vwtr.net

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: by_tata - 03 Mayıs 2016, 10:56:04

Başlık: ROT-BALANS ve Direksiyon Yumusakligi.
Gönderen: by_tata - 03 Mayıs 2016, 10:56:04
Arkadaslar, selamlar

araca uzun zamandir bakmiyordum biraz bakim yaptim.

Sikayetim suydu: Arkada kut pat sert girisler, ozellikle egimli ve delikli yollarda. Onlerde yine ayni sekilde kuturdu patirti.

Degisen parcalar.

* Rot baslari
* Tabla burclari
* Dingil burclari (arka kopru)

Bu degisimlerden sonra arac gercekten sessizlesti ve yumusadi. Demek ki bakimli golfler hakketten yumusak o kadar da sert degil. Benim lastikler 15" bu arada DUNLOP yeni yazliklarimla gercekten iyi surus kalitesi yakaladim.

Gel gelelim bir tuhaflik mi desem yoksa normali mi bu anlamadim gitti ama tarif etmeye calisacagim.

Gariplik direksiyon ile ilgili. Eskiden daha sertti direksiyon. Manevra filan yapmak iskenceydi. Simdi nedense bakim esnasinda dikkatimi cekti oralarda biryerleri yagladilar filan ve rot basi su bu derken bakimda mi oldu. Yoksa rot-balanstami bir gariplik oldu cozemedim.

Bakimdan araci aldigimda bunu fark etmemistim sanki yine sertti direksiyon neyse. Rot balans icin goturdum yaptilar. Sonra bir denedim duz yolda v.s cok hafif saga cekme vardi ama oyle tam duz yol bulmak da zor oldugundan egimden ve ruzgardandir herhalde. Oyle bariz bir cekme yok cunku.

Ama sanki artik manevra v.s yaparken sag-sol daha fazla cevirmem gerekiyor direksiyonu ya da bana garip geldi alisamadim. Ama su varki direksiyon bariz yumusadi ya. Acaba rot balans mi yam ypailmadi gerektigi gibi. Yoksa tam mi yapmislar olmasi gerektigi gibi :) Sanki biraz bosluk varda ondan yumusamis gibi mi anlamadim gitti.


uzun oldu biraz ama umarim izah edebilmisimdir.
Başlık: Ynt: ROT-BALANS ve Direksiyon Yumusakligi.
Gönderen: Prokizya - 10 Mayıs 2016, 20:15:07
Rot başları değiştiğinden yumuşama olmuştur sonuçta eskidikçe toz vs girince hareket kabiliyeti zorlaşan parçalar.

Yalnız sağa çekme varsa rot ayarını yapan ustanıza tekrar bi götürmenizde fayda var.