Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi  (Okunma sayısı 10733 defa)

Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« : 21 Ağustos 2007, 21:14:08 »
Arkadaşlar, 2000 model 1.4 Polo Trendline arabam var, aracım özellikle istanbul trafiğinde uzunca süre dur / kalk yaptıktan yağ göstergesi yanıp sönmeye başlıyor... Bu durumu 2. ya da 3. vitese taktıktan sonra diğer bir ifadeyle hızlandıktan hemen sonra yağ göstergesi sönüyor. Sizce bu sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. 1 hafta önce önce de aracımın motorundan her vites değiştirişimde ses geliyordu bilyeler değişti ve şanzuman yağı değişti ses halloldu. değerli fikirleriniz için Şİmdiden teşekkürler.

Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2007, 22:28:22 »
Öncelikle aramıza Hoşgeldin, Forumda aktif olman dileği ile...

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslar en yakın zamanda görüşlerini paylaşırlar.

Çevrimdışı blue_polo

  • blue_polo
Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2007, 01:36:46 »
dostum aynı sorunu bende yaşadım aracın önce motor yağını değiştirtirdiler sonra bilgisayara bağlayıp söndürdüler ondan sonra hiç bir sorun yaşamadım hatta göstergede SERVİCE OIL yazıyodu yetkili servise gösterirsen en sağlıklısı bence  kazasız belasız cezasız sürüşler   ^^OTOMOBİL AŞKINA^^
blue_polo

Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2007, 22:19:59 »
Aracı servise götürdüm ve YAĞ POMPASI problemi olduğunu söylediler bu problemin ise devam ettiği sürece ve de kullanmayı sürdürdüğüm sürece aracın motorunu dağıtabileceğimi ilettiler...Kısacası şok oldum aracım daha yeni 100.000 km ye geldi...! Bu yağ pompası bu kadar çabuk arıza yapabilir mi!??
Arkadaşlar eğer doğru ise Yağ Pompası olayını ciddiye almalılar...

Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2007, 01:29:03 »
biraz geç oldu okur musun bilmem ama , sen yağ ve yağ filtesini değiştir , uygun olmayan ölçüde yağ koyulmuş olabilir , yada yağ değişim zamanı geçmiştir, trafikte dur kalkta yağ sıcaklığı artıyor , basınçta düşüyor, yağ lambası yanıyor, yağ müşürüde düşük bi ihtimal ama yağ pompasını değiştirmeden önce bunları bir denemelisin.

Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2008, 00:38:39 »
arkadaşlar fazla söze gerek yok kankim izmirde doğuş otomotivde çalışıyor ve polo ların 95000 i geçtikten sonra rutin arızasının yağ pompası olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.kendi arabamda aynı şekilde daha hiç lamba yanmadı 105000 de ben yanmadan değiştirmeyi düşünüyorum.arkadaşımda 2001 trendline var onda yandı yağ olayı çok sakat motor yanabilir maz allah o yüzden siz bilirsiniz ama hiç riske girmeyin bence

Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2009, 21:54:57 »
selam kardesim..ayni ariza benim ventomda var..yag pompasini degistirdim...yag filtresini degistirdim...hava filtresi dediler degistirdim..ama sorun hicbirinde cikmadi...geriye kalan tek ihtimal var...MUSIR denen lanet olasi parca... belki tr de 5 ytl dir..ama inan tr parasi ile 5 ytl lik masraf benim gibi titiz arac sahibine 1.2 milyara mal oldu..sana GERCEK BIR DOST tavsiyesi...Gozunle gormedigin bir arizaya...EN UCUZ parcadan kontrol ederek basla..)
gecmis olsun..sonucu bize yaz..
ama benden bir samimi itiraf...YAG POMPALARI hemen hemen butun araclarda OMURLUKTUR..yani degismesi gerekmez..ama yinede temkinli ol....ALLAH kimseyi tamircilerin (adi olanlarin) eline dusurmesin..
Feyzimiz Nil Gibidir ! Fakat biz seninle Dicle ile FIRATIZ..

Ynt: Polo 1.4 Trendline Yağ göstergesi
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2009, 00:21:19 »
Merhaba, benzer problemi bende yaşadım. Bilhassa motoru sıkıştırdığınızda (uzun süreli yol alma veya dur-kalklarla) yağ lambasının yanıp sönmesinin bir sebebi de karterdeki yağ filtresinin tıkanıklığından olabilir. Nitekim motor yağını değiştirdikten yaklaşık 1000 km sonra yağ lambamın yanıp söndüğünü gördüm ustamla görüştüğümde sebebin karterdeki yağ filtresinin kirlenmesinden olabileceğini bu sebeple yağ pompasının motora yağ yetiştirmekte zorlanabileceğini söyledi. Ustam filtreyi söküp temizledikten sonra problem düzeldi ve bir daha da tekrarlamadı. Umarım faydası olur...