vwtr.net

Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: tugberk26 - 24 Kasım 2009, 20:35:59

Başlık: motordan gelen garip ses
Gönderen: tugberk26 - 24 Kasım 2009, 20:35:59
slm boracılar, herkese iyi formlar
ben boramdan da form sitesinden de çok memnunum. ben fırsat bulduğumda siteye ziyaret edip burada bulan arkadaşların tecrübelerinden faydalanıyorum hiç başıma gelmeyen veya duymadığım konuları buradan öğrenip bilgi sahibi oluyorum. herkese teşekkür ederim.
benim ikitane sorunum var umarım beni aydınlatırsınız.
sorunun birincisi 2004 model bora aracımın motoru bir ronaltide çalışırken motor bir kendi kendine bir hızlanıyor bir yavaşlıyor, ronalti ibresi çok azda olsa sabit durmuyor hareket ediyor ve motordan vuv vuv diye ses geliyor (billem anlatabildimmi? ;D)
ikinci sorunum ise atiker marka lpg yi bir yıldır kullanıyorum ve yaklaşık üç ay kadar önce aküyü değiştirdim ancak 2 günü aracıma binmediğimde akü boşalıyor, sanayide ustaya götürdüğümde yaptığı kontroller sonucunda lpg nin beyni aküden bir miktar elektirik harcıyormuş ondan  olduğunu söyledi ama benim pek inanasım gelmedi. 3 ay içerisinde akünün deşarj olması bana mümkümüş gibi gelmiyor ayrıca gece karanlıkta araç hareketsiz haldeyken gaz pedalına bastığımda farlar daha çok aydınlatığını fark ettim. bilmiyorum diğer kulandığım araçlarda böylemiydi bilmiyorum hiç dikkat etmemiştim.
Bu sorunlarım başka arkadaşların başına geldiyse veya sebeplerinin ne olduğunu bilenler forma yazarlarsa bilenler bilmeyenlere anlatmış olurlar yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.  :(
Başlık: Ynt: motordan gelen garip ses
Gönderen: nakres - 24 Kasım 2009, 22:09:27
merhaba

   1.soru:

  boğaz kelebeğiin kontrolü gerekirse temizliği,temiz ise cihaz ile detaylı kontrolü ve tekrardan adaptasyonunun yapılması gerekir...


2.soru

  öncelikle akünün ölçümünün yapılması gerekir  gerekiyorsa şarza bağlayıp şarz etmek gerekir şarz sonrasında şarza cevap vermiyorsa akünün değişimi gerekir akü değişimi ile beraber  cihaz ile elektrik kaçak kontrolü yapılması gerekir buna ek olarakta altarnatör voltajıda ölçülmelidir.

 bahsettiğim kontrolleri yaptırdığınızda sorununuz giderilecektir.

   lpg de voltaj çekecek bir durum olacağını sanmıyorum.
Başlık: Ynt: motordan gelen garip ses
Gönderen: sosyete06 - 25 Kasım 2009, 00:49:08
nakres arkadaım katılıyorummm
Başlık: Ynt: motordan gelen garip ses
Gönderen: tugberk26 - 25 Kasım 2009, 20:53:49
ilginize teşekkür ederim şimdiden iyi bayramlar