Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Kapılar ve camlar kendi kendine neden açılır?  (Okunma sayısı 13420 defa)

Kapılar ve camlar kendi kendine neden açılır?
« : 26 Mayıs 2010, 22:40:19 »
Arkadaşlar. 2004 model basic line Polo sahibiyim. Geçen hafta aracı yıkatmak için bıraktığımda aracın üzerine su tutmaya başladıktan bir süre sonra aracı yıkayan kişi yanıma geldi ve arka camın biraz açık kaldıığını ve içeri biraz su girdiğini söyledi. Gittim hemen kapattım, sonra yıkamaya devam etti. Aracı evin önüne getirdikten sonra yukarı çıktım ve yarım saat sonra geldiğimde, önce uzaktan kumandanın düğmesine bastım ve kapının açık olduğunu farkettim sonra yaklaşınca ön camların da açık olduğunu gördüm. İlk başta kendi kapatmayı unuttum zannettim fakat aracı kilitleyip tam eve çıkacakken kapıların kendiliğinden açıldığını farkettim. Merkezi kilit otomatiğe bağlamış sürekli kapıları açmaya çalışıyor. Kapı açma işlemi bittikten sonra da bir güzel camları indiriyor. Oh mis gibi.. gel direk otur arabanın içine. İlk farkettiğimde hemen sanayiye gittim, yakında servis yoktu. Söküp bağlantılara baktılar, alarmı ve kumandayı iptal ettiler. Alarmı iptal edince önce oldu zannettilk ama sonra yine tekrarlayınca alarmdan da olmadığını farkettim. Aradan bir gün geçtikten sonra bir daha olmadı. Neden böyle olmuş olabilir? Aracın içine giren sudan olduğunu zannediyorum ama bu kadar az sudan etkilenmiş olabilir mi? Ya da başka bir sorun mu var? Gecenin yarısında yine kendi kendine açılacak diye uykum kaçıyor.

Ynt: Kapılar ve camlar kendi kendine neden açılır?
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2010, 23:30:39 »
Bana da öyle bir sorun olmuştu.hatta burada konu açmıştım.yıkatırken içine giren sudan dolayı hiç açılmadı benimki.daha sonra birden kendiliğinden düzeldi.sanırım bir kısa devre olmus olabilir senin araçtada.
Bilseydi Mecnun VW sevgisini severmiydi Leyla zillisini :)http://www.ressim.net/upload/dc0c4351.jpg

Çevrimdışı 06onur

  • Otomobil
    golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Kapılar ve camlar kendi kendine neden açılır?
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2010, 20:17:37 »
kapıda elektronik kart var su gitmiş demekki. Kapıya anahtarı takıp açık konumda 2snden fazla beklersen cam açıyor. O çalışmış.Şimdi normalse birşey olmaz. Elektronik kartta korozyon olmuştur. En fazla olacak 4-5 seneye bozulur. Sistemin tamamının Çıkması 150tl.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 20:17:56 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Ynt: Kapılar ve camlar kendi kendine neden açılır?
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2010, 20:24:08 »
elektronikçi zımparalayıp , bağlantıları lehimleyip tekrar takarsa düzelir sanırım
Araba binmek içindir..

Ynt: Kapılar ve camlar kendi kendine neden açılır?
« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2012, 12:28:53 »
ŞOFÖR KAPISIYLA ARAÇ KAROSERİNİN (MENTEŞELERİN ORDAKİ PLASTİK HORTUMUN İÇİNDE BAĞLANTI KUTUSU GENELLİKLE SU ALDIĞI ZAMAN OKSİT YAPAR .PARÇANIN KURTARILACAK HALİ KALMIŞSA  AÇILIP SÖKÜLÜP TEMİZLENİP TEKRAR BAĞLATILIR. ..YOKSA YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLİR..  EĞER SORUN BİR KAÇ KEZ TEKRAR ETMİŞSE SİGORTAYIDA DEĞİŞTİRMEKTE YARAR VARDIR