Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - forgotten2006

Sayfa: [1]
1
Polo 6R / Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« : 02 Mart 2011, 18:25:53 »
Önceliklere herkese selamlarımı sunarım. Bugün yeni aldığım Polo'ma Hız Sabitleyici taktırmak için yetkili servise gittim. Daha sonra yaşadığım olayları size aktarıyorum. (Aracım 2010 model Polo 1.6TDI Comfortline Temmuz 2010 trafiğe çıkışlı. Alınırken üstüne hiçbir ekleme yapılmamış bir araç.)

Önce Yetkili bir Volkswagen servisine gittim(Doğuş değil ama resmi yetkili). Hız sabitleyici taktırmak isteğimi belirttim. Aracınıza hız sabittleyici takılabiliyor mu diye bir kontrol edelim dediler.(bana daha önce Doğuş'ta çok basit bir işlem olduğunu sonradan takılabileceğini sadece sinyal kolunun değiştiğini istediğim zaman zaten yaptırabileceğimi söylemişti sıfır araç satış temsilcisi arkadaş.) (Burada birinci dumur). Nasıl yani öyle şey mi olur dedim. Oluyormuş. Ben rahatım tabi Benim araç Comfortline ya nasılsa uygundur diyorum daha ben fiyatını merak ediyorum asıl. Sonra haber geldi. Maalesef aracınıza hız sabitleyici takamayız dediler. (Burada ikinci dumur). Nedenini sorunca da Bilmemne kontrol ünitesi sizin aracınızda değişikmiş o nedenle takmamız mümkün değil dediler. E yine de istersem ne olacak dedim. Abs sisteminden tutun daha birçok ana sistemin komple değişmesi gerektiğini bunun da uçuk maliyetler tutacağını(yaklaşık 10.000TL civarında), ayrıca da bu işlemin zaten modifikasyona gireceği için parasıyla da yapmayacaklarını söylediler. (Burada üçüncü dumur).

Oradan çıktım ve Doğuş'a gittim. Servis bölümünde hiçbirşeyden habersizmiş gibi aynı şeyi yani hız sabitleyici taktırmak istediğimi söyleyince onlar da aynen aracınız uygun mu kontrol edelim dediler. Ben cevabı zaten biliyorum ama mantığım almıyor ya bir türlü sormaya başladım. Biraz konuşmanın ardından aynen şu soruyu sordum.
- Yani sizin söylediğinizden ben şu anlamı çıkarıyorum. İki arkadaş sıfır Polo almaya geldik. Yanyana duran aynı özelliklerde aynı fiyatta rengi bile aynı olan iki araba aldık. 15 gün sonra geldik ve ikimiz de hız sabitleyici taktırmak istedik. Tamamen şans eseri birimizinki uygun diğeri uygun değil doğru mu anladım diye sordum. Evet aynen öyle dediler.(Burada da dumurların en büyüğü dördüncü dumur).

Yazarken bile ellerim titriyor sinirden yanlış yazımlarım olduysa sizden özür diliyorum. Bu bahsedilen konu ile ilgili aracın kitapçığında en ufak bir uyarı göremedim. Böyle bir konunun adı bile geçmiyor kitapçıkta. Kendimi affedersiniz enayi gibi hissediyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Biz hangi ülkede yaşıyoruz?

Başlıkta tüm kullanıcılara seslendim çünkü bu hepimizi ilgilendiriyor. Hepinizin aracında aynı durum söz konusu olabilir. Ve bu benim aracımla ilgili kurcaladığım daha ilk şey. Daha kim bilir neler var. Bu olayı yaşayan birisi olarak artık aracın hiçbir şeyine güvenemiyorum. Ne malum eski teknoloji Airbag olmadığı aracın üstünde?

Daha sonra sakin kafayla ne yapabilirim diye düşündüm. Alternatifler belli. Doğuş oto da ortalığı birbirine kaldırmanın alemi yok çünkü zaten kimse yüzünüze bile bakmıyor. 1. Tüketici hakları mahkemesi. 2. Doğuş oto'ya mail atmak. 3. Volkswagen Almanya'ya mail atmak. 4. Şikayetimvar tarzı sitelerde durumu anlatmak. Benim aklıma sadece bunlar geliyor. Buna benzer başka bir konuda bir arkadaşım bu yolların hepsini yaklaşık 1 sene boyunca denedi ve bir sonuç alamadı bu ümidimi oldukça kırdı.

Sizlerden isteğim ise varsa bir fikriniz benimle paylaşmanız. Ne yapabilirim? Kös Kös oturup bir bardak su içmek istemiyorum. Ama boş hayaller peşinde koşmak da istemiyorum. Ve ikinci ricam ise siz de kendi aracınız için aynı durumu soruşturun. Biz bir grup enayi insan topluluğu değiliz. Ne demek şansına ne çıkarsa. Sayısal loto mu bu? Bir memurun yaklaşık 3 yıllık maaşı maliyetinde bir şeyden söz ediyoruz. Yarın mesai saatlerinde ne yapmaya karar verirsem ona başlayacağım. Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Hepinize mutlu günler dilerim.

Sayfa: [1]