İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - pyroleo

Sayfa: [1]
1
Uzun bir aradan sonra merhaba,
yazdığım sorunu uzun araştırmalar sonucunda çözerek sonuçlandırabildim.
 Yaklaşık 1 sene bu şekilde(araca uzaktan kumanda etmeden manuel şekilde)  aracı kullandıktan sonra, rutin bakım için Mersin Opat servisine götürdüğümde, servis danışmanıma konuyu ilettim, kendisinin ilgileneceğini söyleyerek servisten ayrıldım. 2 saat sonra telefon edildi ve aracın Merkezi Kontrol Ünitesinden kaynaklı bir arızanın mevcut olduğunu ve 640tl karşılığında sorunun çözüleceğini ilettiler.
Şu anda aracımı severek halen kullanmaktayım, Kayseri Öz-sa servisinin yaptığı ayıbı her yerde anlatmaktayım.

2
Golf VI / Ynt: golf 6 şanzuman arızası
« : 21 Temmuz 2012, 13:09:59 »
önceden yazdığım gibi debrijaj setini değiştirdiler arabamın sesi  biraz düşmüştü fakat bu gün gebzeden bostancıya gidip geldim aynı ses tekrar başladı şanzumanda birşey yok deyip beni başlarından savdılar bu debriyaj sesini tetikleyen bir unsur var oda şanzumandan geliyor fakat gelde adamlara anlat bunu değişimden kaçıyorlar( adam sende kullan ya işte yaygara yapma der gibi ) aracın hastalığı belli ama teşhis koyacak doktor nerde fakat bu işin peşini bırakmıcam 1 hafta geçsin tekrar götürücem yaptılar yaptılar yapamadılar veya aynı mavalları tekrarlarsa bana aynen doğuş oto genel müdürlüğe şikayete gidiyorum hee onlarda eften püften bahanelar üretirlerse'ki sanmıyorum işte o zaman artık  iş yargıya kadar uzanacak çünki bana başka çıkar yol bırakmıyorlar..

çok geçmiş olsun, sinir bozucu ve bir o kadar yıpratıcı bir durum, aracın "0" olması ve insanların (servis usta ve teknik destek uzmanlarının) kayıtsız kalışı insanın daha da sinirini bozuyor. Sorununuz eğer çözülmediyse, tekrar servise götürüp baktırın çözümlenirse ne ala, fakat kısa vadeli çözümle tekrar gönderirlerse bir süre sonra zaten bu sorun tekrarlanacağı için 3.kez servise gitme yolunuz açılacaktır; sizlerinde bildiği gibi garantili ürün 3 kez aynı sorunu yapar ve bu sorun çözülemez ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir, bence ondan sonra doğuş otoyla görüşüp  gelen yanıta göre yargı yoluna gitmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Umarım bunların hiçbirine gerek kalmadan sorununuz çözülür ve keyifle aracınıza binersiniz
Allah sabır versin...

3
Jetta V / Ynt: Jetta 1,4 tsi 140hp comfortline anahtar sorunu!
« : 21 Temmuz 2012, 09:44:38 »
İşte yetkili servisler bundan kaybediyor müşteriyi,daha bir iş yapmadan,sorunu çözsede çözmesede büyük meblağlardan bahsediyorlar bu araba ağaç kavuğundan çıkmadıya al iyice bak sonuçta senin armanı taşıyor güzelce kontrol et net bir sonuç belirleyip ona göre hareket edilmesini önerip her keseye uygun bir fiyatla bu aracı servisinde yapılmasını sağla,reklama gelince bırakınız volsvageniniz Volkswagen olarak kalsın diyorlar ama bazen adamı gerçekten çileden çıkarıyorlar yetkili servisler,aslan beyin dediği gibi öyleyse servise şunu demek lazım ben anahtardan açıp kaparım kumandası batsın yanınada o fiyata bi tane bora alırım arkadaş olurlar::))

dediklerinize harfiyen katılıyorum, trajikomik ...  Mersin yetkili serviste bir baksın, belki Kayseri bu fiyatı uğraşmamak için verdi yada arızayı tam olarak çözemedi " tüm elektronik aksamın değişme " fiyatını verdi.

4
Jetta V / Ynt: Jetta 1,4 tsi 140hp comfortline anahtar sorunu!
« : 20 Temmuz 2012, 15:40:15 »
oldukça ilginç bir durum...

bu arada arkadaşlar, chip değişti, yükleme tekrarlandı, pil kontrol edildi, senkronizasyon defalarca yapıldı  başka bişiler var çözemedik bir türlü...
can sıkıcı bir durum,  sorunu çözemezsem ramazan sonunda Mersindeki yetkili servise de bırakıp kontrol ettireceğim.

5
Jetta V / Ynt: Jetta 1,4 tsi 140hp comfortline anahtar sorunu!
« : 19 Temmuz 2012, 21:18:53 »
hırsızlık konusunda bir durum olduğunu düşünmüyorum, zaten kayıtlarında çıkardı diye düşünüyorum(yani alım-satım veya ruhsat sırasında bir bilgilendirme yapılırdı muhakkak) ama sizin bildiğiniz yada düşündüğünüz aklınıza gelen bir şey varsa paylaşırsanız sevinirim.
yorumlarınız için teşekkürler

6
Jetta V / Jetta 1,4 tsi 140hp comfortline anahtar sorunu!
« : 19 Temmuz 2012, 13:44:15 »
slm,

1,5 ay önce 1,4 tsi 140hp comfortline aracımı büyük bir hevesle aldım ancak aynı istekle ve zevkle maalesef kullanamadım, sürekli sorunlar yaşıyorum bunlardan biriside aşağıda değindiğim sorundur.

Aracı alırken önceki sahibi de söylemişti; anahtar uzaktan hiç kumanda etmiyor (açıp kapama işlemi) aldığım zaman yakından da etmiyordu, serviste tekrar chip'e yükleme yapılarak, yakından açıp kapatabilir konumuna getirildi, fakat sorun çözülemedi. Arabayı 2gün Kayseri'de yetkiili servise bıraktım arızalı parça bulunup değiştirilsin diye, 2 gün sonunda servis asistanından gelen yanıt 22.000tl karşılığında tüm elektronik aksamın sökülüp yenilenerek sorunu çözebileceklerini söylediler. Tabi yaptırmadım.
Yaklaşık bu durumdan 2hafta sonra Mersin'de, yakından kumanda etmeyide keserek baştaki durumuna geri döndü, yetkili servise götürdüğümde comfor kontrol ünitesinden olabileceği söylendi, ama kesin birşey söylenilebilmesi için aracın bırakılıp incelenmesi gerektiği ve arızaya göre bişey söyleyeceklerini belirttiler. Anahtara tekrar yükleme yapılarak yakından kontrol edebilir hale getirildi. Bu arada araç comfortline donanımına sahip ve anahtardan, pencereleri ve bagajı açıp kapama özelliklerinin hiçbiri çalışmıyor.

Bu sorunla karşılaşmış ve çözüm önerisi olan arkadaşlar konu ve neden oluştuğu hakkında yorum yaparlarsa, tecrübelerini benimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
teşekkürler

7
Bora / Ynt: Bora otomatik Şanzuman Soğutucu sorunu...
« : 19 Temmuz 2012, 13:18:38 »
slm,
jetta 2007 1.4tsi 140hp kullanıcısıyım,
aracı alalı 1,5 ay oldu 1 hafta kadar önce suyuna baktığımda tahin kıvamında ve renginde olduğunu gördüm ve hemen özel servise gittiğimde konu başlığıyla aynı sorun olduğunu maalesef öğrendim...
Usta ile konuştuğumda; genel olarak, antifiriz kullanılmaması yada ömrünü doldurmuş antifirizin değiştirilmeden sürekli su ilaveleri ile takviyelendiği ve bununda arızaya etmen olduğunu söyledi. Parçanın gelmesi, takılması, temizlik işlemleri vs vs toplamda 1 haftanın sonunda ve 1000tl. masraf sonunda şu an için sıkıntı çözümlendi.

600tl.parça
80tl. gömlek
40tl.boru ve ekipman
100tl.boruların temizlenmesi için kullanılan ilaç (3kere uygulandı)
50tl.antifiriz
30tl.su kabı(temizlenebilir bir parça ama değiştirmeyi tercih ettim)
100 tl. işçilik
Not: Bu değiştirme işlemlerinde dikkat edilecek en önemli husus; araç yukarıda belirttiğim ilaç kullanılırken kaloriferin çalıştırılmasıdır, çünkü kalorifer, suyu buradan kullandığı için borularda yağ ve pisliğin temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem tekrar tekrar 1 gün aralıklarla araç kullanılarak yapılır, boru ve ekipmanlardaki yağ ve pislik temizlenir.

sorusu olan arkadaşlar pmde atabilirler.

Sayfa: [1]