Gönderen Konu: Yağ çubuğundan yağ eksiltme olur mu ?  (Okunma sayısı 3812 defa)

Çevrimdışı kipermufit

  • İleti: 38
    • Profili Görüntüle
Yağ çubuğundan yağ eksiltme olur mu ?
« : 20 Mayıs 2012, 21:09:41 »
Selam arkadaşlar

Bir  süre  önce motor yağım  aşırı   zamansızca bitmişti ve  sebep olarak bilindik marka  kullanmamam olarak söylenmişti.  Her ne kadar  ikna olmasamda   belirgin bir yağ kaçağı görünmediği  için marka yağ  aldım. Ve  bir- iki ay  hiç  yağ eksiltmedi. Geçtiğimiz  gün uzun yoldan geldikten sonra (4-5  saatlik bir yol)  yağı kontrol  ettim ve yağ miktarı  yağ   çubuğu çizelgesinin  en altındaydı.(Yağ  ekleyeli 1.000 km/2 ay olmuştu) Elimde  bir önceki  yağ eklenmesinden kalan yaklaşık yarım  litre olan yağı ekledim ve çizelge  normal  seviyesine  geldi.

Ancak  aşağı linkteki resimde de  görceğiniz  üzere  yağ çubuğunun etrafında  yağlanma  olduğunu  fark ettim. Turuncu kısmın alt  tarafından kaçak var  sanırım. Oradaki  yarık   çubuğun  orjinalinde  var gibi  ve yağıda  orda  atıyor  diye  tahmin ediyorum. Resimde  gördüğünüz üzere  yağı başka  yerden kaçıtıyor olabilir mi ?  Ya da buradan yağ  atması  (belki de  tahliye)  başka  bir  sorunun göstergesi olabilir mi ?

İlgili resim : http://img607.imageshack.us/img607/1392/img1339ji.jpg

Teşekkrüler
M.I.V.W.

Çevrimdışı KAAN60

  • İleti: 652
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 polo 1.6 a.c
  • Şehir: Tokat
Ynt: Yağ çubuğundan yağ eksiltme olur mu ?
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2012, 22:14:31 »
yağçubuğundan yağ eksiltme olur arkadaşım zaten senin yağ çubuğu resimde görüldüğü gibi çatlak, ama bakmanı istediğim başka bir yer var resmin en solunda yukarıdan aşaya doğru inen bi horum var o hortum motorda oluşan yağbuharını filtreye dolayısıyla boğaz kelebeğine gönderiri o hortum tıkanmış ise motorda basınç oluşur ve yağ yağçubuğundan dışarı atmaya başlar onu kontrol et tıkalı ise aç eski ise değiştir yağ çubuğunuda değiştir ben buradan çatlak olarak gördüm sorun kalmaz büyük ihtimalle.
_-OĞLUM ve POLOM-_

Çevrimdışı kipermufit

  • İleti: 38
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yağ çubuğundan yağ eksiltme olur mu ?
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2012, 07:04:13 »
Hortumun hava  filtresi  tarafına giren tarafına  bakıtm  temiz  gibiydi,  hortumu tamammen  sökmemiştim. Hortumun hava filtresine girdiği bağlantı  noktasında   telden bir filtre vardı ,  tıkalı olacak  kadar kirli değildi fakat yine de  temizledim. Hava filtresinin bu bağlantı noktası tarafında  hafif yağlanma vardı.
M.I.V.W.

Çevrimdışı salihsefa

  • İleti: 1553
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yağ çubuğundan yağ eksiltme olur mu ?
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2012, 03:12:54 »
o hava filtresinin kutusuna giren hortumun diğer ucuda geçmeli vidalı gibi göründüğüne bakmayın, orjinali 100 küsür lira yan sanayisi 30 TL asıl tortu birikimi haliyle alt tarafta oluyor, hortumu komple söküp temizleyin lastik gibi olduysa değiştirin.. yağ çubuğunun geçme yeri orjinalden çatlak değil çubuğa abanan insanlar kırıyor tabi yıllarında etkisi var ısına soğuya malzemeler kırılganlaşıyor. bahsettiğiniz tel filtreyi takip etmekte fayda var, fazla köpüklenme varsa o filtreye atar afedersiniz sümük kıvamında pis bi illet, filtreyi ve hortumu temizleyince aracın çekişide artacaktır.geçmiş olsun.
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb