Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: yardım lütfen  (Okunma sayısı 3037 defa)

yardım lütfen
« : 29 Ağustos 2010, 22:51:51 »
selam arkadaşlar.aracım 2000 model 6n2 comfortline. sorunum ise bugün bir park alanında aracım ile geri geri giderken park halindeki bir accente benim aracın arka tamponun köşesini çarptım ve tamponda parmak uzunluğunda çizik oluştu. daha sonra incelediğimde tamponun o köşesinin diğer tarafa göre kaportadaki birleşiminde yarım santim falan aşağıda olduğunu farkettim. sizce tamponu düzelttirmek için tamponla oynattırmalımıyım.satarken sorun yaparlarmı yaptırmazsam. çizik için ne gibi bir işlem yaptırabilirim tampondaki boya dökülüp altındaki siyah renk çıktı ortaya. fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Ynt: yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2010, 23:48:41 »
rötüş yapılabilir tampondaki çiziğe. Tamponu boyatsan bile satarken sıkıntı olmaz çünkü tamponun boyalı olup olmaması pek bakılan dikkat edilen bir şey değil, yaptırmazsan da satarken bence sıkıntı olmaz, çünkü kaportada değil, ama aracı kötülemek veya fiyat kırmak isteyen birine de malzeme olabilir tabi. Ya şöyle söyleyeyim, ben senin aracını alacak olsam tampondaki çizik veya yerine tam oturmaması benim için sıkıntı olmazdı çünkü plastik bir parça, biraz uğraşıp ben bile yerine takarım, boyasının çizik olması da derdim bile olmazdı çünkü 10 yaşında bir araç alıyorum, bakmazdım bile tampon boyalı mı çizik mi diye, kaporta yürüyen sağlamsa gerisi önemli değil bence.

Ynt: yardım lütfen
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2010, 00:00:42 »
cevabın için sağol. benim canımı sıkan aracın şimdiye kadar hiç darbesi olmamış boya yada rutuj falanda olmamış ama ben arabayı yeni aldım ve hemen bi kusur çıktı. ama allaha şükür daha büyk bişey olmadı.

Ynt: yardım lütfen
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2010, 00:09:13 »
Allah daha büyüklerinden korusun, darbe rötüş vs de kaportaya geleceğine tampona gelsin, plastik parça sonuçta, boyansa ne boyanmasa ne, ben bakmam bile alacağım arabanın tamponu boyalı mı diye, güzelce boyanırsa boyacı bile anlamaz boyalı olduğunu, çünkü sıfır arabalarda bile dikkatli bakarsanız plastik parçalarla (tampon, kapı kolu, kapı ve tampon çıtaları vs.) ile kaporta arasında çok hafif bir ton farkı olduğunu görürsünüz, bu fark beyaz renk araçlarda daha da belirgin olur. Hal böyle olunca işinin piri bir kaporta ustası bile uzaktan anlamaz düzgün boyanmış bir tamponun boyalı olduğunu