İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - BAYİKS

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Polo 6N / Akü Tavsiyesi
« : 22 Mayıs 2008, 18:41:17 »
Selam arkadaşlar. Ben 99 polo aracıma yeni bir akü almak istiyorum. Akü markalarını falan inceledim biraz da sizden de fikir almak istedim. Araçta sadece alarm sistemi var. Bu durumda size göre hangi marka ve hangi özellikte akü almalıyım?

2
Polo 6N / LüTfEn YaRdIm-MaRş PrObLeMi
« : 15 Mayıs 2008, 22:47:31 »
Slm arkadaşlar.Benim araç 99 HB.Bu sorunumu daha önce paylaşmıştım ve çözüm bulabilme umudu ile forum sayfalarında dolanırken bir arkadaş da sabahları soğukken arabayı çalıştırırken saat ve km sıfırlanıyor yazmış ve ek olarak marş sorunu da yaşıyormuş.Ben arabayı 8 ay önce aldım, aküsü hakkında çok bilgim yok.Ustaya sordum da biraz daha gider dedi. Arkadaşın yaşadığı sıfırlanmayı ben de yaşadım kışın ve asıl sorunum motor sabahları ve soğukken çok güzel alıyor;ama gelgelelim ki motor sıcakken stop edip yine bastığımda 4-5 basmaya alıyor.Ustaya gittim,boğaz kelebeğinin oraya baktı ve marşı öyle denedik, bazen arabanın marşı açınca benzin ışığı sönünce araba benzini kesiyormuş, bundan dedi.Oto elekrtikçi de beyne bakalım diyor.Acaba derdim akü olabilir mi,neden sadece motor sıcakken olur?

3
Kardeş bende de öyle bir sorun oluyordu da ustaya gittim hiçbir sorun bulamadı en sonunda anahtarın immobiliser çipinde sorun varmış,yedek anahtarı kullan öyle dene dedi,o gün bu gündür sorun yaşamadım.Denemekte fayda var.Kolay gelsin.

4
Polo 6N / Yakıt deposu ve göstergesi
« : 14 Mayıs 2008, 17:26:18 »
Slm Arkadaşlar.Bende 99 polo HB var.Ben arabamın km'de ne kadar yaktığını hesaplayacağım;fakat bildiğiniz gibi benzin kıyamet pahası.Depoyu fullamak zor.Bunun için depo yarımken deneyeceğim.Bizim dopo kaç lt benzin ile tam doluyor.Bir de benzin göstergesi geçende beni aldattı.Servise de gösterdim sorun yok dedi.Gösterge tam sıfıra yaklaşmadan benzin bitiyor.Bu durum sizde de aynı mı denediniz mi? Fikir açısından sizin araç km'de ne kadar yakıyor?

5
Polo 6N / Araç içi düğme aydınlatması
« : 28 Nisan 2008, 18:58:43 »
Selamlar. Benim 99 polo 6N aracım var.Aracın kalorifer,klima ve ayarları gibi düğmelerin olduğu panelin içindeki bazı ışıklar yanmıyor galiba; çünkü karanlıkta bazı göstergeler görünmüyor. Bu lambaları değiştirmek için bu panel neresinden, nasıl açılır bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

6
Polo 6N / servis uyarısı
« : 02 Ocak 2008, 23:10:19 »
Slm arkadaşlar.Benim Polo 117.000 km'de.Km göstergesinin yanında servis uyarısı yazdı. Bu yazıyı servise gitmeden benim kaldırmam mümkün mü,yoksa servis şart mıdır yazının yok olması için? Şimdiden teşekkürler.

7
Polo 6N / karbon clear
« : 29 Eylül 2007, 21:33:49 »
Slm. Arkadaşlar. Arabam bugün kırmızı ışıkta stop etti ve 4-5 kere marş basmadan çalışmadı. Ustaya gösterdim, Bilgisayardan baktı ve enjektör 1 ve 2 hata verdi. Sonra karbon clear sıvısı ile motoru temizledi makina ile 1 saat.(60 YTL) Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, Bu temizleme olayı randuman verir mi?

8
Polo 6K (Classic) / Ynt: marş problemi yaşıyorum
« : 19 Eylül 2007, 15:18:32 »
Foruma hoşgeldiniz. Ben de forumda yeni sayılırım. Dediğiniz marş problemini ben de bir süre yaşadım. Bu konu ile ilgili servise de gittim. Bujilerimi ve buji kablolarımdan hasarlı olanlarını değiştirdiler. Sorunum halloldu. Siz de bujilere baktırırsanız iyi olur. Aküde de sorun olabilir;fakat aküde sorun olunca marş hiç basmıyor genelde.

9
Polo 6N / Ynt: stop sorunu
« : 15 Eylül 2007, 15:34:28 »
diğer arkadaşlar daha açıklayıcı cevaplar verecektir ama bildiğim kadarıyla eğer araç ilk çalıştırmada öksürüp duruyorsa ve bir türlü gaz almıyorsa ateşleme bobinini, ateşleme kablolarını ve distribitörü kontrol etmen gerekir(ilk olarak distribitörü açıp oksitlenmiş yerlerini ince zımpara ile temizlemek baya faydalı). eğer öksürüğü geçiyor bu sefer gaz yemiyorsa orası biraz daha karışık. oksijen ve benzin karışımı yeterli gelmiyor olabilir. depoyu bitene kadar kullandıysan filan bu tür sorunlar oluyor. bir de katalitik iptali var ise sorun olabiliyor diyorlar. genelde katalitik konvektör iptali sırasında katalitiğin yerine susturucu koyuyorlar belki atıyorda olabilirim ama orada susturucunun bir görevi olmadığı kanısındayım. düz bir boru ile geçilmesi daha mantıklı geliyor bana. zaten arka kısımda susturucu mevcut. oraya biriken tam yanamamış karışımda arabanın boğulmasına ve stop etmesine yol açıyor zannedersem. eğer biraz gaz verirsen araba o biriken karışımı atıp rahatlar ve daha stop etmez. inşallah arkadaşlar bu konuda sana daha çok yardımcı olacaklardır.
Teşekkür ederim açıklamalarınız için.

10
Polo 6N / Ynt: stop sorunu
« : 15 Eylül 2007, 12:55:01 »
Benzin filtresi dediğin hava filtresi değil mi? Onu değiştireli 1ay falan oldu.Kat iptali dediğini anlayamadım?

11
Polo 6N / stop sorunu
« : 14 Eylül 2007, 23:57:09 »
Tüm arkadaşlara selamlar.Benim sorunum özellikle arabayı sabah çalıştırdığımda boştayken arabaya gaz verince motor boğuluyor ve stop ediyor.Böyle olmaması için sabah arabayı gazda 5 saniye falan çalıştırmam gerekiyor. Benzin motora geç geliyor diye düşünüyorum.Sizde böyle bir durum var mı, olağan bir şey mi yani?(Bujiler ve kabloları da yeni değişti.)

12
Polo 6N / Ynt: Marş problemi
« : 18 Ağustos 2007, 15:26:47 »
Öncelikle herkese selamlar.Benim 99 polo 1-2 gün çalışmayınca,  motor çalışmakta problem yaşıyor.(Marş basıyor;fakat çalışmıyor.)Mesela dün kullandıım, bugün 3. basmaya çalıştı.Bujileri değiştirttim, dinamada da sanırım sorum yok,olsa hiç marşa basmaz dedi usta. Ayrıca bazen arabayı ilk çalıştırdığımda gaza basınca da sanki araba boğuluyor, stop edecekmiş gibi oluyor.Bu konu hakkında fikri olan var mı, sorun sizce ne olabilir? Şimdiden teşekkürler. (Benzin filtresi yeni değişti,araç düz yolda yokuş değil,depo da yarıya kadar dolu)

13
Polo 6N / Ynt: Yeni Polocu Soruları
« : 11 Ağustos 2007, 01:25:56 »
motor kodun ne?  ruhsatta motor no( aee- afh) hangisiyle başlıyor.aee ise 75 bg.dir.

Selamlar.Arabanın satışını pazartesi alıyorum.Motor no aee ile başlıyor.(Bunun belirleyici olduğunu siz söyleyince öğrendim.) Sigortacı kendisi ruhsatta da 100 BG yazmış, bu çok belirleyici midir, dediğiniz gibiyse düzelttireyim bari de vergisi az olsun ya da benim dememle ruhsattaki bilgi değiştirilebilir mi?

14
Polo 6N / Ynt: Yeni Polocu Soruları
« : 11 Ağustos 2007, 01:09:58 »
arabası 75 beygir..araba.com da 50 beygirlik şahine bile 100 beygir yazıyorlar..polo 1.6 8v lerde 100hp yok polo clasiclerde 100 beygirlik var..sen arabanı sürmeye devam et arkadaşım 100 beygirmiş gibi hayal et..
Benim arabanın kaç beygir olduğu çok önemli değil de (En azından benim için) yazdığım yazıyı bile iyi okumamışsınız ve yorum eklemişsiniz.Arabaya 8v diyen ben değilim yazmıştım(Sayfa 1'i okursanız iyi olur eğer doğru bir yorum yazmak istiyorsanız). Daha dikkatli okursanız sevinirim.Siz de yanılmamış olursunuz.Benim söylemediğim bir şeyi ben söylemişim gibi benim aleyhimde kanıt olarak sunmanız şaşırtıcı... ??? Hayal kurmayı da sevmem hayatı olduğunca yaşarım.Kişiliğe yönelik yorum yazmayın, bilgiye yönelik yazın lütfen.Amaç bir şeyler öğrenmek, ben de bir şeyler öğrenmek için buradayım. Polemikle vakit kaybetmek istemem. Tanımadığımız kişilere karşı da biraz daha seviyeli yazmak lazım.

Sayfa: [1] 2 3 4