İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - bekir_akara

Sayfa: [1]
1
Bora / Otomatik Bora Yakıt Değerim Normal mi?
« : 01 Ocak 2013, 19:42:20 »
Arkadaşlar 2004 model otomatik boram 100 km de 13 litre lpg tüketiyor. Sizce bu tüketim fazla mı yoksa normal bir değer mi? Bu arada benzin sabit dururken lpg giderek pahalılaşıyor, lpg avantajını da giderek kaybediyor bana göre. Bu verdiğim değere benzin tüketimi dahil değil tabiki. Bundan sonraki aracımı 1.4 tsi almayı düşünüyorum bu nedenlerden dolayı. Siz ne düşünüyorsunuz.

13 Litre* 2,8 = 36 TL  LPG

11 Litre* 4,7 = 51 TL  BENZİN

100 Km' de 15 TL fark ediyor benim hesabıma göre. Bu hesapta da Lpg ile yaktığım benzin dahil değil. 11 litre benzin tüketimi şehir içi otomatik fabrika verisi.


2
Bora / Ynt: karda buzda otomatik bora kullanmak
« : 30 Aralık 2012, 14:15:18 »
Bence otomatiğin patinaja düştüğü bir yerde manuel bir araç çok daha rahat patinaja düşer. Çünkü bende otomatik vites kullanıyorum, kalkışlarda manuel vitesli araçlarda belli bir düzyde gaz vermediğinizde araç teklemeye başlar. Ancak otomatik viteste frenden ayağınızı kaldırdığınızda hiç gaza basmadan araç öne doğru hareketleniyor, gaza bastığınızda hiç tekleme falan olmadan yoluna devam ediyor ki otomatiğin en güzel yönlerinden biri bence. Karlı yollarda da manuel vitesle yokuş yukarı kalkarken verilen gazla tekerlekler daha hızlı dönecek ve daha çabuk patinaja düşecektr bence. Zaten çok karlı havada en iyisi toplu taşıma :)

3
LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri / Ynt: LPG Sorunu!
« : 14 Aralık 2012, 22:21:26 »
Arkadaşlar 300 TL' ye enjektörleri değiştirdim valtek marka. Daha sonra vw özel servisine gittim ve canımı sürekli sıkan çekiş sorununu ve aracın 140 km hızı geçmeme sıkıntısını söyledim. Usta deneme sürüşü yaptıktan sonra bilgisayara bağladı ve egzos sisteminde arıza olduğunu tespit etti ve egzos katalzörünün dağıldığını söyledi. Bu katalizör çok pahalı bir malzeme yaklaşık 700 TL gibi bir şey söyledi. Tabi hemenkarar veremedim o zaman temizleyelim içini biraz kullan böyle dedi. Aracı aldım inanın araba nefes alıyor şimdi. Önceden sanki boğazına birşey takılmış gibiydi :) Usta biraz ses olabilir dedi ama ben ses artışı da hissetmedim. İlk aldığımda çekişiyle kendisinden neredeyse soğuyacağım aracımı sevmeye başladım. Benim gibi belli bir hızı geçemeyenler varsa aklınızda bulunsun bu katalizör.

4
LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri / Ynt: LPG Sorunu!
« : 07 Aralık 2012, 19:53:38 »
Arkadaşlar sanayiye gittim atiker ve tartarini nin yetkili servisi imiş. Usta bilgisayara bağladı baktı enjektörlerden de şıkırtılı ses geliyordu araba rolantideyken, usta enjektörlerin değişmesi gerekir dedi. Atiker takarsak 150 tartarini takarsak 300 TL dedi. Atiker taksak sorun olur mu dedim, olmaz aynı işi yapıyo dedi ama kararsızım. Lpg sitesinden baktım fiyatları normal söylemiş gibi. Şimdilik benzinde kullanıyorum araç biraz kendine gelsin diye  :-\  Sizce atiker taktırsam sorun olur mu, yoksa üzerindeki marka olan tartarini mi taktırayım ne dersiniz.

5
LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri / LPG Sorunu!
« : 06 Aralık 2012, 03:51:15 »
Arkadaşlar merhaba. LPG' li aracım bikaç gün önce sabahları gaza geçtikten sonra teklemeye başladı ve içeri gaz kokusu geldi. Daha sonra iyice rahatsız edince benzine aldım. Daha önceleri bu sorun yokken de sabit 90 100 km de gittiğimde araç hafif tekleme yapıyordu..
Ankarada tartarini servisine götürdüğümde gaz ayarı yaptırdıktan sonra usta lpg enjektörlerinden birinin arızalı olduğunu fakat çekişi ve yakıtı fazla etkilemeyeceğini söyledi fakat usta dediğim kişi genç tecrübesiz birisiydi. Şimdi urfadayım, bugünlerde aracı sanayiye öncelikle tartarini servisine götürmeyi düşünüyorum. Daha önce gazla hiç sorun yaşamamıştık ailedeki aracımla fakat bu ilk aracım benim lpg ile ilgili ne gibi bir sorun olabilir? Eğer enjektör değişmesi gerekiyorsa yaklaşık ücreti ne kadardır fahiş fiyata karşı korunalım  8) Birde boramın çekişinden şikayetçiydim, bikaç gündür benzinde kullanıyorum aracın sessizliği ve performansı çok fazla değişti arabamı daha çok sevdim şaşırttı beni. Heralde lpg sisteminden kaynaklanan sorun çekişi de etkiliyordu, yoksa bu kadar fark olmaz zannediyorum.

6
Bora / Ynt: Aracım 75 mi 105 mi
« : 21 Kasım 2012, 00:27:17 »
Bende bir kaç aylık bora kullanıcısı ve 27 yaşında biri olarak sakin bir sürücü oldum çıktım dedeler gibi gidiyorum :) bir de otomatik benim araç yavaş yavaş gidiyoruz :) fakat boranın ağır ve konforlu tarzı çok hoş. Üstüne performans da olsaymış araç çok hoş olacakmış.

7
Arkadaşlar merhaba. Kapı çıtalarından biri hafif kalkmış gibiydi slikonla yapıştırayım dedim ama olmadı hatta biraz daha kötüleşti:) Sanayide sordum tanesine 50 TL dedi orijinal olmamasına rağmen. Netten alabileceğim biryer var mı bildiğiniz?

8
Araç 120.000' de şimdiye kadar ilk sahibi olan bayan 4 yıl İstanbul' da, daha sonra Ankara' da bir albay kullanmış. Araç şehir içinde gerçekten sessiz fakat uzun yolda biraz canımı sıktı hem performans hemde ses yalıtımı olarak. Ancak arkadaşların dediği gibi bu fiyata alınabilecek en iyi araç bence genel itibariyle çok memnunum. Motor sesinin fazla olmasının nedenini şöyle tahmin ediyorum araç 2007 yılından beri lpg ile kullanılıyor bunun etkisi vardır belki.

Frene basınca direksiyonun titremesi yanında yalpayalarak duruyor gibi geliyor bana, büyük ihtimalle disklerde bir sorun var.

Son olarak uyarı sinyali her kontağı açtığımda ötüyor "emission workshop" diye. Aracı benzine alıp biraz gaza bastım sonra stop edip tekrar çalıştırmak için kontağı açtım yine uyarı sinyali vardı. Lpg' den kaynaklanmıyor olabilir mi acaba?

9
Arkadaşlar birde lpg takılı olduğu için ikaz lambası yanıyor bu normal mi acaba? Emission workship yazıyor. Lpgli kullanan arkadaşlarda var mı bu durum?

10
Bora / 2004 bora pasific otomatik aldım birkaç sorum var?
« : 18 Ekim 2012, 23:07:06 »
Arkadaşlar merhaba. Aracı almadan önce bu forumdan çok fazla konu okudum, düzeyli, güzel bir ortam olduğu için bende yazmaya başlamak istedim.
Balıktada yazdığım gibi aracım 2004 bora pasific otomatik vites. Sorularıma/sorunlarıma geçeyim.

1. Aracın performans olarak düşük olduğunu forumlarda çok fazla okudum, gerçekten şehir içinde ani hızlanmalarda biraz hantal kalıyor. Aracı alırken test yaptırdığımız yer "araç ürettiği gücü tam yansıtamıyor" demiş. Yakıt sistemine bir baktırın demiş. Sizce nerelerde sorun olabilir veya hangi parçaları değiştirmeliyim.

2. Aracı ankaradan alıp urfaya getirdim. Gelrken uzun yolda içeri biraz fazla ses alıyor gibi geldi bana. Şehir içinde de motoru biraz zorlayınca ve yokuşlarda içeri ses alıyor. Normal mi acaba?

3. Gelirken biraz gaza yüklendim araç 150' den sonrasına gitmeye pek niyeti yok gibiydi daha fazla basmadım. Benden önceki araç sahibi aracı çok sakin kullanmış bunun etkisi olabilir mi acaba? Birde otomatik kullanan arkadaşlar 120 130 civarında hıza kaç devirde ulaşıyorlar acaba? Benim devir saati 4500 civarındaydı.

4. Pasificlerin arka koltuklarında hoparlör var heralde sony yazısını okudum yakından bakınca. Varda benimkiler mi çalışmıyor yoksa hoparlör yokmu?

5. Son olarak frene basınca direksiyonda hafif titreme oluyor bunun nedeni ne olabilir?


Şimdiden teşekkürler. İlk arabam olduğu için biraz ayrıntılı düşünmüş olabilirim :)

Sayfa: [1]