıştık ama maşallah kaporta o kadar sağlam ki milim kıpırdamadı. Fotoğrafta mevcut.
Arka tampona bir kaç kere dokundular. Auto King de dokunulan yerleri boyattım yine dokundular. Şu an arka tamponun 3 yerinde dokunma izi mevcut.
Sağ arka çamurlukta 1 karış ya var ya yok vernik atması olmuş.
Ne yazıkki önen gelen bir aracın sıkıştırması sonucu sağa dönerken sağ ön kapı altını kaldırımdan çıkmış köşeye dokundum. Orada da boya mevcut.
Birkaç ta önemsiz çizik mevcut. Rötuşlanan var rötuşlanmayan var.
 
Herşeyi açıkca yazdım. Alan kişi benim gibi sonradan sürprizle karşılaşmasın. Bana bunun hesabını sorarlar, çoluğumdan çoçuğumdan çıkmasın. Piyasanın karman çorman olduğu şu zamanda bu fiyatı yazmam normal diye düşünüyorum. Alana da satana da şimdiden hayırlı olsun. Yukarıda bahsettiğim eklemiş olduğum aksesuarlı fiyatım 26000, sökülen tüm parçaları da (küçük parçaları bulamayabilirim) vereceğim. Yok benim teybim var, hoparlörüm var, bixenonu kullanmayı bilmem al senin olsun diyen olursa da ona göre aksesuarsız fiyatım 25000 lira. Takas düşünmüyorum.






























14
Satılık / Satılık Bora Bixenon Far
« : 05 Haziran 2014, 10:46:25 »
SA arkadaşlar. Tarafımdan yapılmış bir arkadaşıma ait Bora bixenon far araç satıldığı için boşa çıkmıştır. Kullanılan malzemeler orijinal far, Mercedes çıkması olmak üzere E serisi mercek kapakları, yeni nesil Hella bixenon D1S mercek, yanlış hatırlamıyorsam Philips 4300K ampül, AL Bosch oem Mercedes balast. Far kapakları sunni deri ile kapatılmıştır. Yükseklik motoru dahil olmayıp far yükseklik motoru problemsiz çalışmaktadır. İstenen fiyat 750 liradır.

Fikrimi soracak olursanız 150 lira çıkma far, 500 lira OEM malzemeler ve en az 200-300 de işçilik, kargolar margolar da derken hesaplarsak bu fiyata kaçmayacak bir ürün.

Alıntı yapılan: 3Rs!N;1363827
Arkadaşlar aracımı sattığım için üzerindeki farları satıyorum.Bilen biliyor zaten farları Metin abi yapmıştır.Farın detaylı fotoğrafları yoktur.Montaj aşamasında çekilen fotoğraflar vardır.
Fiyat: 750 TL.









Buda montaj bitimi sevinçti eski günleri de hatırlamış olduk :D


Sayfa: [1] 2 3