Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Temmuz 27, 2008, 03:44:57 ÖÖ
68541 Mesaj 3856 Konu Gönderen: 3245 Üye
Son üye: design26
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Volkswagen  |  Polo ve Lupo  |  Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği (Okunma Sayısı 898 defa)
COBIO

Otomobili: Wolksvagen Polo Clasik Comfortline 1.6 100 BG

Polo Kardeşliği...

Üyelik Bilgileri
Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği
: Nisan 13, 2008, 12:16:20 ÖS

Herkese iyi günler umarım birazdan okuyacağınız sorun ile ilgili bilgi sahibisinizdir,  bana ve benim gibi benzer sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

2000 model vw POLO Clasik Comfortline  1.6 , 100 bg Aracım var, bu arabayı alalı yaklaşık 6 ay oldu Birkaç gün önce motorunu kontrol ettiğimde daha önce görmediğim bir problem ile karşılaştım.

aşağıda resminide gördüğünüz gibi boğaz kelebeği ile hava filtresinin arasında bulunan hortumun yağ kapağı  ile birleşen uzantısının yırtık olduğunu farkettim ve bu hortumu çıkararak söktüm. Şu an Şırnak ilinde Mecburi Görev yaptığımdan ve burda bu parçayı bulamadığımdan yırtık kısmı tamir ettim. Eski halini ve yeni halini aşağıda görüyorsunuz.

eski hali
-yeni hali

2. DURUM : Daha sonra boğaz kelebeğininde kirli olduğunu farkettim ve adaptörünü sökmeden içini temizledim sadece ön taraftan temizlenenebildği kadarıyla temizledim. aşağıda gördüğünüz gibi
son olarakta tekrar sökülen parçaları monte ettim....

eski hali
-yeni hali

Daha önce devir saati 10 da idi yani 1000 devirde rolantide çalışıyordu amma bu işlmeden sonra devir saati rolatinde iken sürekli hareketli oldu yani araç ilk çalıştığında bazen 1000 devirde bazen 2000 devirde çalışıyor bir müddet beklediğinde 1000 devirden 1500 e veya 2000 devire çıkıyor veya tam tersi iniyor...
seyir halinde iken özellikle 1. viteste iken araba aniden hızlanıyor veya yavaşlıyor.

SİZDEN ÖĞENMEK İSTEDİĞİM ŞEYLERİ SIRALAYACAK OLURSAM

1 . Boğaz kelebeğinin adaptörünü sökmedilğim halde adaptasyon gerekiyor olabilirmi Huh?

2. devir saati gaza basmandığım halde neden böyle harektli oldu Huh? (kendi kendine ibre yükseliyor düşüyor)

3. borunun patlak yeinden hava filitresinden geçmeden dışarından kirli hava ile birlikte toz toprak içeri girmiş bu ne gibi sorunlara yol açar??? (yağ kapağını açtığımda içeride bariz şekilde toz birikimleri görünüyor)

4. Boğaz kelebeğini bozmuş olabilirmiyiz boğaz kelebeği bozuk ise arabada ne gibi sorunlara yol açar Huh?

sormak sitediklerim bundan ibaret umarım ayrdımcı olursunuz şırnakta görev yapıyorum bu nendele danışabileceğim doğru düzgün usta yok Volkswagen servisi hiç yok
ilginize şimdikten teşekkürler.....

ARAÇ 2000 Model Polo Clasik Comfortline 1.6   100 bg araçtır

Polo Kardeşliği...

VWci

Üyelik Bilgileri
Ynt: BOGAZ KELEBEĞİ ÇOK İLGİNÇ BİR SORUN
Yanıtla #1 : Nisan 13, 2008, 12:26:48 ÖS

Selamlar COBIO, eger gaz kelebegini sokmediysen fisini cikarmadiysan ayara gerek kalmiyor. Polo classic hangi motora sahip 1.6 75 lik mi 1.6 100 luk mu?

ozmo

96 Polo 1.6

Üyelik Bilgileri
Ynt: BOĞAZ KELEBEĞİ --> ÇOK İLGİNÇ BİR SORUN
Yanıtla #2 : Nisan 13, 2008, 07:46:56 ÖS

bence adaptasyton sorununu çözebilir ama bazen boğaz kelebeği temizliğinden sonra bir süre yüksek devirlere çıkabiliyor biraz kullandıktan sonra düzelebilme ihtimali var ikinci eğer yağ kapağını açtığında içinde toz toprak görüyorsan bence yağ ve filitreni değiştirmeni öneririm ama yağı boşalttıktan sonra bazı ustalar ince yağ koyup aracı bir süre rölantide çalıştırarak içini temizleme yoluna gidebiliyorlar bunuda genellikle eski ustala yapıyor sonra ince yağıda boşalttıktan sonra filitreyi değiştirip yeni yağı dolduruyorla bu bir çözüm olabilir ustana bir danış istersen.

sortie34
.::ABDULLAH::.

Otomobili: green NNNNNN

8v neyime yetmiyor ;)

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #3 : Nisan 13, 2008, 08:22:40 ÖS

Kelebeğin fişlerini çıkarmadıysan bişey olmaz bir süre devir oynama yapar ama düzelir bendede oluyor.Bencede arabnın yağını ve filtresini değiştir.

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
mutlu2003

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #4 : Nisan 13, 2008, 08:59:43 ÖS

ya cobıo en yakın servis diyarbakırda bence bi git orda bilgisayarda ayarlat fazla pahalı değildir,

serdar34

Üyelik Bilgileri
Ynt: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği
Yanıtla #5 : Nisan 15, 2008, 08:48:02 ÖS

benzer bir sorun bende yaşadım servise götürdüm aracımı bende kendim temizlemiştim servis dikkat edilmezse böyle sorunlar la karşılaşılabileceğini söyledi kendileri yeniden söktü ve temizledi diye gatırlıyorum birde bilgisayara bağladılar şimdilik sorun yok  :tamamdir

alleyesonme
Aydın

Hatalarım stilimdiR!..

Üyelik Bilgileri
Ynt: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği
Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2008, 10:23:34 ÖS

abicim bende de aynı sorun var ozellikle kış günlerinde cok oluyro 1  2  defa serwise götürdüm gaz kelebei deişecek dediler  ama fiatı biraz limoni olunca deiştirmedim öle binmeye aşıtım o gaz werdikce bende veriyom bazende düşüyor devir bende gaz werip yükseltiyorum euehue anlaşıyoruz aramızda ama  imkanın warsa deiştir olmadık yerde sorun cıkarır kazaya maal verir

Sayfa: [1] Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: