Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de  (Okunma sayısı 18385 defa)

Çevrimdışı TuningLINE

  • Polo Community
"Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« : 04 Temmuz 2006, 13:29:58 »


Alman spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche'nin lüks ve safkan sportif arazi aracı kavramına yeni bir boyut getiren başarılı modeli Cayenne'in en güçlü versiyonu olarak yollara çıkmaya başlayan Cayenne Turbo S, Türkiye'de de satışa sunuldu. 521 HP'lik motoruyla SUV'ların en güçlüsü olarak yollara çıkan ve Türkiye'ye ilk etapta 5 adet ithal edilen Cayenne Turbo S'lerin 3 adeti sahiplerine teslim edildi.

Porsche'nin ilk olarak 2002 yılında tanıttığı sportif ve lüks SUV modeli Cayenne'le de yüksek satış rakamlarına imza atma başarısını gösteriyor. İşte bu başarılı modelin en güçlü versiyonu olarak geçtiğimiz yılın son günlerinde tanıtılan Cayenne Turbo S'te Türkiye'de satışa sunuldu. 195 bin 990 euroluk anahtar teslim satış fiyatıyla Doğuş Otomotiv-Porsche tarafından sınırlı kota dolayısıyla ilk etapta 5 adet ithal edilen 521 HP'lik Cayenne Turbo S'ten 3'ü sahiplerine teslim edildi. Legal olarak yollara çıkan en güçlü Porsche modeli unvanına sahip olan Cayenne Turbo S, performanslı SUV'lar arasında en güçlüsü olmasıyla da dikkat çekiyor.

Tasarım açısından Cayenne Turbo S'i diğer Cayenne ailesi üyelerinden ayırt eden unsurlar sadece jantlarla, daha büyük fren disk ve kaliperlerinden ibaret değil. Bagaj kapağında, kapı içi eşiklerde ve orta konsolda yer alan Cayenne Turbo S logoları ve birbiriyle iç içe geçmiş dörtlü egzoz çıkışları fark getiren tasarım unsurları arasında yer alıyor. Aracın standart donanımında ise 8 havayastığı, bi-xenon far sistemi, deri döşeme, hafızalı ve elektrik ayarlı ön koltuklar, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, otomatik klima, Porsche Park Asistanı, PCM (Porsche Communication System) ve Bose marka müzik sistemi yer alıyor. 4.5 litrelik V8 turbo beslemeli motora sahip Cayenne Turbo S, aslında Cayenne Turbo modelinde kullanılan motorun modifiye edilerek daha da güçlendirilmiş bir versiyonuyla donatılmış. İki adet intercooler ve bi-turbo besleme sistemi, daha fazla güç ve tork üretecek biçimde elden geçirilirken, turbo besleme ünitesinin 0.2 bar daha fazla basınç üretmesi sağlanmış. Böylece 1.9 bar'lık maksimum basınçla ani hızlanma isteklerine cevap veren turbo ünitesi, performans verilerinin artmasına yardımcı oluyor.

Cayenne Turbo'nun motoruna göre 71 HP daha fazla güç üreten Cayenne Turbo S'in motoru, 5500 d/d'de 521 HP güç üretiyor. 2750-3750 d/d'de arasında motorun ürettiği 720 Nm'lik tork değeri ise turbo dizel motorların performansına yaraşır bir tork değeri olarak karşımıza çıkıyor. Artan torka ve güce paralel olarak 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 sn'de tamamlayan Cayenne Turbo S, 270 km/s'lik maksimum hıza ulaşabiliyor. Cayenne model ailesinin en sportif üyesi, 80-120 km/s ara hızlanmasını ise 5.4 sn gibi kısa bir sürede tamamlayabiliyor. Sadece 6 ileri vitesli ve direksiyondan kumanda edilebilen Tiptronic S kodlu otomatik şanzımanla donatılan Cayenne Turbo S'in motoru Euro 4 emisyon normlarını karşılıyor ve ortalama 100 km'de 15.7 litrelik yakıt tüketimi değeri sunabiliyor.

Motorun ürettiği güç ise çok diskli elektronik viskoz tipi kavrama vasıtasıyla dört tekerleğe birden aktarılıyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine ait viskoz tipi kavrama, motor gücünün yüzde 38'ini ön tekerleklere, yüzde 62'siniyse arka tekerleklere aktarıyor. Bununla birlikte gerektiğinde motorun ürettiği gücün yüzde 100'ü sadece ön ya da arka tekerleklere aktarılıyor. Yaya olarak tırmanması çok güç eğimleri rahatlıkla çıkabilecek ya da abartılı eğimleri rahatlıkla inebilecek yeteneğe sahip Cayenne Turbo S, firmanın PTM (Porsche Traction Managament) adını verdiği sisteme güveniyor. Porsche'nin üstün çekiş kontrol sistemi, hız, direksiyon açısı ve gaz pedalının konumuna göre uzunlamasına konumlu diferansiyel kilidinin açısını hem de hem ön hem arka aksa gönderilecek optimum tork miktarını ayarlayabiliyor. Bununla birlikte PTM sistemi, ani şerit değiştirmelerde, yüksek hızda gerçekleşen tüm manevralarda ya da karlı ve buzlu zeminlerde yapılan yolculuklarda sürekli olarak sürüş dinamiklerine müdahale de bulunabiliyor. Cayenne Turbo S, yol ve arazi koşullarıyla hıza bağlı olarak ayarlanabilen ve 6 farklı konfigürasyon sunan havalı süspansiyon sistemiyle donatılmış olarak bantlardan iniyor. PTM yani Porsche Çekiş Yönetim Sistemi dışında firmanın PASM adını verdiği aktif süspansiyon sistemi de Cayenne Turbo S'te standart olarak sunuluyor.

Porsche mühendisleri, artan güce paralel olarak fren sisteminde de değişiklikler yapmışlar. Cayenne Turbo'da kullanılan büyük fren diskleri ve kaliperlere yapılan modifikasyonlarla, en güçlü SUV'un fren performansı garanti altına alınmış. Ön fren disklerinin çapı 350 mm'den 380 mm'ye yükseltilirken, arka fren disklerinin çapı da 330 mm'den 358 mm'ye yükseltilmiş. Bununla birlikte Porsche mühendisleri, sisteme kazandırdıkları yeni tasarımlı havalandırma kanallarıyla ısı dağılımını yüzde 10 arttırmayı başarmışlar. Cayenne Turbo S, 20 inç'lik SportTechno tasarımlı alaşım jantlara konumlandırılmış 275/40 ebatlarında yüksek hız lastikleriyle müşterilere teslim edilecek.

Yazı Kaynak : İHA
Resim Kaynak : autoblog

 















http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz

Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2006, 10:47:30 »
asar bizi hocam bu.....

Çevrimdışı TuningLINE

  • Polo Community
Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2006, 09:39:43 »
doğru bizi aşar seyrediyoruz işte ;D
http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz

Çevrimdışı corrado_g60

  • Volkswagen Türkiye
Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2006, 19:14:10 »
evet canlısı goruyorum sureklı.
konyalı bı hemserımızde var sıyah rengı.

Çevrimdışı neco_ua

  • Golf mk II
Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #4 : 31 Aralık 2006, 01:42:30 »
Git gide çoğalıyor bu porsche'ler.
Ayrıca bu firma egzostan anlıyor.
Mükemmel ses veriyor. >:(
II'den ötesi yalan.

Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2007, 21:05:02 »
geçen mart ayında çeşme otobanında bu aracı test sürüşü amacıyla kullanmıştım.mükemmel bir araç.yaklaşık 130-140 km ile ve hatta bu hızın üstünde viraj alıyorsunuz sanki düz yolda ilerliyormuşsunuz gibi bir his veriyor direksiyon. düz yolda ise kadranı 250 nin üstüne çıkarmayı başarım.o an ne yazık ki bir kuş sürüsü geçti önümden ve maalesef bir kuşa çarptım.sürüş bittiğinde zavallı kuşun cansız bedeni hala tampondaydı. :-[

aracın fren sistemi de süper.yardımcı test pilotunu sırarı üzerine fren kökleme denemsi yaptım ama kökleme sadece pedalda kaldı.fren sistemleri makul bir seviyede aracı durdurmayı başardı.üstelik yarı ıslak zeminde...iç aksesuarı konuşmaya hiç gerek yok bence... :sevgi:

kısaca araç hız yaparken sürücü dinliyor,fren yaparken ise kararı kendi veriyor.umarım bir gün sizde test etme şansı yakalarsınız. :sevgi:
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2007, 12:03:51 Gönderen: taner007k »
Saygılarımla...

Taner

Çevrimdışı Dr_EmrE

  • Pre-tuned in Deutschland :)
Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2007, 01:41:23 »
İşallah  :sevgi:

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: "Cayenne Turbo S" Türkiye'de
« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2007, 11:34:01 »
195.990 euro  :o :o :o  kalsın hem bizi aşar, bakmakla yetiniriz bu fiyata tekne alınır yaww...  :saygılar
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)