vwtr.net

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: gnisanci - 22 Ocak 2008, 16:59:04

Başlık: Polo soguk motor calistirma sorunu
Gönderen: gnisanci - 22 Ocak 2008, 16:59:04
Merhaba arkadaslar,

99 model Polo Hatchback bir arabam var. Sorun sabahlari calistirirken cok zorlaniyorum. Mars basmasina ragmen motor bir turlu benzini almiyor. 4-5 sefer denedikten sonra normal rolantide calisir hale geliyor. Bu dediklerim eger motor soguksa, bilhassa sabahlari ilk calistirmada basima geliyor. Eger arabayi kullanip. park edip, 2-3 dakika sonra calistirirsam normal sorunsuz, ilk seferde motor calisiyor. Sorun ne olabilir?

Tesekkurler.

Gurkan
Başlık: Ynt: Polo soguk motor calistirma sorunu
Gönderen: polo34 - 22 Ocak 2008, 18:19:18
şimdi sana bir sürü kişi kendini tanıt vs diyecek haberin olsun :)

ateşleme sistemi ne durumda? akü, bujiler, kablolar, alternatör, distribütör, ben arızadan çok anlamam ama 7 senedir aynı marka model aracı kullanıyorum, allaha şükür bende öyle bir sorun hiç olmadı :)

akü orjinal akü değildir heralde, bunca senedir:)
Başlık: Ynt: Polo soguk motor calistirma sorunu
Gönderen: gnisanci - 22 Ocak 2008, 22:20:33
Pardon selamlar. Istanbul'dan Gurkan. Eski bir uyeyim ama arabalara cok duskun olmadigimdan forumlari basimiza is gelince takip etmeye basladim aktif olarak. Su ana kadar da ciddi bir problem olmadi ama su motorun ilk seferde ateslemeye baslamamasi can sıkıyor.

'99 Polo hatchback kullaniyorum ve memnunum arabadan genel olarak :sevgi:. Aku'yu 2 yil once degistirdim. Bujileride servise kontrol ettirmistim 1 ay once, guzel durumda demislerdi. Zaten mars basinca atesleme oluyorda tahminim benzin duzgun gitmiyor.

Benzin filtresini degistirmedim uzundur, sorun ondan olabilir mi? Ama filtre sorunluysa motor sicakken nasil ilk calistirmada rahat calisiyor anlamadim? :-\

Selamlar

Gurkan
Başlık: Ynt: Polo soguk motor calistirma sorunu
Gönderen: METiN - 24 Ocak 2008, 09:19:24
boğaz kelebegi :) acilen temizlettir derim, bende eski bir polo kullanıcısı olarakl böyle düsündüm fakat bir polonun sabahları calısmaması hic basıma gelmedi, boğaz kelebegi cok kirli oldugu zamanlarda zaman zaman bunu yasatmıstı banada, temizlik ve adaptasyondan sonra birdaha aynı sıkıntıyı yasamadım, fazla pahalı ve külfetli bir is degildir boğaz temizligi, bir denemeni öneririm...