İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - hoyrat yaav

Sayfa: [1]
1

Dört gözle bekleyenler için :


http://binekarac.vw.com.tr/yeni-golf-donanim.aspx

MK 5 'ten kalma şu tiksinç " midline " ifadesi olmayaydı daha iyiydi ama neyse artık. Ayrıca 1.6 105HP dizel motordan başka bir motor seçeneği görünmüyor şimdilik.

2
Golf II / Golf MK II Dizel + 10 Numara Yağ
« : 13 Aralık 2010, 11:39:33 »
Benzine ve LPG 'ye gelen kalleş zamlardan sonra MK II dizel golf almayı düşünüyorum. Ancak 2011 ocaktan itibaren kırsal motorin satılmayacak olması ve kırsalla çalışan dizellere eurodizel katılması durumunda litre bazında daha fazla yakıyor olması tek endişem çünkü çok yol yapıyorum. Bu nedenlerle                     MK II +  10 numara yağ kombinasyonunu düşünüyorum, bir ihtimal  % 20 eurodizel + % 80 yağ karışımı da deneyebilirim. Bu iş olmaz, astarı yüzünden pahalı olur diyen arkadaşların veya daha farklı düşünenlerin yorumlarına açığım, bu iş olur mu ?

3
Polo 6N / 1998 1.6 Polo Sportline Alalım mı ?
« : 26 Kasım 2010, 11:18:52 »
Arkadaşlar füme renkte, LPG yok, km normal sayılır ( 152.000 ) Klima, ABS, Airbag 98 model 1.6 Sportline Polo için 11.500 istiyorlar. Acemiliği devam eden kardeşim için ilk araba olarak düşünüyoruz. Genellikle kısa mesafe ( bazen günlük 2 km, haftasonları belki 100 km )

1-) Belirtilen koşullarda araç ihtiyacı karşılar mı ?
2-) Sağlamlığı konusunda ne denebilir ?
3-) Yakıt tüketimi nasıldır ? Eğer beğenilir de uzun süre binilmek istenirse LPG uyumu nasıldır ?
4-) Fiyatı nasıl ?
5-)  " Şu şu şu özelliklerine, parça veya donanımını mutlaka kontrol et, çok önemli " diyebileceğiniz hususlar var mı ?

Teşekkürler

4
Sürekli kayıt yapan yol bilgisayarı mı 1. oluyor, yoksa kontağı kapattıktan sonra sıfırlanan mı bilmiyorum. Şöyle bir sorun var : Ben sürekli kayıt yapan yol bilgisayarını kullanıyorum, yakıt alımlarında sıfırlıyorum, kontrolü ve kullanımı daha yararlı. Geçen gün kendiliğinden diğer yol bilgisayarına ( bu ifade de yanlış olabilir - yol bilgisayarı daha kapsamlı birşey çünkü ) yani 2 saatte bir sıfırlanan yol bilgisayarına geçti. Bunun sürekli kayıt yapanda sabit kalması veya isteğe bağlı olarak ikisi arasında gidip gelmek için ne yapmak gerekiyor, bunu kontrol altına almak mümkün mü ?

5
Golf IV için:  Bagajı kaldırınca, bagaja iple bağlı olan ve kendiliğinden yukarı kalkan malzemelik ( veya adı herneyse ) gibi şeyden lazım bana. Sarı renk olması lazım, iç döşeme sarı çünkü. Daha önceki sahibi subwoofer olayını oraya monte etmeye çalışınca parçalanmış ve yerine ahşap gövdeli bişey uydurulmuş. Bilen duyan satan eden arkadaşların dikkatine...

6
Araçta Voltran LPG kiti var, tavsiye etmem çünkü yetkili servisi bile " öff voltran geldi " diye söylendi kaputu açınca. Neyse yokuş aşağı giderken ve bazen de ayağımı gazdan geçince kendiliğinden benzine geçiyordu. Sanayiye kitin yetkili servisine gittim. Motorun üstündeki plastik aksamı söktüler, altta emzik gibi bir yere hortum giriyor. Hortum yarılmış ve hava kaçırıyordu, hortumun yarık kısmını kesti ve sağlam ucunu emziğe ( sibop da olabilir - sordum bu ne diye cevap vermedi ) tekrar oturttu ve sorun halloldu. Zaten kaputu açınca fıss fıss diye ses geliyordu, olayı hemen anladı usta. Benzer sorun yaşayan olursa değerlendirebilir.

7
Golf IV / Birçok Sıkıntı ve Muhtemel Arızalar
« : 13 Ağustos 2010, 17:30:33 »
Arkadaşlar sanırım Golf IV lerde kronik sorunlar çok. Ben sıralayayım bilen arkadaşlar, çözüm önerisi olanlar, aynısını yaşayanlar vardır :

1-) Sağa düşük hızda  ( 10-15 km\s ) saparken " taak "  diye metalik ses.

2-) Özellikle parke döşeli bozuk yollarda ön takımdan biyerlerden gelen çok tiz cik sesi ( sanki içine kuş kaçmış ).

3-) Şoför kapısı açıkken açık kapı uyarısı vermiyor - sesli uyarı hiç yok - kapı eşiğindeki ışık yanmıyor.

4-) Sol ayna sağa sola ayarlanıyor, ama yukarı aşağı hareket yok.

5-) Ön silecek motoru titrek titrek çalışıyor, ses yapıyor.

6-) Arka silecek camına su gitmiyor, su pompası sesi geliyor ancak arkaya su fışkırmıyor.

7-) Ön konsoldan muazzam gürültü geliyor.

8-) Yol bilgisayarı 100 km'de harcanan yakıtı az göstermeye başladı- sanırım sıcaklardan aptallaştı.

9-) Araç yüklüyken fren yapınca amortisörlerden gaarç diye ses geliyor, mübarek reno 12 gibi.

10-) Son zamanlarda çalıştıktan hemen sonra gaz yemez oldu, hatta birkaç kez ışıklardan kalkarken de tekledi stop etti. İlk kalkış sorunlu, rölanti ayarsız.

Şimdilik bunlar var, araç LPG li , 10/40 yağ koyduğumda 5.000 km.de 1 lt eksiltti.


Sayfa: [1]