Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - by_tata

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 31
1
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 07 Kasım 2016, 21:49:31 »
Bu resimden hangi numaradaki parcalar degismesi gerekiyor bu vites kolundaki bosluk icin ?

2


Soyle birsey almis babam gonderecek, TEYO dogru mudur bu parcalar ? Vites kolunun, vitesteyken tutup salladigimda olan sallanmasini keser mi ?

3
şimdi bir dakika vites kolunu tutup sallayınca viteste olmasına rağmen boştagibi sallanıyorsa o başka şey, araç viteste iken gaz verip çekince vites kolunun sallanması başka şey. sende hangisi var?

1.si var.

Halen lanet ustanin musait olmasini bekliyorum. Gelen ses halen devam etmekte. Frene dokundugumda v.s balatalar bitmek uzere onlari degistirdigimde de duzelmezse, artik o zaman aklima baska seyler gelecektir. Baski balatayi degistirdikten sonra oldu cunku.


4
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 28 Eylül 2016, 14:44:45 »
Evt, o tarz bisi yapmistik, bahsettigin gibi ve normalden biraz fazla sallaniyor demisti. 2.el bir takoz takip deneriz ses kesilirse sonra yenisini takariz demisti. Hatta dizelin takozlari daha dayanakli ve saglammis sanirim onlardan takariz demisti.

Vites koluna gelecek olursak zaten yakinda elimde kalacak herhalde cok fazla bosluklu arkadas ya. O bahsettigin kiti degistirecegim ama bulamiyorum burada yasadigim yerde. TRden alip gondertmek lazim herhalde.

5
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 23 Eylül 2016, 18:55:32 »
TEYO, ustaya goturdum en altta karterin oradaki motor kulagi mi tamponu mu neyse artik ona bakti. Normalde biraz fazla sallaniyor sanki dedi. İvmelenmelerde yipranan lastikten dolayi metal metala vuruyor olabilir dedi. Dedim yukardakiler, onlar dedi hicbir zaman degismiyor bu golflerde v.s ilginc. Ama balatalar bitmek uzere balatalardan supheleniyoruz. Bir balatalari degistirelim duzelmezse o zaman kulakda deneriz.

Fren yaptigimda fren pedalina ani dokundugumda sag taraftan sag tekerlekten gelen bir ses ilginc ya. Bakalim cozeriz insallah.

6
Golf IV / Ynt: Aracimdan gelen ilginc ses.
« : 29 Ağustos 2016, 18:13:52 »
Merhabai sorununuz dikkatimi cekti. Ayni sesler bende de altini vurduktan sonra gelmeye basladi. 5 kisi + bagaj ile uzun yoldaydik egimli yolda bir iki defa surttu alti. Sonra ustaya gosterdigimde egzos aksaminda aracin tam merkezinde bir ek var adini bilmiyorum. Oraya bir kaynak lazim dedi. Sallaniyordu, sallaninca da ses yapiyordu. Neyse kaynak yapildi o ses kesildi ama baska sesler basladi. Ayni bahssettigin sesler, ani frende veya ani kalkista veya vites degistirrken bir tıpırtı bir tıkırdı pıt pıt bisiyler onden, birsey genlesiyormus gibi mekanik degisik bir ses.

Tum bu olaylar yasanirken bir de baski balatayi degistince kafam karisti, on takim mi ? baski balata degisirken yaptiklari bir hata mi ? parca sorunu mu ? Yoksa ortada egzos borosunu kaynak yaparken baska bir yer mi sıkıstı ? Yoksa benimde mi motor kulaklari ? Bu motor kulaklarinin saglam olup olmadigi nasil anlasilir ki ?


7
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 29 Ağustos 2016, 18:09:25 »
TEYO komikmis hakkatten bende kullanayim arada bunu :) Bende aslinda aradim ama tamir takimi filan diyince boyle 3-5 parcadan olusan bir kit aklima gelmisti. O yuzden bilen biri olarak senden link istemistim. Verdigin linkte tek parca birsey var sanirim birtek onun degisimi yeterli oluyor bu vitesin fazla sallanmasinin.

Ek olarak. Baski balatayi degistirdim ve ara ara acayip sesler gelmekte. Ani fren ve kalkislardan bir kıpırtı bir ses var ilginc. Daha once yoktu. Uzerinde LUK varsa SASCH takildi ondan mi bilmiyorum yoksa usta mi isini iyi yapamadi bir yerleri iyi sıkamadi anlamadim gitti. Yoksa rot baslarindan filan mi geliyor goturup gosterecegim tekrar bakalim. Bazense sanki sanzıman dusecekmis gibi birsey tam oturmamis gibi bir mekanik ses geliyor rahatsiz etmeye basladi.

Bir fikri olan varsa nereleri kontrol etmeli ona gore dikkat edeyim.

8
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 11 Ağustos 2016, 17:35:48 »
by tatanın da dediği gibi ve zaten senin de sorduğun gibi balata.

fakat son mesajda bahsettiğin topuzun sallanması farklı ve daha basit ve ucuz bir şey. vites kolu tamir takımı gerekiyor.

su topuzun sallanması gerken komple kol sallınoyor topuz ile beraber. Vites kolunu komple tutup oynattigimda epey bosluk var gibi. Normali nasil bilmiyorum ama. Su tamir takimi ile ilgili bir link vs atabilir misin ?

9
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 08 Ağustos 2016, 23:54:43 »
Bugun baski balatayi degistirdik nihayet. Uzerinde LUK cikti resmen bitmis mahvolmus, SACSH taktirdim daha iyi dendi. Takim olarak iste disk v.s vardi icerisinde ona ilavatten bir adette cubuk gibi birseyde degisti. Pompasi ise bu bizim 1.6sr lerde disarida oldugu icin degismesi gerekmiyor dedi usta. Zorunlu degil dedi sorun cikarirsa da dista oldugu icin degistirilir dedi.

Degisim sonrasi degisenler;

Arac artik cok asagidaki kavriyor ve cok cok cok cok yumusak olmus neden oyle anlamadim gitti. Yarin hatta ustaya soyleyecegim neden bu kadar yumusak oldu diye bildigin bosta gibi basiyorsun pamuk gibi :) Meger ne eziyet cekmisim.

Araca yeniden isindim yani resmen, muhtesem bir konfor ve rahatlik geldi manevra yapmak rampada kalkmak iskenceymis meger... Ben 1.6 v.s dir gotunu kaldiramiyordur diyordum ama oyle degilmis, baska etkenler de soz konusuymus :)

10
Golf IV / Ynt: Arac gaz yememe konusu hakkinda
« : 05 Ağustos 2016, 14:59:46 »
Ben sana Sofyada guzel tamirci tavsiye ederim merak etme, ozelden v.s telini gonder ;)

11
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 05 Ağustos 2016, 14:55:08 »
Evt, sinirlarda para hazirlamaya calisiyorum malum biraz maliyetli. İlk defa 2. ve 3. viteste de yapti bu demek oluyor ki giderek gidiyor. Ani hizlanmalarda kacirmasinin disinda, viteslerdeki tutarsizlik da bundan midir sizce? Geri vitese takarken eskiden yoktu simdi var bir kuturtü yapiyor + olarak iste bazen 3. e filan girerken kapris yapiyor.

Ve daha once nasildi hatirlamiyorum ama arac seyir halinde diyelim 2 veya 3. vites fark etmiyor vitese taktiktan sonra vites topuzundan tutup salladigimda epey bosluk var gibi bu boyle miydi bizde zaten bilen var mi ?

En yakin zamanda degistirecegim bakalim.

12
Golf IV / Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 12 Temmuz 2016, 13:02:03 »
Arkadaşlar uzun yola ciktim 5 gün önce araba da epey yüklü tabi. Neyse araç sollayacagim tam 4.viteste 100km ile giderken yüklendim gaza kaciriyor gibi oldu hizlanmadi. Sonra dikkatimi cekti devir çeviriyor ama giz ibresi sabit. Bunu 3-4 kez yapti. 2 kere 4.  Viteste 1 kere 5.viteste 1-2 kez de 3. Viteste. Hizlanirken özellikle rampada daha yavaş hizlaniyor gibi ve araba daha gürültülü gibi. ama son hiza cikıista sorun yok 200km e cikiyorozel basinca. Şimdi turkiyedeyim ve pek sorun yok gibi basiyorum kacirma filan yok ilginç. ilk aklima gelen baski Balata. Var midir başka sebebi sizce ve her zaman yapmayisi nedendir. Maliyet ve marka ile ilgili de tecrübelerinizi paylaştırsanız memnun olurum .

13
Golf IV / Aracimdan gelen ilginc ses 2 :)
« : 02 Temmuz 2016, 10:14:57 »
Arkadaslar, tarif etmesi zor ama garip bir ses var.

İlk once asiri soguk olan havalar aniden isindi. Fabrika alarmi aniden otmeye basladi v.s Neyse sicaklardandir v.s dedik. Biraz yikadim yagladim simdi o sorun yok. Bu arada on kaputta arkadas sensor var, switch var dedi ama bence yok baktim baktim goremedim. Neyse ses su sekilde.

Araca biniyorum, calistiriyorum boyle sag arkalardan veya sag taraftan cok ince sivrisinek viziltisi kadar ince degisik surekli bir ses geliyor. Hoparlorden mi dedim ama degil cunku teyp kapali. Cok cok dikkat edilirse duyuluyor. Acayip birsey.

Dikkatimi ceken birde su oldu. Hanimin oturdugu kapi malum cok sert acip kapiyor kendileri :)

Temizlerken tutulan koldan ic taraftan bir tuttum komple panel geliyor kuvvetli cekersem. Herhanlde arkada tirnaklar v.s birseyler kirildi, bunu sesle alakasi olabilir mi acaba :)

cok ilginc.

14
Golf IV / Ynt: fabrika alarmi kendiliginden otuyor
« : 22 Haziran 2016, 09:03:51 »
tam olarak neresinde acaba? Birde havalar aniden isindi 20 dereceden 40 derece oldu acaba ondan da mi bir dengesizlik var cozemedim. Birkac gunde kullanmamistim araci aku filan mi zayifladi acaba bilemedim.

Kaputta tam olarak nerede acaba switch ? Resim v.s bulabilirseniz atabilirsiniz.

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 31