Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: yakıt tasarrufu için hangi devir aralıklarında vites değiştirilmeli?  (Okunma sayısı 2873 defa)

arkadaşlar benzinli polom var yeni zamlarla birlikte 45 kurus yakıyo aynı arabadan kullanan arkadaşlara soruyorum benmki 30 kuruş yakıyo diyolar acaba ben mi yüksek devirlerde kullanıyorum 3.000 deviri de geçmiyorum önerisi olan var mı?

her aracın optimum deviri farklıdır. bir devirden sonra  pedala az az bastıkça araç cevap vermeye başlıyorsa yani pedalın altında boşluk hissedilmiyorsa o deviri başlangıç al. o devirde araç en az yakar. mesela bende 2000 devir.
sonra bir de devir yükseldikçe, bir devirden sonra araç bağırmaya başlar ama hızda ani değişiklikler olmaz. o da artık çok yakan devirdir. o da bende 3000 devir.

benim aracım dizel. ama benzinlide farklıdır. mesela hitler motorlar 3000-4000 aralığında max performans veriyor. üstünde kullanmak çok yaktırır, ama altında kullanmak da çok yaktırabilir. mesela yokuş çıkarken araç devirsiz giderse  bayılır ve gene çok yakar.

önemli olan aracı devirinde kullanmaktır. o da alışmaya bağlıdır. bence sen bir de LPG taktırmayı düşün yokse benzinle baş edemezsin.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı 06Berkay

  • Otomobil
    2018 Volkswagen Passat 1.4 TSi Trendline+ (Işık Paket + Sürüş Paket)
    Şehir
    Ankara
mustklc ye katılıyorum LPG taktırmalısın
2018 Volkswagen Passat 1.4 TSi Trendline+ (Işık Paket + Sürüş Paket)
2019 Opel Astra Edition Plus+ & 2017 Opel Mokka X Enjoy 1.6 FWD & 2014 Opel Astra Classic III 1.6 Essentia Konfor Paketli