İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - TEYOLOGY

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 188
15
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 25 Eylül 2016, 22:13:01 »
TEYO, ustaya goturdum en altta karterin oradaki motor kulagi mi tamponu mu neyse artik ona bakti. Normalde biraz fazla sallaniyor sanki dedi. İvmelenmelerde yipranan lastikten dolayi metal metala vuruyor olabilir dedi. Dedim yukardakiler, onlar dedi hicbir zaman degismiyor bu golflerde v.s ilginc. Ama balatalar bitmek uzere balatalardan supheleniyoruz. Bir balatalari degistirelim duzelmezse o zaman kulakda deneriz.

Fren yaptigimda fren pedalina ani dokundugumda sag taraftan sag tekerlekten gelen bir ses ilginc ya. Bakalim cozeriz insallah.

evet motor kulağı veya motor takozu denir. aslında tespiti de çok kolay. 2 farklı yöntem var. hani el freni çekilip arka süspansiyon yaylandırılır ya. hendekte bunu yapacak birisi. alttan da usta bakacak motor öne arkaya çok salınıyor mu. 2. yöntem de yine hendeğe girecek eline alacak levyeyi motoru vs kastıracak eliyle sallayacak üstten ve alttan sallanmasına bakacak. zaten arada plastik tamponlar olduğundan motor bir miktar sallanır ama aşırı oldu mu o takozlar bitmiş demektir.

şanzıman takozu daha da basit. aracı sürerken atıyorum 2. veya 3. viteste gaz ver çek ver çek yapılacak. bu esnada vites kolu öne arkaya aşırı bir salınım yapıyorsa takozdandır.

16
Golf IV / Ynt: bu tarif ettiğim kimin aracıydı?
« : 23 Eylül 2016, 14:14:19 »
Ah Hocam samanlıkta iğne aramak sizinkisi o yillardan foruma giren kaç kişi var ki o arabayı hatırlıyorum tampon ve kapı bantlaridaa beyaza boyanmıştı Sanki bbs göbeklerde beyazdı

doğru ya siyah değil beyazdı jantları. sen de hatırladın. :)

bu arada bayram sonrası cuma akşam saat 9 gibi geldik Kayseriye sabah 6da da yola çıktık görüşmemiz mümkün değildi. bir de bayram  öncesi rehberi yedekleyip format attım telefona. rehberden geri yükleyeyim dedim ki dosya bozuk. bütün numaralar gitti.

17
Golf IV / bu tarif ettiğim kimin aracıydı?
« : 22 Eylül 2016, 11:25:50 »
bir kaç sene önce forumun daha aktif olduğu dönemde bir arkadaşımızın beyaz renkli sunroof lu bir mk4ü vardı. siyah göbekli bbs rs siyah camlar ile çok hoş siyah beyaz bir kontrast yakalamıştı. hatta biraz daha detay vereyim tavanda shark tail anten ve arka camda japonca veya çince bir yazı vardı. fotoğrafını arşive atmak istedim aradım bulamadım.

bilen hatırlayan var mı?

18
Golf IV / Ynt: Gaza basinca devir yukseliyor araba hizlanmiyor
« : 22 Eylül 2016, 11:21:53 »
TEYO komikmis hakkatten bende kullanayim arada bunu :) Bende aslinda aradim ama tamir takimi filan diyince boyle 3-5 parcadan olusan bir kit aklima gelmisti. O yuzden bilen biri olarak senden link istemistim. Verdigin linkte tek parca birsey var sanirim birtek onun degisimi yeterli oluyor bu vitesin fazla sallanmasinin.

Ek olarak. Baski balatayi degistirdim ve ara ara acayip sesler gelmekte. Ani fren ve kalkislardan bir kıpırtı bir ses var ilginc. Daha once yoktu. Uzerinde LUK varsa SASCH takildi ondan mi bilmiyorum yoksa usta mi isini iyi yapamadi bir yerleri iyi sıkamadi anlamadim gitti. Yoksa rot baslarindan filan mi geliyor goturup gosterecegim tekrar bakalim. Bazense sanki sanzıman dusecekmis gibi birsey tam oturmamis gibi bir mekanik ses geliyor rahatsiz etmeye basladi.

Bir fikri olan varsa nereleri kontrol etmeli ona gore dikkat edeyim.

motor ve şanzıman takozlarına bakıldı mı? bir onlara baktır istersen. sesi duymadan aracı görmeden pek anlaşılmıyor.

19
Golf IV / Ynt: Aracimdan gelen ilginc ses.
« : 22 Eylül 2016, 11:20:22 »
başlığı gördüğümde motor veya şanzıman kulakları geldi ilk aklıma. bunun teşhisi Sinanın da dediği gibi sallayarak olağan dışı bir sallanma olup olmadığı gözlenerek yapılabilir. daha kolay hendekte alttan sallayarak kastırarak yapılabilir ama hepimizin evinin önünde de hendek yok ne de olsa.  :D :D :D

20
Otomobilim / Ynt: mütevazi bir efsanee..
« : 21 Eylül 2016, 20:55:13 »
Tugay neredeyse 4 sene oldu hala foruma giriyor musun arada bilemiyorum.

aklımda bir aracın fotoğrafları kalmış ama seninki miydi bilmiyorum. beyaz sunrooflu mk4 tüm camlar koyu renk filmli. jantları bbs rs shark tail anten ve hatta bir detay da arka camda japonca veya çince bir yazı. o araç buradaki araç mıydı? bir ara forum gümlemiş ve database gitmişti. o arada silinmiş olabilir mi?

21
Golf IV / Ynt: YENI ARACIM GOLF 4 1.9. TDi
« : 21 Eylül 2016, 20:24:07 »
ne demek kardesim atacam tabiki araci almamda senin tavsiyelerin cok etkili oldu fikir ve goruslerini cok begendigimi belirteyim vebal alma konusunda karari tabi ki ben verdim hicbirzaman seni suclamam oyle bi aptallikta bulunmam bi kac kisiye daha sordum arac temiz olmasa ve ilk sahibinden olmasa zaten kesinlikle almazdim daha once agzim bu isten yandi yogurdu ufleyerek yiyorum artik

Estağfurullah. naçizane fikrimi söyledim ben. teşekkür ederim sözlerin için. tekrar hayırlı olsun.

22
Golf IV / Ynt: YENI ARACIM GOLF 4 1.9. TDi
« : 09 Eylül 2016, 11:29:16 »
hayırlı uğurlu olsun. aracın fotoğraflarını bekleriz.

23
Sohbet / Ynt: Fotolarla sayı sayalım mı?
« : 06 Eylül 2016, 05:47:53 »


ne takılırdık bir ara forumlarda ya.  :-[ :-[ :-[

24
Golf V / Ynt: Rekor Otomotiv
« : 06 Eylül 2016, 03:37:58 »
eskileri karıştırırken bu başlık denk geldi. sonuç ne oldu acaba?

25
Polo 6R / Ynt: Polo 2010 Klima Kompresörü Tedarik
« : 06 Eylül 2016, 01:35:08 »
hangi ildesiniz bilemiyorum. ama hasarlı araçları parçalayarak satan çıkmacılarda aradığınız ve aramadığınız parçaların tamamı bulunabiliyor. özellikle büyük şehirlerdeki çıkmacılarda aynı parçalardan 10larca bulunabiliyor. yine büyük şehirlerde birden fazla çıkmacı bulunduğundan dolayı küçük şehirlerdeki gibi tek çıkmacının verdiği fiyata mahkum olmazsınız.

ustanıza danışın sizi çıkmacıya kanalize edecektir. ya da büyük şehirlerden birisine yakınsanız atlayıp kendiniz gidin dolaşın.

26
Polo 6N / Ynt: viteste iken zaman zaman stop etme
« : 02 Eylül 2016, 15:08:27 »
dedikleri bence de doğru. çıkma orijinal distribütör yan sanayi üründen daha sağlıklıdır. çıkma işinizi görüyor şu anda bozulana kadar kullanın bence sıfırını almanız israf olur.

27
Polo 6N / Ynt: viteste iken zaman zaman stop etme
« : 23 Ağustos 2016, 22:26:05 »
hararet müşiri arızası bilgisayarda görünmeyebilir. bu tür arızalarda olağan şüpheli hararet müşiridir hem en ucuz hem en olası arıza kaynağı olmasından ötürü bakmaya buradan başlanmalıydı bence.

bunun haricinde araçta lpgli var mı?

28
navigonu öneririm. 1 ay boyunca 10.000 km ye yakın yol yaptık ve gerek ses gerek görsel destekler ile yolumuzu her seferinde bulduk. navihon apk diye aratırsanız android uyumlu çokca alternatif indirme yeri bulabilirsiniz.

apk dosyasını cihaza kopyaladıktan sonra harici kaynaklardan çalışmaya izin veriyorsunuz. kurulumu tamamlıyor. daha sonra sizden hangi ülkelerin haritasını indireceğini soruyor. wifi ile internete bağlı iken ilgili ülkeleri de seçiyorsunuz. onları da indirip kuruyor. program çok kapsamlı. 1.1 gb civarı kök dosyası var. indireceğiniz ülke sayısı ve seçeneklerine göre de ek harita dosyasını indiriyor.

2 sene önce note 2 ile geçen sene note 3 ile kullandım. gayet stabil. üstelik sadece yol tarifi yapmıyor EDS ve sabit radar noktalarını da uyarıyor.

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 188