tanra
|
düzelttim, hakaret yada küfür icerikli bir kelime değildi ama neyse  rica ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nizam
nizam
Otomobili: volkswagen passat 1.6 cl
Eralp seni de alacaklar askere merak etme... :)
|
düzelttim, hakaret yada küfür icerikli bir kelime değildi ama neyse  rica ederim  yazım hitap kuralları...l gündelik hayatta kullandıgımız kelimeleri buradada kullanmak hoş olmuyor sonuçta herkese açık bir site buradan bakmak lazım.. teşekkü ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qb5tp
Kubilay
Otomobili: Polo 6N2 Comf.
|
Arkadaşlar bir radyo öncülüğünde, benzin zamlarını protesto etmek için her sabah 7:45 de flaşörleri yakıp, kornaya basıyoruz. Bilgilerinize...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eroldemir73
Otomobili: 97 model 1.6 AC Polo otomatik
|
Arkadaşlar bir radyo öncülüğünde, benzin zamlarını protesto etmek için her sabah 7:45 de flaşörleri yakıp, kornaya basıyoruz. Bilgilerinize...
Bende o saatde arabadaysam illaki katılıyorum bu eyleme ama başımızdakilerin de pek iplediğini sanmıyorum. Yine de hiç bir sey yapmamakdan iyidir diyip basıyorum kornaya.. Bir şey değil kornayı yakıcaz, birde benzim zamlarından sonra korna masrafı çıkacak 
|
|
|
|
|
|
Haykıracak nefesim kalmasa bile Ellerim uzanır olduğun yere Gözlerim görmese ben bulurum yine Kalbim durmuşsa inan çarpar seninle -------------------------------------------- F E N E R B A H Ç E
|
|
|
freedom
freedom
Otomobili: polo 98 auto
|
valla bi ara bende hesaplamak için yırtınıyordum şimdi uğraşmıyorum kafayı sıyırıcaktım çünki. Geçen yaz arabayı aldığımda 0.140 ytl yakıyordu sudan ucuzdu.  kışa bir girdik ana one nerdeyse 0.200 ytl. Kafayı yedim. Eeeee Bir de bunun benzini var  ? Sonra bir şey farkrttim Yokuş yukarı giderken gaza yüklenirsen lpg bitti sanıp benzine alıyormuş. Lpg yi tekrar açtığımda 20 30 km daha gidiyor. Yani bugune kadar kiölçtüklerim gitiitiiiiii. Lpg ciye söyledim evt abi yapar dediler.  merabbaaaaaaaa dedim içimden :  Şimdi bu yakıt ne kadar yakıyor konusu gerçekten çok karışık lpg liler için diyorum. Kış başka yaz başka rakımdan başka kullanım şekli arabanın ağarlığı hep yokuş yukarımı hep aşağımı. Yani bana kalırsa. Hiç uğraşmayın siz arabanın bakımlarını zamanında yapın gerisi ni düşünmeyin. Enson baktığımda 1 yada ikikişi oluyoruz arabada 33 lt lpg ile 262 km yaptı araba. Ama 3000 devir üstü trafik olmasa.bazen 5200 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deepdragger
|
1-lpg kullanmanın yüzde kjaç avantajı oluyor?
2-0 benzinli poloya işe yarar bir lpg tesisatı kaç paraya kurulur?
3-lpg nin başlıca avantajları ve dezavantajları neler?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yakkir
Yusuf
Otomobili: 2000 HB 1.6 75 Hp BEYAZ POLO
En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır
|
Aşağıdaki linke bir göz atmakta fayda var özelliklle aşağıdaki bölüm çok önemli http://galeri.internethaber.com/gallery.php?id=1200&no=1Yokuştan boşta inmeyin
Yokuş yeterince dikse, gaz vermeden viteste inmek motora giden yakıtın tamamen kesilmesini sağlar. Motor, çalışması için yakıt gerekmediğini algılayarak yakıtı tamamen keser ve bu sayede eğime bağlı olarak sıfır yakıt tüketimiyle inmek mümkün olabilir. Araç boştayken daha çok yakıt tüketir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OZGUR.K
Otomobili: Golf II TD
|
Ama araba vitesteyken mutlaka 1000 devirin üstünde çalışırve bu da boştayken yaktığından daha fazla yakıt harcıyor anlamına gelmez mi?.Boştayken 1000 devir ile çalışıyor.Yani bu yakıttan tasarruf işi biraz ilginç.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alen29
Polo 6n1 1997 101hp 16v 1.4 tek kapı
|
İyide yani devirin vitesdeyken 1000 devirin üstünde olması hatta atıyorum 5000 devirde olmasının yakıtla alakası neki ? mühim olan o devire gaza basarakmı çıkartıyoruz yoksa tekerleklerin motoru çevirmesiylemi o devir oluşuyor yani bi nevi motor freni.
Değilmi ?.
Arkadaşın bahsettiği bu şekilde sanırım.
Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yusufdv
yusuf
Otomobili: VW POLO 2007 Trendline
|
Trendline 2007, 40 ytl ye şehir içi 200 km.Fena sayılmaz ama biraz acemiliğin verdiği yüksek devirde kullanma var. Ekonomik kullanımda 22 ye çıkacaktır. Şehir dışı denemedim daha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suggestion
Oğuz
Otomobili: 16V 6n
|
daihatsu terios 1.5 105 otomatik vites sıfır km araç 40 ytl lpg ile 300 km yol yaptı aklımı aldı
|
|
|
|
|
|
 quattro
|
|
|
nizam
nizam
Otomobili: volkswagen passat 1.6 cl
Eralp seni de alacaklar askere merak etme... :)
|
daihatsu terios 1.5 105 otomatik vites sıfır km araç 40 ytl lpg ile 300 km yol yaptı aklımı aldı yohanes ne din ya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MK-IV 35
|
Ama araba vitesteyken mutlaka 1000 devirin üstünde çalışırve bu da boştayken yaktığından daha fazla yakıt harcıyor anlamına gelmez mi?.Boştayken 1000 devir ile çalışıyor.Yani bu yakıttan tasarruf işi biraz ilginç.
bu şekilde tasarrufun devirle falan alakası yok enjeksiyonlu araçlarda ayağını gaz pedalından çektiğin an devir ne olursa olsun yakıt tüketimi sıfır oluyor. yol bilgisayarı olan bir araçta bunu denersen sıfır tüketim olduğunu göreceksin. şehir içinde bu şekilde kullanmak pek mümkün olmuyor ama özellikle şehir dışında çok işe yarıyor, yakıt epey düşüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suggestion
Oğuz
Otomobili: 16V 6n
|
yaklaşık 1 haftadır benzini bir abimizin tavsiyesi üzerinde lukoil den 95 oktn kurşunsuz alıyorum.Hemde litre fiyatının 5ykr altına..Hergün gidip geldiğim büyükçekmece yolunda 5. viteste rampayı 90kmh ile çıkarken arabanın çekişi düşmez fakat gazda yemezdi 90 da çıkardım yani.Son 3 gündür arabada hissedilir bir çekiş artışı oldu aynı yokuşa 5. vites 80kmh ile başlayıp 110 ile bitiriyorum  Pompacı adam birde benzini yavaş basıyor, hem daha hacimli dolar hemde depoda sıkışma yaratmazmış dediğine göre..Yakınında lukoil benzin istesyonu bulunan herkese denemesini tavsiye ediyorum..
|
|
|
|
|
|
 quattro
|
|
|
polo35
|
aracim servisten cikti bor katkisi da kattirdim bir kac gun sonra km deki yakit tasarrufunu yazacagim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|