volanı ciddi anlamda deforme edebilmek için her gün sert kalkıp 3-4 ay boyunca o tarz binmeniz gerekir.normal binen yada arada sırada kendine adrenalin yapanlar için en az 1sene sorunsuz binilir...canların araçta sorun yaşamadık mesela tek sorun sanırım 6ay kdr kullanıldı ama nerdeyse her gün adrenalin yapıldı volanda 1.5 mm yuva oluşmuştu içeriye doğru...ciddi yüklü araçlarda ciddi kalkılırsa zaten en fazla 20 kere kalkarsınız sonra yenilemek gerekir...ilk takıldığında aracı titretmeden kafa çıkararak kullanırsanız ilerdede titreme yapmaz kolay kolay ona göre alışır...
poloların hastalığı ztn bu debriyaj:) ben 2 ay oldu değiştirdim luk taktık babamla birlikte:) gayette memnunum, hatta birkaç arkadaşımıza daha taktık yine başka forumdan onlarda ztn adreslerini değiştirdiler sonrasında:) bunların dışında başka bi olay daha var babm debriyaj değiştirirken pololarda volantıda taşlattırıyo isteyen.kendi arabasındada sürekli böyle kullanmış benim aracımada aynısını yaptı ve diğer kullanan insanlardanda hiç şikayet gelmedi.bu ne işe yarıyor dersek baskı balatanın ömrünü kullanıma göre ortalama 10- 15000 km uzatıyor:) fiyatlar hususunda mahsur olabilir belki isterseniz pm atarsanız bende özel msg atarım.
merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım... bende 98 model klimalı POLO var. Arabaya parça alacağım. orjinal parça almayımı tercih edersiniz yoksa orjinal parçaya yakın bir ürünmü almak istersiniz.. Servise gittim Baskı Balatası için yaklaşık 500 YTL çıkardılar(parça+işçilik). ama internetten parça 155 YTL buldum. işçilikte 150 YTL olsa 300 YTL tamam. ne yapmalıyım. internetteki parçalara güvenilebilirmi?
Tüm POLO'culara merhaba.Siteye yeni üye oldum 2000 model 1.6 HB polo sahibiyim arabayı Nisan ayında aldım.Arabayı aldığımda 35.000 Km de ve çok temiz kullanılmış.37.000 Km deyim şu an debriyajda çok fazla bir sıkıntısı yok. Tamirci arkadaşımın dediğine göre debriyaj ayarı manuel yapılamıyor ve kendisini otomatik olarak ayarlıyormuş.
hafta sonu kilyos yapayım dedim. arabayı kumsala sapladık. çıkarırken de bir sürü pati ve debriyaj kokusu içinde çıkarabildim. şimdi ise debriyajı tam bırakma sırasında sarsılıyor araba. birinci ve ikinci viteslerde tırr tırr diye sarsılarak sanki diş atlıyormuş gibi kavrıyor. Necdet ustamın yolu gözüktü. Debriyaj baskı balata veya bilye den şüpheleniyorum. Kış masrafına erkenden başlıyoruz. Hadi hayırlısı.
polonun orjinal deb sti valeo markadır sonradan sach ve luk kullanmaya başladılar fiyat farkı yoktu geçenlerde sordum aksarayda 140 ytl civarında bulabilirsiniz.