İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - dreguno

Sayfa: [1]
1
Bora / Gaz kesince silkeleme
« : 19 Haziran 2017, 00:03:40 »
Herkese merhaba. Aracım 2004 bora benzinli. Dönüşlerde ve ani frenlerde gelen vuruntu ve titreme seslerinden ayrıca motoru sallayarak motor kulaklarının (3 ü de) değişmesine karar verildi ve bu sorunun ön düzeni de etkilediğini söyleyerek rot başı rotil vs. biçok parça değişti sanayideki usta tarafından. Aracı teslim alırken ilk çalıştırdığımda eskisine göre biraz daha sesli ve titreşimli çalıştığını hissettim. Tabi bilirsiniz böyle şeyleri ustalara anlatmanın zorluğunu. Normal derler hep. Sonra yola çıktım. Eskiden olan gaz kestiğimde silkelemenin olmadığını gördüm ve çok sevindim. Ancak bi kaç gün içinde fazlasıyla silkelemeyi ve vınlama sesini hissetmeye başladım. Ustaya bunları anlatınca kontrol için aracı lifte aldı parçalara baktı normal dedi. En sonunda yeni olduğu için yapacağını bi süre sonra normale döneceğini söyledi. Sorum motor kulakları değişince böyle bir durum olurmu. Parçaların orjinal olduğunu varsayalım. (Orjinal diye aldık) teşekkürler şimdiden.

2
Bora / Ynt: Havalandırma Paneli Isıkları yanmıyor.
« : 17 Ekim 2012, 14:37:37 »
Benim aracımın da bir süredir klima panel ışığı yanmıyordu. Bi gün elektrikçiye gidip yaptırırım diyordum. Hatta sorduğumda paneli söküp yaparız ama şu an çok işim var demişti elektrikçim. Panel sökülmesi deyince şaşırdım biraz ama işin ustası o dedim. Neyse bu başlığı ve yazılanları okuyunca kendim yapabileceğimi anladım daha doğrusu bana lazım olan aslında ampulün nerde olduğunu öğrenmekti.  Dün  araca bindim, kademe düğmesini 2 konumuna getirip sıkıca tuttum ve tek hamlede sertçe çektim ve çıktı yerinden. İçerde kademe düğmesinin şeffaf silindir şeklindeki uzantısını tutan parçanın içinde bizim patlamış küçük dipsiz ampul duruyor. Ama elle çıkarmak mümkün değil, parmak girmiyor dar bi alanda. Ya ince ve sert bir cisim yardımıyla ampulün etrafına bant gibi bir şey yapıştırıp hızlıca çekmek, ya da ince uçlu kargaburun ucuna yumuşak bişey yapıştırıp çok bastırıp ampulü kırmadan çakip çıkarmak (birincisi daha güvenli) Ben yapıştırıp hızlıca çektim ve ampul çıktı. Sonra onu alıp gittim elektirikçiye bu ampulden ver dedim. Bana üç defa siz bunu normal araçtanmı çıkardınız dedi. Herhalde bu işi kendi yapan kimseyi tahmin etmiyordu. Neyse 12 Voltluk küçük dipsiz sırf cam formda olan ampulü 50 kuruşa aldım bu sefer ucunda sünger yapışık olan karga burnuyla tutup ittirdim ve yerine oturdu ampul. BU arada ampulün dip kısmı yassı formda. Siz ampulün dibi dik duracak şekilde yerine bastırmalısınız. Daha önce söylenen gibi çevirerek falan yerini buldurma bence kırar ampulün dibini. Tek şansınız var yani ampulün dibi dik olacak. Sonra da kademe düğmesini taktım yerine. Çevirdim far düğmesini ve güzelim kırmızı ışıklar yandı panelde . paneldeki herşeyi bir ampul aydınlatıyormuş. elektirkçiye gitsem 5 - 10 TL alırdı herhalde. 50 kuruşa halloldu. Yapacak olanlara kolaygelsin.

3
Bora / Ynt: gaz pedalı ayağımdan düşüyor.
« : 04 Ocak 2012, 15:38:09 »
Evet var. benim araç 2004 1.6. Yalnız benimkinin gaz pedalı elektronik kontrollü. seninkinde gaz teli vearsa aynı sorun olamaz. Benimkinde olay şöyle; gaz pedalına bastıktak 1-1,5 saniye sonra araç gaz vermeye başlıyor. Böyle olunca çok az ve yumuşak gaz vermelerde, az verip çekip sonra biraz daha gaz vermelerde (misal yavaş yavaş park ederken) zamanlama iyice karışıyor. Tepkiler birbirine giriyor. Sende abandone oluyorsun. Gaz telinde olduğu gibi birebir tepki olmadığından ayarlaması zor oluyor ve ayağın biraz pedala basmışken gaz gelecek zannediyorsun kaldırıyorsun debriyajı birde motor sıcakken rölanti 600 devir anında stop ediyor. Bende böyle bir durumdan muzdaribim. Acemi gibi yapıyor beni bazen rezil ediyor ama canı sağolsun.

4
Bora / Ynt: lastik alıcam yardım..
« : 03 Ekim 2011, 17:15:53 »
bir ay önce 2004 model pacific bora'ma 195 65 15 DUNLOP LM703 takdırdım. lastikçimin fiyat performans açısından tavsiyesidi. gerçekten lokum gibi lastik. yumuşak, sessiz. yol tutuşu iyi. lastik düşünenler için bir alternatif. tanesi 180 TL.

5
Bora / Ynt: İlk seferde marş almama sorunu.
« : 06 Eylül 2011, 09:51:06 »
aracı alalı 3 ay oluyor ve alırken akünün yeni takıldığı söylendi. gerçekten de yeni duruyor zaten. akü 60 amperlik bu arada. bir de hararet müşirinin nasıl bir problem yaratacağını anlayamadım. motor sıcaklığı hep 90 derece civarında sabit kalıyor ısındığı zaman.

6
Bora / İlk seferde marş almama sorunu.
« : 05 Eylül 2011, 15:54:32 »
Aracım 2004 Bora Pacific benzinli. Her zaman olmamakla beraber 2-3 günde bir anahtarı çevirdiğimde marş motoru bir kaç dönüşten sonra çalışacak gibi oluyor marşı bırakıyorum fakat hemen salıyor kendini. Ardından bi kaç sefer daha deneyince çalışıyor. Hatta dahada ilginci bu kendini salma esnasında anahtarı salmadan marşta tutarsam durduktan sonra tekrar devam ediyo döndürmeye ve çalışabiliyor. Ben ustama bu sorunu ilettiğimde hiç düşünmeden bujilerin değişim zamanı gelmiş onlar yapar dedi. Hatta genelde motor soğukken yapar dedi fakat bazen motoru durdurduktan 1 saat sonra denediğimde de oluyor. Marş motoru ve diğer seçenekleri eledi ama benim şüphelerim var. Normal çalıştığı zmaanlarda 2 dönüşte marş alıyo zınk diye çok güzel çalışıyo fakat bu sorunun olduğu zamanlarda marş motoru bi isteksiz dönüyo anlayabiliyorum. böyle bi sorunla karşılaşan veya bilgisi olan varmı acaba?

Sayfa: [1]