Polo Boğaz Kelebeği page 23
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 07, 2008, 02:46:41 ÖÖ
70459 Mesaj 4110 Konu Gönderen: 3439 Üye
Son üye: seyran
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Volkswagen  |  Polo ve Lupo  |  Polo Boğaz Kelebeği
Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24 25 Yazdır
Gönderen Konu: Polo Boğaz Kelebeği (Okunma Sayısı 30746 defa)
eroldemir73

Otomobili: 97 model 1.6 AC Polo otomatik

Üyelik Bilgileri
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
Yanıtla #330 : Haziran 26, 2008, 05:32:49 ÖS

boğaz kelebeğinde problem yoksa bence hiç kurcalama, bırak gitsin gittiği yere kadar..
Bu mesajı yazmakta biraz geç kaldın. boğaz kelebeği sorun çıkarttı. soketini sökmeden söküp temizledim.  :tamamdir

Haykıracak nefesim kalmasa bile
Ellerim uzanır olduğun yere
Gözlerim görmese ben bulurum yine
Kalbim durmuşsa inan çarpar seninle
--------------------------------------------
         F E N E R B A H Ç E

rye

Otomobili: 6n2 2001 comf.16v 1.4

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #331 : Haziran 27, 2008, 04:01:28 ÖÖ

boğaz kelebeği adaptasyonu hakkında bilgisi olan var mı?

bluestanbul
ibrahim

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #332 : Haziran 27, 2008, 11:41:54 ÖÖ

bogaz kelebegi temizligi ve adaptasyonu hakkında;

1 - Bogaz kelebegi motordan sökülerek güzelce temizlenmeli, uygun şekilde yerine tekrar montajlanmalıdır.
2 - Temizlenen bogaz kelebeginine rolanti ayarı yapılmalıdır. yapılmassa rolaenti yuksel veya düşük olabilir.
3 - Motor devrini rolentide 9,5 devirde çalişması ve istop etmemesi için motora minumum seviyede hava ve yakıt girişi saglanmalıdır. Bunun için ise ; bogaz kelebeginin en son kapandıgı nokta da minumum seviyede süreklı acık kalması saglanmalıdır.ki buradan sureklı hava girsin ve motaor istop etmesin ..

hassas bir ayardır. bilgisiz kişiler tarafından kurcalanmamalı ..

rye

Otomobili: 6n2 2001 comf.16v 1.4

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #333 : Haziran 27, 2008, 01:55:52 ÖS

bilgiler için teşekkürler.

muratankara

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #334 : Temmuz 03, 2008, 04:22:27 ÖS

Arkadaşlar Merhaba,
boğaz kelebeği çözüm olmayabilir...
aranıza yeni katıldım inşallah hepimiz için faydalı olur.
1998 1.6 Polo Otomatik aracım var. 4 ay önce BRC LPG takdırdım. Takdırdığımdan beri araç yorulduğunda ışıkta beklerken yada dönüşülerde durdugumda stop edebiliyor.stop ederken devir 650 den birden yükseliyor ve düşüyor. Bujiler bobin kablolarını değiştirdim, filtreler değişti fakat çözüm yok. benzinde hiç problem olmadığı için gaz ayarını tekrar tekrar yaptırdım. sonuç aynı.
Ustam polonun bu modellerinin kronik problemi olduğunu ve ancak yeni versiyon beyin alırsam devirin yükselerek problemin çözüleceğini söylüyor. LPG de bu problemi yaşayan yada fikri olan var mı?

Murat.

merthpolo
AFH RedLine 35 EL 342

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #335 : Temmuz 04, 2008, 08:53:27 ÖS

bı benım makıne sorun cıkarmadı galıba 3senedır bende 98 model hala tık yOOok tek mar$ Grin :saygılar

the polo gti`s little brother the 101 ps 1,4litre 16v Sportline
umeyru

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #336 : Temmuz 22, 2008, 02:48:29 ÖS

1999 1,6 8V HB 75 BG AEE motor polom var. Deneyimlerim aşağıda.
1- Araç dönüşlerde yavaşlamalarda stopluyo ve 3-4 marş boyunca gaz da versen çalışmıyorsa sorun kuvvetle muhtemel yakıt pompasını çalıştıran rölededir (sigrta konsolundaki 167 nolu Siemens röleydi galiba). Araba gün gelir hiç çalışmaz, servisi de uzak kalırsa bir Pazar günü 200-250 YTL masraf açar.

2- Araç soğukken ilk marşta zor çalışıyor. Problem büyük ihtimalle hararet müşürü (15-20 YTL)

3- Araç rölantide çalışırken motor devir yapmadığı halde devir göstergesi birden 2000-3000 arasına çıkıyor, sonra 600-650 devre düşüyor (bu sefer motor da düşüyor ama) ve normale dönüyor. Bunu sıkça yapıyor.
Şu anki problem bu, kelebek+adaptasyon/distributor/hararet müşürü/egzoz çıkışı sıcaklık sensörü değiştirilerek denendi. Çözülemedi. Kranktaki bir devir sensöründen bahsediliyor. Motor gerçekte 2000-3000 devre çıkmadığı halde gösterge böyle gösteriyorsa bu da devri ölçen bir cihaz varsa bunun arızalı olduğunu gösterir diye düşünüyorum.

Var mı bildiğiniz böyle bi arıza noktası?

hakanxman

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #337 : Temmuz 25, 2008, 01:07:44 ÖÖ

Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. Benim 98 model polom var ve yaklaşık 2 aydır sizinle aynı sorunları (devir saatinde olan anormal dalgalanma olarak özetlenebilir) yaşıyorum ve 2 kez yolda kaldım,servise her gittiğimde boğaz kelebeği temizlenip 2 gün düzelip tekrar aynısını yapıyordu. Sonra bir gün araba çalışmaz oldu ve bobinde arıza var denildi ve değiştirdik,1 hafta sonra tekrar benzer sorunlar başladı ve tekrar arabayı servise götürdüm, distribütör bozulmuş dediler değiştirdik,şimdi 1 haftadır zaman zaman devir saatinde küçük dalgalanmalar olmakla birlikte eskisi kadar sıkıntı vermiyor. Sanırım bobin ve distribütörün de bu boğaz kelebeği arızalarında akla gelmesi gerekiyor yoksa insan yolda rezil oluyor her ışıkta araba yolda kalıyor. Ama içimden bir his boğaz kelebeği ile işimin bitmediğini söylüyor , hadi hayırlısı. Grin

Mekatronik34

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #338 : Temmuz 26, 2008, 05:00:36 ÖS

merhaba arkadaslar.
Polo lardakı en buyuk problem gercekten bogaz kelebegıdır ama malesef arabanın tekerı patlasa bogaz kelebegınden bılır hal,e geldık Smiley ben cok defa bogaz kelebegı teshsı konulan aracta dıstrutor arızası veya avas ayarı problemı gordum .
benım tavsıyem rolentısınde dalgalanma olan gaz verıp bırakınca rolentıye yakın tekrar gaz yıyormus gıbı olan arkadaslar avans ayarıyla sorununuz cozulecektır eger ustanızın elınde vw nun orjınal test cıhazları varsa bogaz kelebek acısının goruntulendıgı ekranda % baska bır rakam vardır 15ile30 aralıgında bır rakam avan ayrı yaparken o motor yuku degerını %20 de tutabılırsenız rolentınız ok gıbı olur.tabı bogaz kelebegı acısıda 6 olması gerekıyor.deneyen arkadaslar olursa lutfen sonuc alıp alamadıklarını bıze bıldırsınler.

bulu55

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #339 : Temmuz 26, 2008, 05:34:12 ÖS

Merhaba Arkadaşlar;

Benim 2000 6n de aşırı bir rolanti dalgalanması yok 2000 3000 lere çıkıp inmiyor 9.5 civarında seyrediyor farları açtığımda klimayı açtığımda titreme ve stop oluyor. Kelebeği temizlettim yine sorun devam etti. usta kelebek arızalı değişecek dedi. Ne dersiniz sorun kelebek midir? Yoksa söküp sizlerin tecrübelerinizle bir de ben mi kontrol edyim diyorum ne dersiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Mekatronik34

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #340 : Temmuz 27, 2008, 05:54:44 ÖÖ

arkadasım avans ayarını ayarlat.yukarda belırttıgım gıbı motor yukunden dolaayı stop edıyordur aracın muhtemelen avans ayarıyla duzelecektır bogaz kelebegı arızalı olsa her zaman stop eder

bulu55

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #341 : Temmuz 27, 2008, 02:30:04 ÖS

arkadasım avans ayarını ayarlat.yukarda belırttıgım gıbı motor yukunden dolaayı stop edıyordur aracın muhtemelen avans ayarıyla duzelecektır bogaz kelebegı arızalı olsa her zaman stop eder

Teşekkür ederim verdiğin bilgiye peki bunlarda  avans ayarını otomatik olarak boğaz kelebeği yapmıyor mu ? Eğer öyle ise ne güzel 300 ytl boşa gitmez biraz daha bilgi verir misin ustaya nasıl tarif edebilirim teşekkürler.

Mekatronik34

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #342 : Temmuz 28, 2008, 02:52:42 ÖS

bulu 55 merhaba
bu araçlarda bogaz kelebegı avans ayarını yapmaz sadece rolentıyı dengeler ve hava akısmetre olmadıgı ıcın ıçerıye gıren hava mıktarını bogaz kelebek acılma mıktarıyla algılar.sen ustaya gıttıgınde distrıbıtorun 5 alyanlık cıvatalarını gevsetıp klıma acıkken farlar acıkken avans ayarı yapmasını ıste eger test cıhazı varsa cıhazda motoa gırsın oradanda bogaz kelebek acısına baksın tabı klıma ve alıcılar kapalıyken .6 derece olacak eger kelebek derecesı sureklı degısıyorsa motor yuku dedıgımız % lı rakamlar gorunur onu % cıvarına getırsın ve test surusu yapın buyuk ıhtımalle duzelecektır.

bulu55

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #343 : Temmuz 28, 2008, 08:19:58 ÖS

Teşekkürler Mekatronikn 34  gayet açıklayıcı anlatmışsın. Bunu aynen aktarıcam Sağolasın.

muratankara

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #344 : Ağustos 12, 2008, 10:04:39 ÖÖ

Arkadaşlar Merhaba,

1998 1.6 Polo Otomatik AEE serisi aracım var. Araç gazda çalışırken rölantide beklediğimde devir dalgalanıp STOP ediyor. Boğaz kelebeğinden olduğunu tahmin ediyorum.

Ankara da tavsiye edeceğiniz bir usta var mı? Kimse anlamıyo bu problemden. Boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptıracağım.

teşekkürler...

Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24 25 Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: