Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.  (Okunma sayısı 28095 defa)

Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« : 28 Mart 2011, 22:55:00 »
        Merhaba arkadaşlar 2005 model vw polo 1.4 comfortline aracımda, gerekse araç ilk çalıştıgı andan itibaren 10-15 dakika boyunca ve ani debriyaj hareketlerinde dur kalk yaparken sürücü koltugu altından yada, sol tekerlek tarafından yatak gıcırtısı sesi geliyor, sanki şase çıkıp gidecekmiş hissi uyandırıyor, fakat 15 dk sonra yol yaparken ses kesilmektedir, bi kaç kişi amortisör takozu dediler, fakat o konudan pek anlamadıgım için ilgilenemedim, acaba sebebini bilen varmıdır yada daha önce başına böyle bi arıza gelmiş olan varsa yardımcı olabilirmi acaba, şimdiden teşekkurler herkese iyi akşamlar dilerim.

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2011, 21:52:59 »
bende 2005 model polo aldım yeni.aynı ses bendede va,özellikle bayır aşağı kırmızı ışıkta felan dururken ayagım frenden biraz çektiğimde geliyor.2005 model araçtan böyle ses gelmesi beni arabadan sogutuyor gerçekten.çözümü nedir bilen varsa yazarsa mutlu oluruz..

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2011, 23:38:34 »
bende var, tabla fişeği dedi usta, acelesi yok dedi, soğuk havalarda ve su görünce yapıyor, sıcakta bir şey yok

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2011, 14:54:43 »
evt aynı ses bende de geliyo sadece kış aylarında sabah saatlerinde.sorun amortisörlerin eskimiş olması ama bunun arabaya hç bi sakıncası yok değiştirmene gerek yok.

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2011, 17:47:05 »
kimisine soruyorum amortisör takozu diyor, kimisi egozst manifoltundaki keçenin zavasingosundan bahsediyor, analayamadım :(

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2011, 00:07:57 »
çünkü aynı sesi farklı organlar yapabiliyor, en iyisi ihtimalleri öğrenip bilen birine baktırımak

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2011, 11:22:50 »
Arkadaşlar öncelikle benimde uzun süre yaşamış oldugum bu sıkıntının çözümünü bulmam her ne kadar maliyetli ve zahmet li olsada sizinle bi an önce paylaşmak istedim.En azından siz sıkıntı yaşamayın.Araç yaylandığı her konumda sanki yaylı çekyat gibi gıcırdıyo değilmi? benim aracımda tam olarak öyleydi birde orjinalinden 13cm daha basık olunca otomatikmen daha fazla sekiyo ve bu ses sıklaşıyo bende egzost bağlantı elemanları olsun amartisör kule bilyeleri olsun aklıma gelmeyen bi kaç yeri daha değiştirdim ama baktımki ses bırakın kesilmeyi azalmadı bile tam arabamdan soğumaya ve binmemeye başlamışken aklıma ön takımda değişmediğim son parça geldi :D salıncak burçları.Bu parçalar 60.000 km ömürlü olup yaklaşık 5 senede plastik ömrü olan parçalarmış (daha sonraki araştırmalarımdan edindim :D)ve soğuk havalarda yada yağışlı havalarda daha çok ses yapabilirlermiş.Benim aracımında önceki sahibinin bayan oluşundan daha önce hiç değişmediğini tahmin edebiliyordum.Burçlar dışarıdan bakıldıgında her ne kadar sağlam olsada ses yapabiliyorlar misal ben özel servise götürüp gösterdiğimde burçların sağlam ve değişmeye gerek olmadıgını söylemişlerdi.Ben yinede değiştirdim.Ve bilin bakalım ne oldu.Sesten eser kalmadı en baştan beri bu sese neden olan ve beni arabamdan soğutan şey 45 liralık 2 adet plastik parçasıymış :D ve değiştirmeyi düşünürseniz 2 tırnaklı burçlar yerine 4 tırnaklılarını tavsite ederim diğerlerine oranla çok daha zor deforme oluyorlar yani bozuluyorlar diğerleriyle aralarındada tane başına 10 lira farkediyo :) Umarım başımdan geçen bu olaylar dizisiyle size yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı golfburak58

  • Otomobil
    Golf Mk4
    Şehir
    Ankara
Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2011, 15:07:10 »
benşm aracın sag arkadan buna benzer bır ses gelıyor.amartısor olabılır dıye dusundum ama onlar cok zor zarar gorurmus.tup mu acaba sallanıyo dıye dusnuyorum o da oldukca saglam monte edılmıs.ama kucuk kasıslerden yumusakca gectıgımde bıle cuk dıye bı ses cıkarıyor.buda benı ayar etmeye yetıyo.arkadada salıncak sıstemlerı ve burclar fısekler falan varmıdır ?? onlara mı baktırmalıyım

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2011, 16:18:52 »
tabiki önlerde olan sistemin aynısı arkadada var ama ondan önce madem kasislerde ses geliyo öncelikle yayların tepesindeki takozlara bakın derim sertleştiklerinde onlarda ses yapabiliyor :)

Çevrimdışı 06onur

  • Otomobil
    golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #9 : 16 Nisan 2011, 22:32:42 »
tabla burcunuz bozuksa aklınızda olsun. Octava A5 4kollu taktırın febi marka eskisinden çok daha uzun gidecektir, tornada takılmasına dikkat edin.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #10 : 17 Nisan 2011, 21:44:34 »
onu abi biraz daha açar mısın?tornada takılması falan?işlem mi gerektiriyor?çünkü bu araçların tabla burçları pek bi kısa ömürlü onu biliyorum, dediğin yöntemi deneyebilirim

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #11 : 20 Nisan 2011, 23:11:14 »
belediyesine sıçtığım ilçesinin bozuk yollarında benim fişekler de gitmiş. diz boyu çukurlar, yarım metre yüksekliğinde hız tümsekleri. fişekler 20 bin km zor dayandı.
 
4 kollu olanı , parcacıdan isteyince veriyor. böyle 4 tane kaucuk var, diğerine göre daha sağlammış parçacı diyor. bu hafta taktıracaktım. adam gibi bir usta bulamadım.

araç lifte kaldırılıyor. alttan tabla sökülüyor, tabla tornaya gidiyor. tornada eski fişek/burç çıkarlıp yenisi presleniyor. toplamda 20 dklık bir işlem.

tablayı sökmek biraz zor, bilek gücü istiyor.

ama bizim ustalara az iş, çok para derdinde olduğu için, bu işten kaçıyorlar. onlar 3 kuruşluk bir parça değiştirip 20 katını alma derdindeler.

ben değiştirmekten vazgeçtim. zaten yollar bozuk. adam gibi bir belediye gelene kadar tıngır mıngır kullanacağım mecbur.
Araba binmek içindir..

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #12 : 20 Nisan 2011, 23:29:56 »
mustklc hocam aynı duyguları paylaşıyoruz, yanlız mesajın girişini editle istersen, nizam editler zaten de, ona kalmasın  ;D

4 kollu oturtmak için işlem gerekiyor mu, cuk diye oturuyor mu?ve sadece o ufak fişekler mi değişiyor, başka bir şeyin değişmesi gerekiyor mu?

paylaşım için sağol  :tamamdir

Ynt: Arabadan gelen yatak gıcırtısı sesi.
« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2011, 23:46:43 »
nizam dilerse düzenlesin o kısmı. farketmez lafımın arkasındayım.
 ;D

4 kollu olup olmaması farketmez. her türlü tornaya girecek o tabla. Tornacı parça başı 10 lira alıyor. yani tamir olayından bağımsız, o parayı ustanla gidip tornacıya veriyorsun.  polonunkini belki 5 kez değiştirdim sağlı sollu.  en son aracı sattığımda da sağ taraftaki gene bozulmuştu.  :D

benim 2 fişek de gitmiş.  ön teker sağ sol. çok feci birşey. uzun yolda lastik geziyor resmen. 140 ın üstüne çıkarmadı beni. sağa sola dönerken de oynuyor lastik. iğrenç bir arıza. ama biliyorum ki yaptırınca 6 ay sonra gene gidecek. eksik olsun bir belediye başkanımız var kendisi muteahit aynı zamanda, anca kendi işine çalışıyor, yoldan, sudan haberi yok  :bekleriz:

diyeceksin ki sen bozuyorsun. hayır pek çok kişinin bozuluyor aslında ama bilemiyor. başkasının aracına binince fişeklerinin gittiğini hemen farkediyorum ama sahibine söylemiyorum canı sıkılmasın şimdi .  ;D
Araba binmek içindir..