Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - excellent56

Sayfa: [1]
1
Golf IV / Ynt: golf 4 kitapcik
« : 12 Ekim 2017, 12:08:21 »
Hocam mümkünse bana da yollarmısınız yada kimde varsa

[email protected]

2
Bora / rot başı-rot kolu-rotil tavsiye!!!
« : 11 Ekim 2017, 11:52:37 »
Arkadaşlar merhaba ön düzen için ustaya gittim rot başları, rot milleri ve rotiller değişecek dedi. Parçaları sen tedarik et gel takarız dedi. İki marka arasında kaldım biri yerli AYD diğeri SİDEM belçika ürünü.
AYD için kaliteli malzeme olduğu söyleniyor fiyatı da daha uygun Sidem iki katı neredeyse
Mesela rot başı için
AYD: 15 lira
SİDEM:30 lira

Gönlüm tabiki ekonomi açısından AYD den yana aranızda daha önce kullanan oldu mu acaba? Tavsiyeniz nedir?

3
Bora / Ynt: İmmobilizer lambası yanıyor!!!
« : 24 Mayıs 2015, 20:28:09 »
Bu arada çıkan hata kodu 17978. Ross-tech sitesinde bu kod ile ilgili bilgiler vermiş. Sorunun düşük voltajdan immobilizer hatalarının olabileceğini söylemiş sanırım. Aynı sitenin forumlarında beliren hataya rağmen araba çalışıyorsa sorunun muhtemelen bir başlangıç hatası yada düşük voltajdan olduğunu belirtenler var.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17978/P1570/005488

4
Bora / Ynt: İmmobilizer lambası yanıyor!!!
« : 24 Mayıs 2015, 02:29:20 »
İlgilenip cvp verdiğiniz için çok tşk ederim. Ancak aklıma takılan madem immo iptal edilmiş daha önce defalarca arabayı bilgisayara bağlamıştık ama şimdiki gibi anahtar hatası diye uyarı vermemişti. Kafayı yedirtecek bana. Ayrıca şöför kapısında daha önce kapıları kitlediğimde içeri giren pimin hemen yanında küçük kırmızı bi lamba var o yanıp sönüyordu şimdi ise kitlediğimde yanmıyor?

5
Bora / Ynt: İmmobilizer lambası yanıyor!!!
« : 23 Mayıs 2015, 23:42:02 »
İmmobilizer iptal edilmişse nasıl öğrenebilirim. birkaç ay oldu arabayı alalı ama 3 gündür arada bu sorun çıkıyor. Bilgisayarda motor kontrol ünitesi bloke bide anahtar arızası diye yazdı. Arızayı sildik şimdi yedek anahtarı kullanıyorum sustasız olan. Bu arada sağ kapı swichi ne etki yapar arabada?

6
Bora / Ynt: İmmobilizer lambası yanıyor!!!
« : 23 Mayıs 2015, 21:59:51 »
Araç 2001 bora trendline anahtar sustalı sonradan yapılmış ama yedekte de yapıyor sanırım alarm eklenmiş sonradan. Bugün yeni birşey farkettim. Sürücü kapısındaki kapıyı kitleyince yanıp sönen küçük kırmızı lamba yanmıyor. Birde ön yolcu kapısını açınca ne kapı nede tepe lambası yanmıyor. Bunlarla alakalı bir durum olabilir mi?

7
Bora / Ynt: İmmobilizer lambası yanıyor!!!
« : 23 Mayıs 2015, 11:05:46 »
Evet yani yandığında kontağı kapatıp açıyorum normale dönüyor. Çalışmama yada stop etme yok

8
Bora / İmmobilizer lambası yanıyor!!!
« : 22 Mayıs 2015, 19:30:29 »
Bu arabayı aldığımdan beri sorunlarım bitmiyor aksilikler hep üst üste geliyor. 2001 model 1.6 akl. Birkaç gndür arasıra arabayı çalıştırmak için kontağı açtığımda immo lambası yanıp yanıp sönüyor ard arda. Kapatıp anahtarı çıkarıp tekrar takıyorum düzeliyor. Dün sanayide birine gittim würth arıza tespit cıhazına bağladı. Motor kontrol ünitesi bloke ve anahtar hatası uyarıları verdi. Arızayı sildi. Oda pek ne olduğunu anlamadı. Eve geldiğimde tekrar denedim yine yaptı. Yani 5 denemede bir kere yaptı. Bugün yedek anahtarla denedim onda da yapıyor. Kafayı yemek üZereyim bi hayır göremedim şu arabadan  Lamba yanıp yanıp söndüğü sırada araba çalışıyor hatta bir tur attım stop etme yok. 4 gündür durum böyle arada yapıyor. Sorun nedir acaba :((

9
LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri / Lpg gaz kesici !!!
« : 10 Nisan 2015, 18:19:02 »
2001 model 1.6 sr boram var. Aracımda brc squent 24 takılı. Aracımda sanırım gaz kesici arızalı. Gittiğim lpg cide brc nin gaz kesicisi yok istersen atikerin gaz kesicisini takalım dedi sorun olmayacağını söyledi. Ben tabi hemen tamam demedim. Acaba farklı marka gaz kesici(elektro valf) takılır mı ?

10
Bora / Ynt: Bora "hall sensör" hatası!!!
« : 09 Nisan 2015, 07:54:41 »
açıp baktık hal sensörünün vidası gevşemişti ve acayip şekilde sallanıyordu. sıkıp sabitledik bakalım fark edecek mi

11
Bora / Bora "hall sensör" hatası!!!
« : 07 Nisan 2015, 09:54:10 »
Arkadaşlar aracımı alalı 2 ay oldu. 2001 model 1.6 akl motor. Araç normalde yaklaşık %30 fazla yakıyor (Hem lpg hem benzinde) ayrıca küçük viteslerde alt devirlerde çok cansız geliyor. araca yaptırdığım bakımlar;

-Aracın yağı (castrol magnateg 10w40), yağ filtresi, hava filtresi, bujiler değişti.
-Boğaz kelebeği sökülüp temizlendi adaptasyon yapıldı
-Kendimce maf sensör fişini çektim aracı çalıştırınca saçmaladı geri takınca düzeldi. Kendimce görevini yaptığı kanaatine vardım
-Lambda sensörü için cihaza bağladık ancak hata göstermiyordu. Çalıştırıp voltaj değerlerine baktık 0-1 arasında seri olarak voltaj gönderdiği için sağlam olduğu kanaatine vardık.
-Son olarak gittiğim tamirci kesin sente ayarı bozuk dedi arabayı iki saatliğine bıraktım. Ancak döndüğümde sıkıntı yokmuş dedi.

En son boğaz kelebeği adaptasyonundan şüphelendiğim için tekrar gittim aracı cihaza bağlayınca hall sensör (hatalı sinyal,sürekli) yazdı. Bu sensör benim problemin sebebi olabilir mi? Bu sensör aracın tam olarak neresinde acaba?
Saygı ve selamlar

Sayfa: [1]