Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: basicline feren sorunu frenim iyi değil normal mi  (Okunma sayısı 3017 defa)

2005 basicline aracımın frenleri pek iyi değil abs yok sebep bu mu..süratim 90 iken durma mesafem baya fazla eski arabama göre baya fark var..bu araçla alakalı mı yoksa tüm basiclineler de olan normal bişey mi..frenleriniz nasıl..
teşekkrşer

Çevrimdışı west_55

    Otomobil
    Ford Focus C-Max TDCİ
    Şehir
    Kocaeli
Ynt: basicline feren sorunu frenim iyi değil normal mi
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2012, 04:33:02 »
Balata, disk ve kampanalara bi baktırın isterseniz. Fren testi yapan yerler var, hangi tekerin ne kadar tuttuğunu, sapma oranını falan gösteriyor. Tercihiniz oralar olsun.

Ynt: basicline feren sorunu frenim iyi değil normal mi
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2012, 07:17:13 »
basiclinelr için normal olmayn bir sorun ise sevindirici  tamir ettiririz..ama benm gibi rahatsız olan varsa  polo için büyük bir sorun..cevap için teşkkr

Çevrimdışı TEYOLOGY

    Otomobil
    (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
    Şehir
    Manisa
Ynt: basicline feren sorunu frenim iyi değil normal mi
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2012, 09:09:01 »
abs, ormal yol şartlarında fren mesafesini kısaltan bir sistem değildir. aksine uzatır. fren mesafesi testini nasıl yapıyorsun bilmiyorum. ama öyle sanıyorum ki trafik şartlarında önceki aracına frene uyguladığın basıncın aynısını uyguladığında yeni aracım daha az yavaşlıyor diyorsun. eski aracınla bu kıyaslamayı yaparken eski aracında fren pedalına uyguladığın basıncın aynısını uyguluyorsan eğer, pedala daha fazla basarak mesafeyi kısaltabilirsin. önceki aracınla fren pedalının sertliği aynı değildir. veya yeniş aracında hidrolik sıvısı azalmıştır. ya da balatalar bitiktir. fren ayarsızdır. fren merkezi arızalıdır. ya da daha başka arızalardan birisi vardır belki de bunu bilemeyiz. ama iki aracın durma mesafesi normal trafik koşullarında kıyaslanamaz. kıyaslama, ancak trafiğe kapalı bir alanda  maksimum frenleme yapılarak durma mesafeleri arasındaki fark karşılaştırılarak yapılabilir.
« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 09:11:00 Gönderen: TEYOLOGY »
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.