2001 ve sonrası Polo kullanıcılarının müzdarip bir sorunu vardı, arka kapı kolon boşlukları vardı fakat içinde ne kablo tesisatı nede hoparlör vardı. Bu durum teyp ne kadar randumanlı ses çıkışı versede 1 çift hoparlör sisteminden çıkan ses 2 çift hoparlör sisteminden çıkan sese ve verdiği akustiğe benzemez diyerek araştırmalara başladım.
İlk etapta hangi hoparlörü alsam diye uzun araştırmalar yaptım, kafamdada hep "insan oğlu hiçbir zaman elindekiyle yetinmez ve daha fazlasını ister" düşüncesi vardı bu yüzden 2 yönlü komponent hoparlör sistemlerine baktım hep ve fiyat/performansı en yüksek olduğunu düşündüğüm JBL GTO6507C serisini aldım. Vw Polo' nun ön ve arka kapı kolon yuvası 16,5 cm bu ebatta hoparlör seçimi yapılmasını tavsiye ederim.
Artık hoparlörler kutuda bir an önce montajının yapılmasını bekliyor fakat nerede, nasıl ve kaç liraya montajını yaptıracağız soruları kafamda dolaşıyor 3 mekan gezdik pek içime sinmedi. Bence arabanıza bir işlem yaptıracağınız zaman gezin dolaşın bu işlem orjinalliğe en sadık kalınan bir yere yaptırılması gereken bir işlem bence.
Arkadaşımın tavsiyesiyle cevizlibağ teknik oto sanayi sitesinde Erol Oto Elektriğe geldik. Gelirken randevu almadık, sabah erken saatte geldiğimiz için hemen montaja başladı Kenan Ustamız. Ustamızdan fotoğraf çekip çekemeyeceğimizin onayını aldım ve elimden geldiği kadar bolca foto çektim. Önce kapı panzotları çıkartılar gelsin fotolar;
Sağ arka kapımız

Sol arka kapımız

Sağ kapıda görüldüğü gibi kolon yuvamız yapışkanlı izolasyon özelliği olan bir madde ile yapıştırılmış. Kenan usta bunu yerinden sökmedi ve
keserek conta görevi görsün diye kenarlarda kalmasını sağladı (sol kapıda) çıkan yapışkanıda direk kaportaya yapıştırdı.

quattro

sadece tek bir ana kolon yeri var sanıyordum.Yinede bitmiş halinin resmini paylaşırsan sevinirim