Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!  (Okunma sayısı 29095 defa)

Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« : 02 Mart 2011, 18:25:53 »
Önceliklere herkese selamlarımı sunarım. Bugün yeni aldığım Polo'ma Hız Sabitleyici taktırmak için yetkili servise gittim. Daha sonra yaşadığım olayları size aktarıyorum. (Aracım 2010 model Polo 1.6TDI Comfortline Temmuz 2010 trafiğe çıkışlı. Alınırken üstüne hiçbir ekleme yapılmamış bir araç.)

Önce Yetkili bir Volkswagen servisine gittim(Doğuş değil ama resmi yetkili). Hız sabitleyici taktırmak isteğimi belirttim. Aracınıza hız sabittleyici takılabiliyor mu diye bir kontrol edelim dediler.(bana daha önce Doğuş'ta çok basit bir işlem olduğunu sonradan takılabileceğini sadece sinyal kolunun değiştiğini istediğim zaman zaten yaptırabileceğimi söylemişti sıfır araç satış temsilcisi arkadaş.) (Burada birinci dumur). Nasıl yani öyle şey mi olur dedim. Oluyormuş. Ben rahatım tabi Benim araç Comfortline ya nasılsa uygundur diyorum daha ben fiyatını merak ediyorum asıl. Sonra haber geldi. Maalesef aracınıza hız sabitleyici takamayız dediler. (Burada ikinci dumur). Nedenini sorunca da Bilmemne kontrol ünitesi sizin aracınızda değişikmiş o nedenle takmamız mümkün değil dediler. E yine de istersem ne olacak dedim. Abs sisteminden tutun daha birçok ana sistemin komple değişmesi gerektiğini bunun da uçuk maliyetler tutacağını(yaklaşık 10.000TL civarında), ayrıca da bu işlemin zaten modifikasyona gireceği için parasıyla da yapmayacaklarını söylediler. (Burada üçüncü dumur).

Oradan çıktım ve Doğuş'a gittim. Servis bölümünde hiçbirşeyden habersizmiş gibi aynı şeyi yani hız sabitleyici taktırmak istediğimi söyleyince onlar da aynen aracınız uygun mu kontrol edelim dediler. Ben cevabı zaten biliyorum ama mantığım almıyor ya bir türlü sormaya başladım. Biraz konuşmanın ardından aynen şu soruyu sordum.
- Yani sizin söylediğinizden ben şu anlamı çıkarıyorum. İki arkadaş sıfır Polo almaya geldik. Yanyana duran aynı özelliklerde aynı fiyatta rengi bile aynı olan iki araba aldık. 15 gün sonra geldik ve ikimiz de hız sabitleyici taktırmak istedik. Tamamen şans eseri birimizinki uygun diğeri uygun değil doğru mu anladım diye sordum. Evet aynen öyle dediler.(Burada da dumurların en büyüğü dördüncü dumur).

Yazarken bile ellerim titriyor sinirden yanlış yazımlarım olduysa sizden özür diliyorum. Bu bahsedilen konu ile ilgili aracın kitapçığında en ufak bir uyarı göremedim. Böyle bir konunun adı bile geçmiyor kitapçıkta. Kendimi affedersiniz enayi gibi hissediyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Biz hangi ülkede yaşıyoruz?

Başlıkta tüm kullanıcılara seslendim çünkü bu hepimizi ilgilendiriyor. Hepinizin aracında aynı durum söz konusu olabilir. Ve bu benim aracımla ilgili kurcaladığım daha ilk şey. Daha kim bilir neler var. Bu olayı yaşayan birisi olarak artık aracın hiçbir şeyine güvenemiyorum. Ne malum eski teknoloji Airbag olmadığı aracın üstünde?

Daha sonra sakin kafayla ne yapabilirim diye düşündüm. Alternatifler belli. Doğuş oto da ortalığı birbirine kaldırmanın alemi yok çünkü zaten kimse yüzünüze bile bakmıyor. 1. Tüketici hakları mahkemesi. 2. Doğuş oto'ya mail atmak. 3. Volkswagen Almanya'ya mail atmak. 4. Şikayetimvar tarzı sitelerde durumu anlatmak. Benim aklıma sadece bunlar geliyor. Buna benzer başka bir konuda bir arkadaşım bu yolların hepsini yaklaşık 1 sene boyunca denedi ve bir sonuç alamadı bu ümidimi oldukça kırdı.

Sizlerden isteğim ise varsa bir fikriniz benimle paylaşmanız. Ne yapabilirim? Kös Kös oturup bir bardak su içmek istemiyorum. Ama boş hayaller peşinde koşmak da istemiyorum. Ve ikinci ricam ise siz de kendi aracınız için aynı durumu soruşturun. Biz bir grup enayi insan topluluğu değiliz. Ne demek şansına ne çıkarsa. Sayısal loto mu bu? Bir memurun yaklaşık 3 yıllık maaşı maliyetinde bir şeyden söz ediyoruz. Yarın mesai saatlerinde ne yapmaya karar verirsem ona başlayacağım. Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Hepinize mutlu günler dilerim.
1.6 Polo TDI Comfortline 2010

Çevrimdışı G60

  • Otomobil
    Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
    Şehir
    Ankara
Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2011, 19:25:10 »
İki aracın şase numarasıyla programdan farklı parçaları teyit edebiliyorsanız edin. Tesisat farklılığı, aynı yaştaki farklı zamanlarda üretilmiş araçta olma ihtimali maalesef var.
Bu durumda itiraz edebileceğiniz tek çıkış noktanız, servis danışmanının yanlış bilgilendirme yapmış olmasıdır.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2011, 21:13:53 »
Biraz sinirle yazdığım mesaj sizlere fazla abartılmış gelebilir ben de okuyunca fark ettim. Elbette Hız Sabitleyici olmaması dünyanın sonu da değil en önemli şeyi de. Ben de farkındayım bu ekipmanın sadece ekstra konfor için yapılmış olduğunun. Bu mesajı dışarıdan birisi olarak ben de okusam belki içimden biniver öyle ne olacak ne destan yazmışsın böyle diye geçirirdim.

Benim sinirlerimi bozan şeyi anlattığımı umuyorum. Nasılsa mecburuz Doğuş holdinge. Adamlar nasılsa satıyor. Keyfe keder kuşa çevirmişler zaten donanımı. Bir de insanı böyle enayi yerine koymaları koyuyor bana.

İlgilenen, ilgilenmeyen, kızan, gülen, yorum yapan, fikrini paylaşan veya paylaşmayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
1.6 Polo TDI Comfortline 2010

Çevrimdışı 06onur

  • Otomobil
    golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2011, 23:53:56 »
Bence doğuştan başka bir büyük servise daha danışın, bana başlarından savmak için öyle bir şey yapmışlar, gibi geldi. senelerdir takılıyor. Gaz pedalı telli olmasın yetiyor diye biliyorum.Ankarada Türkyılmaz VW var bir ara onlardan alıp onların yönlendirdiği ustalara taktıranlar ve yarı fiyatına halldedenler oldu. Söyledikleri şey bana inandırıcı gelmedi.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2011, 23:54:53 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2011, 23:58:36 »
benim buradan anladığım şudur. doğuş oto, elinde mal yetmezse talebe göre,  vw nin başka ülkelerde üretilen fasonlarından tedarik ediyor. ben bunu anladım.

bence yeni polo kesinlikle parasını haketmiyor. burda arkadaş almış 35 bine bomboş araba, mpi benzinli motor. tabi ki sebebi doğuş otonun bu tür politikaları. bizdeki nazi sevdası oldukça daha çok öper bunlar bizi.
Araba binmek içindir..

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2011, 00:27:17 »
başınıza gelen üzücü bi durum bence olay kesinlikle Doğuş oto kaynaklı bir problem.
bence en azından tüketici mahkemesine başvurun sonuç çıkmazsa bile en azından onların kısmende olsa canını sıkarsınız bu bile sizi rahatlatır.

bende geçen hafta pazar günü doğuş oto esenyurt şubesinde 1.4 polo için anlaştım ancak onlara kaporayı bir sonraki gün vereceğimi söyledim onlar ise problem olmayacağını söylediler her neyse ben de bi sonraki gün banka işleriyle ilgilendim ki bu arada benimle ilgilenen satış temsilcisini aradım banka işlemlerim bu gün bitmeye bilir dedim kapora için yarın gelsem olur mu tamam araç satılmadı aksi durum olursa sizi ararım dedi neyse ben bi sonraki gün işlemleri hallettim aracı almak için doğuş otoya gittiğimde aracım satılmıştı ve benim kredi için ilgilendiğimi bildikleri halde bi tlfn açma zahmetine girmediler
neyse ben direk doğuş oto esenyurt şubesinin satış müdürünün yanına çıktım olayı anlattım adam ukalaca bana
''beyfendi biz sizi aramak zorunda değiliz biri gelmiş parasını peşin vermiş arabayı almış bizene sizin kredi işlemlerinden '' dedi
bende kendisininden başlayıp bütün sülalesini sevdikten sonra! çıkıp geldim
ve doğuş oto bursayı aradım aracı ordan istettim allah nasip ederse haftaya gelecek
bu gibi vakalar doğuş çok bence şunuda yapa bilirsiniz
bi ara uğrayın o doğuşa hepsinin sülalesini sevin inanın bana oda adamı çok rahatlatıyor  8)
takmayın kafanıza gülümseyin gitsin bence :D

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2011, 02:26:00 »
Abı kafanı takmaya deymez. Boşver. Harcadıgın emege yazık olur. oturdugun yerden haklarını savun tabıkı . ama bunların her lafa verıcek . en azından senı susturabılıcegını zannettıklerı cevapları var. 30 40 lıra para ver sana kapak jantlı araba versın nasıl iş bu ? getırdıklerı 2 tane motor. yurtdısına cıksan 10 cesıt motor var.bı donanım ıstersın sana dunyanın lafını yaparlar. kendılerı çok şey bılıyormus gıbı.
ok men 8) let s go   :halazn:

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2011, 02:33:22 »
İngilizcen var ise yabancı forumlardan araştırmanı tavsiye ederim.
O verilen fiyatlara yeni motor atarsın arabaya.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2011, 03:13:03 »
hız sabitleyici o kadarda lazım değil yani ben kendi açımdan konuşuyorum..ama çok istersen her türlü taktırırsın..ama ben arabanin mekanik düzeninin sonradan değismesine karşıyım..yani küçücük bişey taktiricam diye abs,den tut beyine kadar problem çıkarabilir sonraki zamanlarda...

ama jant , hava filtresi,yay vs vs bence taktırırsın sorun çıkmazz..neyse yurt dısında bu arabanın fiyatı tam yarı yarıyaa ve daha fazla özellik var..ve inaniyorum bizimkilerden daha sağlam yapılıyorlar..yani artık biz bile bile aldık araçlarımızı böyle binicez..alırken heyecan oluyor ne anlatırlarsa evet falan deyip geçiyoruz..yani artık ne diyim dostum...keyifli sürüsler allah kaza bela vermesin yeterr

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #9 : 03 Mart 2011, 03:16:04 »
aynı durum opeldede var hocam merak etme.Alırken gözüne güzel görünüyor.Insıgnıa ınsıgnıa dedıler. bı aldık işçilik sıfır. eskı bır vectra kalıtesı yok arabada. dandırık dunduruk çoğu yerlerı. ama görüntüsüne diyecek yok.Mecburuz boyle araclara bınmeye ve fazla para ödemeye. yapçak bişey yok :)
ok men 8) let s go   :halazn:

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #10 : 03 Mart 2011, 08:39:52 »
Adamı ikinci ele itiyorlar diyorum inanmıyorsunuz.
Aynı paraya Golf IV, A3, A4 alınır ikinci el.
Kalitesi de bahsedilen sıfır arabaların hepsine on basar.
İkinci el masrafları olur ama o da işin keyfi zaten.
Yeterki alırken acele etmeyin, bakımlı bir araba alın.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı TwinCept

  • ibrahim
Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #11 : 03 Mart 2011, 09:18:25 »
Öncelikle geçmiş olsun. 2 3 gün önce hız sabitleme ile ilgili konu açmıştınız bende o gün itibari ile biraz araştırma yaptım sitenin birinde montaj dahil servis sağlayan bi firma ilanı gördüm ve ilanın en altındada bi not vardı şu şekilde yazıyordu ;

Not .Montaj için araçta eletrik ünitesinin en az 6R0 937 087 olmasi gerekir

Bu olasıklıkla elektrik ünitesi  6r0 937 087 deilse (Ne anlama geldiğini bilmiyorum) hız sabitleme desteklenmiyor.Heralde versiyon desek daha ii olur.Benim aracımda 2010 model belki bende gitsem benimde uyum sağlamayacak :) İşte keşke çok paramız olsada ilk alırken üzerinde full donanımlı alsak yada doğuş bu kadar donanımı indiregandi yapmayıp bize tam donanım araç verse ama ne yazıkki biz her zaman kısıtlı donanımlara binmek zorunda kalıyoruz hee sadece bu markaya has bişe deil bu tüm marka ve model araçlarda bu durum söz konusu  o yüzden kafaya takmayacaksınız eğer çok benim gibi çok hevesle aldıysanız aracınızı hevesinizi kırmadan seve seve kullanmanız.Ben aracımı seviyorum 10 yaşında 6n2 den inip 6r binince bazı eksik yada kusurlarını görmüyorsunuz.Yoksa bugün bmw mercedes alsan insan oğlu illa bi versiyon farkı yada bi kusur çıkacaktır.O yüzden hiç canınızı sıkmayın hayırlı günler kazasız sürüşler
« Son Düzenleme: 03 Mart 2011, 09:23:26 Gönderen: TwinCept »

Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #12 : 03 Mart 2011, 18:13:37 »
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim öncelikle.

Yoğun mesaimden dolayı henüz tüketici hakları mahkemesine başvuramadım ama mutlaka başvuracağım. Gerçi şikayetvar sitesinde volkswagen yazdım gördüklerime inanamadım. adamlar tırdan düşen aracı sıfır diye satmışlar, tamamen boyalı aracı sıfır diye satmışlar ve bu arkadaşlar tüketici haklarından bişey kazanamamışlar. haliyle şansımın küçük olduğunu biliyorum.

Dün doğuş oto ya mail attım bu nasıl saçmalıktır diye ondan da cevap yok tabi.

Yabancı forum taraması yapmaya başlayacağım en kısa sürede.

Türkyılmaz Vw'i aradım. Ustalarımıza yönlendiririz takarlar dediler ama o da garantisini bozuyor. O nedenle bunu da eledim.

Önceden de dediğim gibi bu hız sabitleyici bahane önemsiz bişey. Bunu ben de çok iyi biliyorum. Ben Volkswagen'i çok sağlam bilirdim. Hayallerim yıkıldı. Yaptıkları muameleyi haketmediğimizi düşündüğüm için bu sinirim. Ben de onları sinir etmek için elimden geleni yapacağım.

Not: Doğuş'a gidip küfretmeyi ve rahatlamayı ben de düşündüm ama devlet bankalarında bile insanla daha çok ilgileniyorlar yani yırtınsam da nafile. Hatta daha önce yaşadığım bi olayı anlatayım. Ana girişten girdim. Yaklaşık 5 dakika bekledim danışmanın önünde öylece bakalım bi kişi de dönüp derdin ne diye soracak mı diye. Tık yok. Sanki ben görünmezim görmüyorlar beni. En son dayanamadım "Beni gören var mı?" diye bağırdım. Gerçekten de bağırdım. Sadece bir ya da iki kişi şöyle göz ucuyla baktı ve kimse de bana hayırdır demedi. Arkadaşlar ben görünmezlik iksirini buldum. Gidin Doğuş'a görünmüyorsunuz :)

1.6 Polo TDI Comfortline 2010

Çevrimdışı R-Line

  • Golfsburg Edition
Ynt: Polo 6R Kullanıcılarının Dikkatine!!!
« Yanıtla #13 : 03 Mart 2011, 20:46:39 »
geçmiş olsun, basitte olsa üzücü bir olay.
keşke zamanında bunu diyen satış temsilcisine cc yi takıp öyle teslim edin deseydiniz. demek geliyor içimdem ama nafile.
her ne kadar aynı tarihte alınmış aracın birine takılıp diğerine takılamıyor gibi görünsede
asıl önemli faktör araçların üretim tarihidir.
atıyorum biri 2009 aralık diğeri 2010 şubat üretimi ama sözde 2010 model ikiside.
bu gibi durumlarda farklılıklar olabilir araçları geliştirme adına.
ama üretim tarihi aynı olan 2 araçtan birine takılmıyorsa bu doğuşun değil vw nin ayıbı olur.