İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - oldboy

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 22
1
Golf I / Ynt: motorin?
« : 11 Ocak 2013, 13:46:36 »
Kulaklarımı çınlatıp durmayın yahu :D :D  Arkadaşlar ben bayadır sağlık sorunları yaşıyorum o yüzden biyerlere gidip gelmek bana işkenceden başka bişey değil o yüzden iyileşene kadar evden pek dışarı çıkamıyorum. 1 gün uzun yola gideyim 2-3 gün eklemlerim mahfoluyor. İltihaplı romatizma denilen lanet bişey var üstümde ne geçiyor ne öldürüyor.
Çok geçmiş olsun Erşan Hocam. Sen dikkat et kendine, elbet biz bir ara görmeye geliriz seni.

2
Golf I / Ynt: motorin?
« : 10 Ocak 2013, 17:03:20 »
deneyelim...

hadi gelmiyon mu bu yana seni bi t3 le gezdireyim :)

sen gelemezsen zati ben önümüzdeki hafta değil, ondan sonraki hafta orda olcam artık sırayla yapışıcam yakanıza :)
Ne demek İlker, biz gelemedik sen gel bari. Bu arada t3 le gezme fikri de kullağa hoş geliyor hani :) İlker aslında çoktan gelirdim ama gelmişken benim arabayı da görün istedim. Ama bir türlü olmadı. Yine de dur bakalım, t3 ha hımmmm ???

3
Golf I / Ynt: motorin?
« : 09 Ocak 2013, 21:39:19 »
Kesinlikle. Erşan Üstadın önerisiyle Po dan almaya başladım. Çok memnunum. Daha az yakış daha çok kaçış diyebilirim :)
Bu tavsiyeyi aldığım günlerde, bir gün po ya gitmeye üşenip shelle uğramıştım. Mazot alacaktım, öncesinde pompacı genç arkadaşla kısa bir muhabbet ettik, "abi benzin dedin mi bizim shell kesinlikle en iyilerden biridir" dedi, "ama motorin dersen ben po derim motorini oradan al abi" dedi. Ve eyvallah deyip yakıt almadan üşenmeyip doğru po ya gittim. Nihayetinde ne oldu diyeceksin, milimetrik ölçüm yapmadım ama rutin kullanımıma göre yaptığım karşılaştırmada daha az yakıt yaktığımı, enjektörlerdeki ıslanmanın azaldığını, gidişin de gayet iyi olduğunu farkettim.

4
Golf I / Ynt: Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 08 Ocak 2013, 21:37:20 »
Yarın sanayide olacağım, kayış üzerindeki bilgileri ve fotoğraflarını eklerim teşekkürler.  :tamamdir
Sana zahmet olacak ama hem bilgi hem foto gerçekten iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

5
Golf I / Ynt: Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 08 Ocak 2013, 16:06:29 »
BANDO marka kayış kullanmaktayım. Kayış ötme problemim vardı, bando aldım sorun çözüldü. 8 TL verdim.

1.6 GLD mk1  :tamamdir


Kerem selamlar. Bu bahsettiğin BANDO marka kayışı diğerlerinden ayıran özellik nedir? Kanallı mı düz mü? Et kalınlığı mı fazla  yoksa başka bir özelliği mi var. Bu hususları biraz aydınlatırsan derhal gidip bu kayıştan ben de alayım. Ayrıca ölçülerini de yazabilirsen sevinirim.

6
Otomobilim / Ynt: MK3 Cabriolet
« : 05 Ocak 2013, 13:09:44 »
MK1 de Çok çok temiz..çok iyi maşallah.
Valla aynen katılıyorum. Bu mk3 ve mk1 le ayrı elit bir grup kurmuşsunuz gibi görünüyor :) Mk3 coşmuş onu biliyorduk da mk1 de yeni üretim bandından çıktı herhalde, maşallah her ikisine de...

7
Ahmet öncelikle hoş geldin. Yazdıklarına baktım. Anladığım kadarıyla illa benzinli diyorsun, öğrenciyim zamanım var uğraşırım diyorsun,  çok pahalı olmasın diyorsun ve son olarak anladığım kadarıyla il dışındaki araçlara da bakıyorsun. Şimdi diğer arkadaşların dikkatinden
mi kaçtı bilmiyorum ama sitede "satılık" bölümünde sana göre bir araç var bence. Ama atlayıp otobüse Rize' ye gitmen lazım. Braveheart 53 nickli arkadaşımızın dede yadigarı yani ilk elden aracı var, uğraşamadığından satıyor. Epey de fiyatı indirdi. Bence hiç sağa sola bakma irtibata geç derim. 1. elden temiz bir mk1 bulmak, öğrenciliğin 5 kuruşsuz kalınan zamanlarında palto cebinde unutulmuş hatırı sayılır miktarda para bulmak gibi birşeydir :) Bol şans kolay gelsin.

8
Golf I / Ynt: Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 01 Ocak 2013, 17:51:28 »
şarzın kasnağı aşına biliyo iç yüzeyin et kalınlığı biraz eksildiği zaman bu şekle geliyo birde 30 yşında araç kullanıyoruz bu sorunlar çok normal benimde başıma geldi iyi bilirim geçmiş olsun
Kasnakları tel fırça ile temizle sonra tinerle yıka istersen bide boya..Ses devam ederse altarnatör yada devirdaimden yapabilir. Benimkide ses yapmaya başladı ama kayış gibi gelsede altarnatörün göbeğinden yapıyor bendeki yakın zamanda bakıma alıcam onu.

Her iki cevap ve öneri için de teşekkürler. Adım adım önerileri uygulamakta fayda var. Uyguladıktan sonraki gözlemlerimi sizlerle paylaşır,  bir sonraki adım için tekrar değerlendirme ve fikirlerinizi alırım.

9
Golf I / Ynt: Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 30 Aralık 2012, 21:45:46 »
her zaman kayış ötmez alternatörede baktır boşa dönerdir ara sıra ondan olabilir yada gergi yerinde bir problem vardır ii bi ustaya göster
İlgin için çok sağol. Dediklerini göz önünde bulunduracağım. İyi akşamlar.

10
Golf I / Ynt: Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 30 Aralık 2012, 19:00:16 »
kasnak aşınmasımı hiçç sanmıyorum sonuçta kayış bu demiri nasıl aşındırcak..kayış aşınır kasnak aşınmaz bence
E peki yepyeni kayışın takar takmaz ötmesinin tam olarak nedeni ne olabilir?

11
Memnun kaldığına çok sevindim. Rolanti sorununun bahsi geçti. Ben de benim aracın kapı kilit ve fitilleriyle uğraşıyordum, biraz canım sıkkındı o yüzden açıkçası senin aracın ayrıntılarına çok dikkat kesilemedim. Ama bilahare Kadir Usta dan gelişmeleri öğrenirim. Bu arada baban maşallah çok genç ben başta ağabeyin zannettim. Kendisi de baya bir golf hastası bu arada, böylesi bir durum büyük şans, dayanışma ruhu içerisinde her zorluğun üstesinden gelirsiniz :tamamdir iyi akşamlar.

12
Golf I / Ynt: Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 30 Aralık 2012, 18:08:17 »
gerginlik max 5 mm olacak fazlası devirdaim ve şarj dinamsonu bozar..ölçüsüde senin aldığın başka ölçüsü yok
Bu halde kasnakların aşınmış olma ihtimalinin ön plana çıktığını söyleyebiliriz değil mi?

13
Caner selam. Geçende Kadir Usta' nın oradaydım, sizinkilerle tanıştım. Senin aracı da gördüm hayırlı olsun tekrar. Nasıl Kadir Usta yla aranız nasıl? Memnun kaldın mı? Ben oradayken araç çalıştırılıp elektrikçiye götürüldü en son. Gördüğüm kadarıyla biraz sabırlı olman gerekecek Caner ama sonunda inşallah gönlüne göre olacak.  Kolay gelsin şimdiden.

14
Golf I / Mk1 dizel v kayışı ölçüleri nedir?
« : 30 Aralık 2012, 17:43:55 »
Arkadaşlar selam. V kayışında ötme sorunu yaşıyorum. Bu konu öncesinde mutlaka irdelenmiştir ama ben de ayrıntılı sorunumdan bahsetmek istedim. Kadıköy parçacıdan uygun kayışı istediğimde 10*875 contitech v kayışı veriyor. Ama taktıktan sonra muhtelif zamanlarda ötme yapıyor. Şu an gergi en son ayarında, kayış çok sert, tamam ötmüyor ama -birebir alakalı mı bilmiyorum ama- araç içerisinde uğultu çok arttı. Ayrıca bu kadar sıkı olması devirdaimi bozar mı? Diğer taraftan neden uygun kayış için gerdirmenin sınırlarını zorlamak zorunda kalıyorum anlayamıyorum? Diğer taraftan ustam kayışın en dibe oturduğunu, bu kadar aşağıda olmaması gerektiğini söylüyor. E şimdi 10 kayıştan büyüğü 11,5 miş ki o da pek kullanılan bir ölçü değilmiş, o halde aklıma kasnakların aşınmış olabileceği geliyor.
Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Sizin v kayışı ölçüsü nedir? Farklı mı bilmiyorum ama özellikle benim araç gibi dizel olanları merak ediyorum.
Merakla yorum ve cevaplarınızı bekliyorum.

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 22