Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Kendiliğinden Çalışan Silecekler  (Okunma sayısı 5859 defa)

Kendiliğinden Çalışan Silecekler
« : 11 Ocak 2009, 18:36:33 »
merhabalar sevgili vw severler;

sizlerin aracı görmeden yaptığınız öngörülerin birçoğu kendi adıma bu zamana kadar doğru çıktı. şahsım adına yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kış şartlarından mıdır bilinmez ön ve arka sileceklerimde problem yaşamaya başladım.Problem tam olarak şu:

Araç çalışır çalışmaz ön ve arka silecekler kendi kendine çalışmaya başlıyor bir süre sonra duruyor ve bir süre sonra tekrar çalışıyor. silecekler durduğunda silecek koluna ufacık dokundum yine çalışmaya başladı. sanki kol içerisinde tüm teknik donanım birleşmiş elektriği görür görmez çalışmaya başlıyor yani kolla yönetilen sistem artık kafasına göre çalışıyor. Ne yapmam lazım? ya da neden olmuş olabilir?

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. bu arada aracım 2000 model polo comfortline ara kasa... problemi anlayacağınız dilden yazamadıysam kusuruma bakmayın zira teknik bilgim çok güçlü değil, problemide forumda arattım bulamadım onu da araya sıkıştırayım :)

Çevrimdışı ozmo

  • 96 Polo 1.6
Ynt: Kendiliğinden Çalışan Silecekler
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2009, 20:30:14 »
açıkcası benzeri başıma geldi aslında az daha araçta yangın çıkıyordu silecek kolunun olduğu yere zamanla kir toz kumaş parçaları birikiyor zaman içinde bunlar baya bir yumak oluşturuyor ve nem yada yağlanmanın etkisi ile kısa devre yaptırıyor size önerim kolu bir an önce söküp baktırmanız mazallah ne olur ne olmaz...

Ynt: Kendiliğinden Çalışan Silecekler
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2009, 21:09:01 »
@ozmo ilginiz için teşekkür ederim. bu kadar ciddi bir sorun oluşturabileceği aklımın ucundan geçmedi. benim canımı sıkan şey aracımın silecek kolunu söktürmem için gtmem gereken 40km kadar bir yol var bu esnada bir problem çıkma ihtimali aklımı bulandırdı şimdi. bir anlık devre dışı bırakmanın kolay bir yolu varsa bunu deneyebilirim. saygılar,iyi çalışmalar...