Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi  (Okunma sayısı 5052 defa)

2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« : 31 Aralık 2011, 18:37:50 »
Arkadaşlar ağır hasarlı bir kaza geçirdim ön solda ne varsa baştan aşşa değişti. Aracı servisten aldım bir uğultu geliyor. Sordum kayışlardandır dediler. Araç ısınınca geçer. Ama geçmedi kontağı ilk çevirdiğimde sanki zemine birşey sürtüyomuş gibi oluyor. Gaza basınca ses artıyor. Pazartesi tekrar servise götürücem ama neden olabileceğine dair bir fikrim olursa onlarla daha iyi başedebilirim gibi geldi. Fikri olan varsa lütfen paylaşsın.

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2012, 18:13:26 »
Arkadaşlar sesin direksiyondan geldiğini farkettim. Diresksiyonu çevirince ses artıyor. Arabanın direksiyon pompası yeni değişti. Bu ses normalmidir çünkü daha önce yoktu. Muadil parça taktılarsa ondan olabilir mi ? Yoksa bir arıza mı vardır ?

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2012, 00:42:00 »
Arkadaşlar kimse cevap vermedi kendi sorumu kendim yanıtlayım :) Servise götürdüm usta direksiyon pompasında sorun olduğunu söyledi. Bir tedarikçi krizi yaşandıktan sonra sigorta kendi experini gönderip kotrol ettireceğini ve yeni parça isteneceğini söyledi. Bakalım yarın eksper görecek gelişmeleri takip eden birileri vardır belki diye burada paylaşıcam. :) Herkese iyi akşamlar.

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2012, 20:21:37 »
Usta milletine güven olmaz tamir esnasında başında durup takılan parçalara göz atmak gerekiyor.Sanayilerden hep nefret etmişimdir sürekli sorun sürekli üç kağıtçılık.

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2012, 01:49:49 »
güvenecek adam bulmak gerekiyo. benim bi servisim vardı ama bu büyük hasarlı kaza olduğu için sigorta takibini yapabilecek başka yere götürmek zorunda kaldım. ekstralar belimi bükmesin diye de doğuşa götüremedim. gerçi bu son parça doğuştan alınmış ama bakalım eksper bu gün gelmedi yarın haber verecekler.

Bu arada sigortanın tedarikçisi parçayı doğuştan almış. Parçanın hatalı olduğunu onlar onaylayacak bostancıya gidin demiş (beni kastediyo :) ben beylikdüzünden arabama hatalı bir mekanik parça ki direksiyon parçası takılı olarak 2 saatlik mesafeye gidecekmişim. orda bakıp hatalı olduklarına kanaat getirip ozaman parçayı değiştireceklermiş. :) Tedarikçiler ustalardan beter. Ben farketmesem hatalı parçayı bana takacaklardı resmen. Bundan dolayı bir kaza olsa ölsem kimsenin umrunda değil yeter ki tedarikçi zarar etmesin. Neyseki sigorta şirketleri müşteriye çok önem veriyomuş ta sorunu yerinde çözmek için eksper yolluyolar gerçi o da söz verdiği zamanda gelmedi ama napalım.

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2012, 21:00:39 »
zor işler Allah kolaylık versin

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2012, 13:50:40 »
evet nerde kalmıştık. o müşteriye çok önem veren sigorta şirketi eksper yolladı eksper pompadan dedi. ama ses çıkar önemli değil kullanabilirsin dedi. 1 hafta sonra direksiyon pompası ben aracı kullanırken arızalandı ve ben kaza yapmaktan kıl payı kurtuldum. aracımı esenyurt doğuşa çektiler orda söylenen bu parçanın doğuşltan alınmadığı oldu. daha sonra öğrendik ki parça erya oto denen bir yerden alınmış. aracımı çekiciyle sahrayı cedide götürdüler. orada pompa değişti ancak sesin devam ettiğini bunun sebebinin direksiyon kutusundan olabileceğini söylediler. tabi ben arada yaşanan kavgalardan sinir bozucu telefon görüşmelerinden hiç bahsetmiyorum. neyse aracım şu an incelemede direksiyon kutusunun kullanıcı hatası mı yoksa kazadan dolayı hasarlı olup olmadığı araştırılıyor. uzun lafın kısası siz siz olun aracınızı yetkili servisten başka yere götürmeyin. trafik sigortası olarak asla ama asla mapfre genel sigortayı seçmeyin. oto servis olarak ta beylikdüzü mina oto servisin kapısından bile girmeyin.

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #7 : 07 Şubat 2012, 14:53:33 »
Aracın direksiyon pompası kutusu ve onlara giden tüm bağlantıları yenilenince durum düzeldi arkadaşlar.

Ynt: 2004 TDI Basicline Uğultu sesi
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2012, 22:25:20 »
Geçmiş olsun :)