vwtr.net

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 9N2 - 9N3 => Konuyu başlatan: kokil - 03 Nisan 2011, 00:23:43

Başlık: acil yardim
Gönderen: kokil - 03 Nisan 2011, 00:23:43
merhaba 2 gün önce 2006 1.4 trendlain aldık otomatik tüplü bugun benzinliğe girdik  lpg aldık cıktık benzinikten 100 metre gittik frene bastım kırmzı ışıkta durmak için durdum yeşl yandi gaz pedalına bastım araba hiç tepki vermedi ne oldunu anlamadım bi daha pedala sonuna kadar bastım gene tepki yok bu sırada araçin stop edip etmedii anlamadım konta kapattım araci p ye aldım tekrar marşa bastım d ye aldım vitesi peedela bastım hiç bi şey olmamiş gibi devam etti yola araç eve gldim bi daha dişari çikım araçi çaliştırdım 100 metre gittim gene araç tepki vermedi gaza basınca konta kapattım tekrar caliştırdım gaza bastım gittim sizce bu neden kaynaklanıyodur ltfen yrdım edin
Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: kokil - 03 Nisan 2011, 19:53:52
bugun araçi caliştirdim p de iken vites 2 sn sonra stop etti bide araç rolentideyken 500 devir de falan oluyo babam rolenti ayari düşük o yüzden stop ediyo dedi bi vida ile rolenti ayarini 1000 e ayarlicani ve sorun kalmicani söyledi sizin görüşünüz ne bu konuda ?
Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: 06onur - 03 Nisan 2011, 20:23:19
hararet müşirin arızalı olabilir, aracın elektronik rolanti ayarını beyin yapar ve birçok yerde bilgi alır Şanzımanda sorrun olmasında sensörler kolay.Önce bilgisayara bağlat hiç bir hata yoksa hararet müşiri çalışma şaklinden dolayı pek hata vermez, Boğaz kelebeğini temizletip, adaptayon yaptır, hararet müşirinide değiştir bence düzelecek.
Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: funkypunky - 03 Nisan 2011, 22:22:08
İlk önce aracın hayırlı olsun. Bende de tüplü polo var. Benim arabada da bu stop etme sıkıntısı vardı ama seninki kadar çok değildi. Bu şekilde kullanman güvenliğin acısından sıkıntılı olabilir.
-İlk önce arabanın stop edip etmediğini anlamak için hemen devir saatine bak. Ben de senin gibi araba durdu mu durmadı mı diye çok terettüt de kaldığım oldu. Devir saatine bakmak en kolay yol.
-Baban bir yönden haklı, rölanti ayarı düşük kalıyor gibi bu stop etmelerde fakat şunu da bilmek gerekirki senin model polonun devrini vida ile değiştiremez.Yazılımsal olduğunu söylüyor ustalar.
Onur'un dediği doğru hararet müşri bu şekilde sıkıntılara yol açabiliyor yada boğaz kelebeği kirlendiği zaman da olabiliyor. Devir saatinde gaza basmadığın halde sabit olmayıp devamlı bir hareketlenme varsa buna işarettir ama bunların hepsi teori. Sen ilk önce volkswagen ustana git ve durumu anlat. Boğaz kelebeğini bir temizlet ve ayarını yaptır. Sonra LPG ustana git, ona da bir ayar yaptır. Fakat bu LPG sıkıntılarında bir gidişte çözeni daha görmedim, ben dahil.

Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: kokil - 03 Nisan 2011, 23:21:03
araçi cok sevmiştik bütün aile ama dün akşam müsafirlikten dönerken babam kullaniyodu yolda karşiya gecmek icin yavaşladi tam yolun ortasinda araba stop etti korktuk yokuş aşagi araşlar hizli gelio hemen araci kapatti p ye aldi bi daha kantaği cevirdi devam ettik allaha sükür bügün sabah dolaşmaya ciktik sorunu biraz daha anlamak icin vites p de iken araci calişitiyoruz stop ediyo . d ye aldin zaman arac rolantide 500 devirde falan geziniyo cok morelimi bozdu bu olay benim aslinda cok istiyordum polo araci ama alali 2 gün oldu ve sorun cikti araçta cok üzüldüm umarim en kisa zamanda hallederiz bu sorunu
Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: 06onur - 04 Nisan 2011, 00:09:56
Yavaşlarken stop etme genel boğaz kelebei kirliliğinden olur
Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: kokil - 04 Nisan 2011, 01:13:18
cok teşekür ederim bilgileriniz icin en kisa zamanda kelebeği yetkili serviste temizleticem teşekürler
Başlık: Ynt: acil yardim
Gönderen: 06onur - 10 Nisan 2011, 00:33:07
Yetkili servis değiştirmeyi tercih edebilir tavsiyem dışarıda güvenilir usta bulman.