Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - LorD_KeNNy

Sayfa: 1 2 [3]
29
Polo 6N2 / Ynt: debrajı sert bırakması
« : 06 Şubat 2011, 01:20:49 »
debriyaj teli v.s kontrol edilmeli.

ama debriyaj bas bırak normal gorevini adam gibi tamamlıyorsa ve yine de titreme oluyorsa buyuk ihtimal baskı balata

30
Polo 6N2 / Ynt: 1.4 TDI Mavi Duman
« : 05 Şubat 2011, 21:13:42 »
merhaba tesekkür ederim mesajın içn.
aracımı aldım eve getirmeden once servise gittim yag degişimi yaptırdım yag filtresi, akü v.s. degiştirdim. aksam oldugu için hava filtrsi ve mazot filtresi degişmedim sadece.
aracı ilk calistirdigimda en az 2 dk rolantide calistiririm ayrıca stop etmeden once en az 1 dk calistiririm. Turbo sisteminin calisması motor yaglama sistemi v.s. konularındaki okudugm yazılar nedeniyle en saglısının boyle oldugunu ogrendim.

Bu mavi dumanın ise dusuk devirde yani rolanti devirinde aracın uzun sure calistıgından kaynaklandıgını dusundum zira biraz hareket edince duman yok oluyordu.

2.000 devir altında aracın tepkisini gördügüm için ozellikle dikkat ediyorum 2-3.000 devir arasında kullanıyorum aracı.
Düşük devirin mazot pompası üzerindeki olumsuz etkilerini okumustum. mazot pompasının zorlanması, ayrıca gerekli basınc olmadıgından dogru bir sekilde yag&yakıt pompalayamadıgı seklinde.

31
Polo 6N2 / 1.4 TDI Mavi Duman
« : 05 Şubat 2011, 20:30:40 »
Merhaba,

Uyeliğim onaylandı ve artık ben de forumun yenilerindenim ve umarım güzel bir otam olur.

Benim bugun farkettigim bir durum var. Aracım 1.4 TDI 2001 model polo. Yakın zamanda aldım 124.000 km de. genel olarak bir sıkıntım yok aracta.
Gaza dokundugunda o 75 beygiri hissettiriyor :)

fakat bugun trafikte uzun süre kaldım yaklasık 1 saat kadar. bu arada arac malum 2. vitesi gormedi bu sürede dur kalk dur kalk devamlı. tabi arac ısındı v.s. dikkat ettim ki bir koku var. yakıt&yag kokusu gibi. bir anda arkaya baktım mavi duman. gaza bastıgımda da arttı ve baya bi mavi duman attı. canım sıkıldı tabi umarım sorun yoktur dedim. trafik acıldı 2.3. vites derken bir baktım duman yok. durdum gaza bastım bastım yok. iyi dedim harket ettim yine trafik yogunlastı dikkat ettim yoktu ama bir süre bekleyince rolantide uzun sure calisinca yine mavi duman cıkmaya basladı. trafik acıldı aracımla hızlanınca düzeldi duman yok. durdum tekrar evimin onunde gaz bastık v.s. yine duman yok. anlayacagınız trafikte uzun sure bekleyince bu olustu sanırım.
Siz benden cok daha tecrubelisiniz bu nedenle sizlerden bilgi rica ederim.

Ayrıca aracı alırken tamirciye gosterdim motor üflemiyor bir sorun yok v.s. demişti. Tamirci tanıdık ve güvenilir.

Sayfa: 1 2 [3]