Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 17, 2008, 02:34:23 ÖS
58963 Mesaj 3405 Konu Gönderen: 2992 Üye
Son üye: golf IV
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Volkswagen  |  Polo ve Lupo  |  Arka silecek su fışkırtma
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Arka silecek su fışkırtma (Okunma Sayısı 319 defa)
eroldemir73

Otomobili: 97 model 1.6 AC Polo otomatik

Üyelik Bilgileri
Arka silecek su fışkırtma
: Mayıs 09, 2008, 03:23:37 ÖS

Selam arkadaşlar
Ek resimde de görüleceği üzere işaretlediğim bölgede arka cama su fışkırtmaya yarayan nasıl bir parça var ve bunu nereden bulurum. Benim oradaki parça kırılmış herhalde ben arka camı temzilemek istediğimde su fışkırttığımda su dim dik arka tarafa en az 4-5 metre fışkırtıyor. Bir tane başka bir polo ya bakma şansım oldu. orada benimkinden farklı bir parça göremedim. Ama benim su dim dik arkaya gidiyor. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Bu sorun geçen gün acaip işime yaradı. Beni resmen çileden çıkartan taksiciyi  bu silecek suyu ile resmen çileden çıkartım. gerçekten çok komikti. En sonunda  adam ara bir sokağa dalıp kaçtı. Keşke kaçmasyadı :bekleriz: :bekleriz:

Bu arada Mete arkadaşımızın yolladığı sticker'a dikkatinizi çekerim. Beyaz arabaya çok güzel oldu. Kendisine bir kere daha çok teşekkür ederim.

Haykıracak nefesim kalmasa bile
Ellerim uzanır olduğun yere
Gözlerim görmese ben bulurum yine
Kalbim durmuşsa inan çarpar seninle
--------------------------------------------
         F E N E R B A H Ç E

yakkir
Yusuf

Otomobili: 2000 HB 1.6 75 Hp BEYAZ POLO

En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır

Üyelik Bilgileri
Ynt: Arka silecek su fışkırtma
Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2008, 03:36:10 ÖS

Suyu fışkırttığına göre tahminimce sistem çalışıyor.resimden tam göremedim ama bu parçanın ucu kuş gagası gibi camdan tarafa doğru basık bir çıkıntısı var ve arka tarafın önünü kapatarak suyun arkaya değil de cama atmasını sağlıyor.Büyük ihtimalle sizin parçanın o çııkntı kısmı kırılmış..O gaga gibi çıkıntıyı plastik bir malzemeden yapmaya çalışıp oraya kuvvetli bir yapıştırıcı ile monte edebilirseniz sorun hallolabilir.
Mümkünse onun tamirine çalışlacaksınız yoksa yenisini alıp takacaksınız

eroldemir73

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2008, 03:59:12 ÖS

Sizin arabada kuş gagası gibi bir çıkıntı var demek. Öyle bir parça üretebileceğimi düşünüyorum.
O zaman benim örnek olarak baktığım poloda da aynı sorun var.  Cheesy Zira o aracında bu parçanın ucu düzdü.  Suyun çıkış hortumunun ucu aynen benim ki gibi duryordu.

F E N E R B A H Ç E
yakkir
Yusuf

Otomobili: 2000 HB 1.6 75 Hp BEYAZ POLO

En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2008, 04:16:21 ÖS

Sizin arabada kuş gagası gibi bir çıkıntı var demek. Öyle bir parça üretebileceğimi düşünüyorum.
O zaman benim örnek olarak baktığım poloda da aynı sorun var.  Cheesy Zira o aracında bu parçanın ucu düzdü.  Suyun çıkış hortumunun ucu aynen benim ki gibi duryordu.

Şimdi gittim bir daha baktım,değindiğim gibi bir çıkıntı var birde plastiğin içinde suyun çıktığı ucu delikli metal memenin yönü arka cama doğru bakması lazım.
Ben genelde arabayı kendim yıkarım istasyonlarda falan yıkatmam.Zorda kalırda su tutturmak durumna olursam kesinlikle yıkama fırçası kullandırmam sadece uzaktan tazyikli su tuttrurum.
Genelde yıkama yapanlar iyi fırçalayayım diye fırçayı hart hurt  sürterken o gaga gibi çıkıntılı parçayı kırıyorlar çoğu arkadaş bu durumdan mağdur olmuştur.

eroldemir73

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2008, 04:28:48 ÖS

Tavsiyeleriniz için teşşekkürler. Benim için arabaya kadar gitmenizede ayrıca teşekkür ederim.  En kısa zamanda sağlam bir polo bulup parçayı tam görücem, ona göre kendimin üretebileceğimi düşünüyorum ama kötü görüntü oluştururusa parçayı bulmaya çalışırım..

F E N E R B A H Ç E
volksport
Volksport - Eralp

Otomobili: 6N 1.6 75ps

34 VE 6241

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2008, 05:58:42 ÖS

Memenin yönu kaymıstır,bi şeklide memeyi cam yönüne dogru ceviriniz, parça uydurmaya gerek yok aksarayda o parçanın orjinali 3 ytl civarı zaten, cok fazla kırılan bir malzeme oldugu için parçacılarda yeteri kadar fazlasıyla var hiç bişey uydurmaa ugrasma 3 ytl bişey değil...

Resmi olması gerek bende eklerim birazdan...

volksport
Volksport - Eralp

34 VE 6241

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2008, 06:04:32 ÖS

Bude benim silecek kapağımın  kırık hali idi...Aslında su fışkırtma memesinin burdaki gibi gözukmemesi gerek önden bakınca, değiştirdik oldu bitti..

Bu da 3 ytl lik bahsi geçen kapak

Bahsi geçen konunun kaynağı eski konulardan; http://www.vwtr.net/forum/polo-ve-lupo/polo-6n-lerdeki-arka-silecek-kapagi-sorunu-t1227.0.html;msg13052#msg13052

sortie34
.::ABDULLAH::.

Otomobili: Mercedes O 345

\__\==W==/__/

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2008, 10:04:29 ÖS

Eralp galiba arkadaşın bahsettiği parça bu değil bunun su fışkırtmayla bi alakası yok su sıktığında arkaya doğru atıyormuş suyu bence toplu iğne takıp ayarladığımız meme kırılmış ve direk arkadaki arabaya fışkırtıyor geçenlerde silecek sistemini sökerken görmüştüm o meme yeri bağlantılı bir parça yedeği biraz zor bulunabilir ama ucuna kaportacıda ince bi kaynak yaptırabilirsin sonrada o plastik (3 ytl'lik) parçayı takabilirsin .

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
KemalSume

Otomobili: Polo 1.6 HB

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2008, 10:48:33 ÖS

Dostum senin arabanda benimkiyle aynı sorun var. Ucunda bi parça daha olması lazım o kırılmış. Alacaktım 1.5 sene önce 45 YTL falan dedi BOSCH servisi ve takmak için de bagajın iç döşemesini sökecekti vazgeçtim. Çok sık su attırmıyorum bu yüzden şu an sorun yok. O ucundaki çıkıntıya serum hortumu bağlayarak dış muhafazanın içine monte ettim ama su o kadar tazyikli ki serum hortumunu kelepçelesen bile tutması çok zor.. Ben de sıkıldım ve vazgeçtim ama uğraşırsan o çıkıntının ucuna bi serum hortumu tak ve serum hortumunun ucunu cama gelecek şekilde sabitle. Böylece döşeme vb sökülmeden kendin bi çözüm bulabilirsin.

Bahar senin içinde, götürürsün gittiğin yere...
volksport
Volksport - Eralp

34 VE 6241

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2008, 11:59:53 ÖS

Hortumu silikonlarsanız kıpırdamaz bence...  Wink

Memenin olduğu yer kırıksa dediğiniz gibi heryer sökülecek ugrastırır... Ama arkadasın kapağıda kırık, Kronik 6N sorunu zaten   Smiley

ozmo

96 Polo 1.6

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2008, 12:16:59 ÖÖ

ucundaki parçayı satıyorlar benimkide kırılmıştı 15 ytl civarında olması lazım herhangi bir vw parçacısında bulabilirsiniz.

KemalSume

Otomobili: Polo 1.6 HB

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2008, 10:19:54 ÖS

Bende de yoktu iki sene önce 5 YTL vermiştim. Eralp'in dediği gibi silikon sorunu çözebilir denemek lazım. Ya da güçlü bir yapıştırıcıyla geçirip dışını silikon yapmak vb..

Bahar senin içinde, götürürsün gittiğin yere...
eroldemir73

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2008, 10:46:26 ÖÖ

o parçaya hayatta çok para vermem. Bakarım araştırı bulurum parçayı, çok para derse yaparım ben onun yenisini.. Mayıs sonunda izine çıkıcam. biryerede gitmeyeceğim için bol bol araba ile uğraşıcam. bakım yapacağım..
o zaman uğraşır yaparım ben o parçayı..
Yanlız benim örnek olarak baktığım polodaki parça Eralp arkadaşımızın gösterdiği parçaya benzemiyordu. yuvarlak bir parçaydı.

F E N E R B A H Ç E
alen29

Polo 6n1 1997 101hp 16v 1.4 tek kapı

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2008, 10:56:25 ÖÖ

meme 18 ytl
kapak 3 ytl

volksport
Volksport - Eralp

34 VE 6241

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2008, 09:01:52 ÖS

Yanlız benim örnek olarak baktığım polodaki parça Eralp arkadaşımızın gösterdiği parçaya benzemiyordu. yuvarlak bir parçaydı.

Kapak standart... POLO 6N modelinde farklı bir kapak yok... Kelepçe gibi olan bölüm sileceğin direğine oturuyor...

Sorun değil madem cennet mahallesindesin beraber hallederiz gelince...  Wink Komşum çıktı ya...

Sayfa: [1] Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: