Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Silecek Motoru Yardım !!  (Okunma sayısı 11535 defa)

Silecek Motoru Yardım !!
« : 26 Mart 2009, 10:04:13 »
benim arabanın silecekleri son 2 aydır falan baya bi sesli çalışıyor. bu ses öyle lastiklerden gelen ses değil. mekanik bir ses. motordan geliyor. neredeyse içeride konuşulanlar duyulmuyor. buradaki vw yetkili servisi motorun değişmesi gerektiğini söyledi ve işçilik hariç 270 lira fiyat çekti. bu motorun tamiri mümkün değilmi ? veya daha ucuz yollu bu sorunu çözebilirmiyim. daha önce aynı olayı yaşan arkadaşlar tecrübelirini paylaşırlarla sevinirim.

Ynt: Silecek Motoru Yardım !!
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2009, 10:17:41 »
Geçmiş olsun.Yetkili serviste parça tamiri yapılmaz, hemen yenisi ile değiştirirler.Bir bobinajcıya giderek sorunun çözülmesi için uğraşabilirsiniz.Sorun çözülmezse çıkma yada yan sanayi alarak daha ucuza getirebilirsiniz.
2 sene önce falan dayımın boşta kalan 2001 passatını kullanıyordum.Şimdi kuzenim kullanıyor.Aracın sağ ön cam motoru arızalanmıştı.Sağ ön cam açılıp kapanmıyordu.Serviste değiştirmek istediler fiyat olarakta yanılmıyorsam 400 kusur lira istediler küçücük bir cam motoru için.Görevi sadece tel sarmak olan bu cam motorunun bu kadar etmeyeceğini ve değiştirmemelerini söyledim.Bir ay kadar falan bekledim araca o hali ile bindim.Elektronik mühendisi kuzenim gelince beraber kapıyı söktük cam motorunu çıkardık.Bir de ne görelim, cam motoru telleri birbirine karıştırmış.Teli söktük ve yeni bir telle tekrar sarmal şekilde sardık.Kuzeninde elektrik bilgisiyle sorunu yarım günde tahminen 5-10 liraya çözdük.Eğer kuzen olmsaydı herhangi bir bobinajcı da çok olsa 30-40 lira ile sorun çözülecekti.
Belki sizin silecek motorun da da bir arıza vardır ve tamir edilebilir niteliktedir.Bobinajcı va ya elektrikciye giderek bir baktırın derim...

Çevrimdışı vw6n

  • Otomobil
    Toyota auris
    Şehir
    İstanbul
  • vw6n
Ynt: Silecek Motoru Yardım !!
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2009, 12:41:58 »
Silecek motoruna bağlı kolların ekyerlerine wd40 sık biraz ondanda ses yapabilir yine ses kesilmezse oto elektirikçiye göster.

Ynt: Silecek Motoru Yardım !!
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2009, 11:57:25 »
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. yarın bi elektirikçiye gideceğim artık bakalım nolacak. sonuçları paylaşırım sizinle..

Ynt: Silecek Motoru Yardım !!
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2009, 11:11:09 »
öncelikle geçmiş olsun aynı sorun bende de vardı ben ankarada parçacılardan bulamadım.sonra ankarada bulunan hurdacılar sitesinden 70 tl aldım .benim silecek motorum tamir oluyormş ama içine çok su aldıgı için paslanmış tamir dahi kurtarmayacagı söylendi.benim sana tavsiyem hurdacılardan daha ucuza ve orjinal parcayı bulabilirsin....

Ynt: Silecek Motoru Yardım !!
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2009, 18:46:12 »
teşekkür ederim. sorunu halettim 40 liraya. içine su aldıından olmuş. tamir edildi. :tamamdir