bende de 2000 model polo classic var. 45 lt depo var. kapağın ordaki düğmeye basınca 6-7 lt civarı daha alıyor. pompacıya sordum yedek deposu nerde diye işte boş olan borular falan iyice doluyo dedi yedeği o oluyomuş. (pompacının yalancısıyım) bu arada benzin ibresinde ışık yokmuş ilk aldığımda denemiş yanmayıp yolda kalmıştım geçende 45.000 bakımı için servise soktum baktırdım ışık yok dediler ibre kırmızı işarete geldiğinde bilki ışık yandı. gerçi yolda kaldıktan sonra korkudan çeyreğin altına düşürmüyorum artık benzini bu arada hoşgeldin.. benim araç bakım öncesi 55 lt ile 650 km gitmişti. bu da 100 km de ortalama 8,4 lt yapıyor. bakımdan sonra denemedim ama izlenimim yakışı düştü gibi
konuyu baştan aşağı okudum bu yedek depo olayı zaman zaman tartışılıyor forumlarda tamam + olarak benzin doldurulabiliyor fakat arada bir arkadaşımda güzel demiş genleşme kabı diye söylemiş hep uyarırlar gırtlağına kadar doldurmayın diye dediğiniz düğmeye basıyorlar fısss yapıyor içindeki hava çıkıyor sonra doldur ne kadar alırsa yani bende onu senelerdir genleşme kabı diye biliyorum her hangi bir iddiamda yoktur
VW Polo 6n2 1.4 16V 75 - AUA
Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz.
konuyu baştan aşağı okudum bu yedek depo olayı zaman zaman tartışılıyor forumlarda tamam + olarak benzin doldurulabiliyor fakat arada bir arkadaşımda güzel demiş genleşme kabı diye söylemiş hep uyarırlar gırtlağına kadar doldurmayın diye dediğiniz düğmeye basıyorlar fısss yapıyor içindeki hava çıkıyor sonra doldur ne kadar alırsa yani bende onu senelerdir genleşme kabı diye biliyorum her hangi bir iddiamda yoktur
Evet arkadaşlar,Polonun kullanma klavuzuna bugün bakabildim.Benzin doldururken pompa tabancası otomotik olarak atana kadar doldurulması ve daha fazla benzin alınması durumunda(yedek depo adı verilen genleşme tankının düğmeye basılarak doldurulması olayı) benzininin ısınma durumlarında taşma olacağından tavsiye edilmiyor. Ayrıca araçta sürekli benzin tükenmesine yaklaşana kadar binilmemesi bu durumda ilerde konvektöre( olan araçlarda) zarara yol açabileceği yazıyor.Daima belirli bir seviyeye gelindiğinde yakıt alınması öneriliyor.
daha bugun depoyu doldurdum 97 model polo 1.4 sportline.45+10 55 litrelik depoma 52.5 litre aldim bakalim ne kadar yakacak ve ne kadar yol alacagim.bu yedek depo benim aracta 10 litreymis oyle dediler yani toplamda 55 literlik bir polom var oldukca iyi
Haykıracak nefesim kalmasa bile Ellerim uzanır olduğun yere Gözlerim görmese ben bulurum yine Kalbim durmuşsa inan çarpar seninle -------------------------------------------- F E N E R B A H Ç E
boğaz kelebeğini temizlettir eğer temizlettirdikten sonra yine aynı şekilde sorun devam ediyorsa 300 ytlye taktırılıyor yenisi bendede aynı sorun vardı
hehe arkadasım zeynep yanlış yere yazdın sanırım boğaz kelebeğinealakysa ) neyse alışırsın sanırım ben tam 430 ytl verdım bu boğaz kelebeğine:( bu araba bana pahalıya patladı abi yaptığım masrafa ınat onumuzdekı bı 3 yıl bıneceğim bu araca